题目内容
【题目】Read and tick or cross. 阅读短文,并根据短文内容判断正误。
Look, this is our school. There are two buildings in it. One is new, the other is old. The new building is our library. It is very big. There are many books in it. We often borrow books from the library and sometimes we read there. The old building is the teaching building. There are forty rooms in it. Most of them are classrooms. There is a computer room, a music room, an art room, a science lab and a language lab, too. We learn to use(使用) computers in the computer room. We sing and dance in the music room. We paint in the art room. We do listening in the language lab. We sometimes have science classes and do experiments(试验)in the science lab.
We are very happy in the school. We enjoy our school life.
(1)The school has two buildings.
(2)The buildings are new.
(3)There is a small library in the school.
(4)The students can read books in the library.
(5)There isn’t a computer room in the school.
(6)The students often do listening in the art room.
(7)They can sing and dance in the music room.
(8)The students love their life in the school.
【答案】
(1)1
(2)0
(3)0
(4)1
(5)0
(6)0
(7)1
(8)1
【解析】这篇文章讲述了作者的学校环境和生活。请仔细阅读题目,找出关键字,再与文章内容进行比较,判断对错。
(1)通过文章中的“There are two buildings in it.”可以知道这道题目是正确的。
(2)通过文章中的“There are two buildings in it. One is new, the other is old.”可以知道这道题目是错误的。
(3)通过文章中的“We often borrow books from the library and sometimes we read there.”可以知道这道题目是正确的。
(4) 通过文章中的“We often borrow books from the library and sometimes we read there.”可以知道这道题目是正确的。
(5)通过文章中的“There is a computer room.”可以知道这道题目是错误的。
(6)通过文章中的“We do listening in the language lab. ”可以知道这道题目是错误的。
(7)通过文章中的“We sing and dance in the music room. ”可以知道这道题目是正确的。
(8)通过文章中的“We enjoy our school life. 可以知道这道题目是正确的。