题目内容
【题目】阅读判断。
My name is Lily. My father is a police officer and he can stop bad people. He often goes to work by car. My mother is a secretary and she works in a big company. She usually goes to work by taxi. I am a student and I go to school on foot. I like science. So we are going to visit the science museum on Saturday morning. And then we are going to buy some comic books in the evening. On Sunday, we are going to visit my grandparents. We will have a happy weekend.
(1)My father is a police officer and he goes to work by car.
(2)My mother is a secretary and she works in a gym.
(3)I am a student and I don't like science.
(4)We are going to visit the science museum in the evening.
(5)We are going to visit my grandparents on Sunday.
【答案】
(1)
A
(2)
B
(3)
B
(4)
B
(5)
A
【解析】短文介绍了作者的家庭成员以及周末的家庭活动计划.
(1)这是细节理解题, 根据短文句子My father is a police officer(我爸爸是一名警官.)和He often goes to work by car.(他经常开车去上班.)可知题目叙述正确. 所以答案是: 正确.
(2)这是细节理解题, 根据短文句子My mother is a secretary and she works in a big company. (我的妈妈是一名秘书, 她在一家大公司工作.)可知不是在体育馆工作. 题目叙述错误. 所以答案是: 错误.
(3)这是细节理解题, 根据短文句子I am a student (我是一名学生)和 I like science. (我喜欢科学.)可知题目叙述错误. 所以答案是: 错误.
(4)这是细节理解题, 根据短文句子So we are going to visit the science museum on Saturday morning.(因此我们打算在周六上午参观科技馆.)可知不是在晚上. 题目叙述错误. 所以答案是: 错误.
(5)这是细节理解题, 根据短文句子On Sunday, we are going to visit my grandparents. (在周日, 我们打算去看望我的祖父母.)可知题目叙述正确. 所以答案是: 正确.