题目内容

【题目】Have you noticed your life becoming a little easier? Now, when you go to a certain shopping mall, you can enjoy its free Wi-Fi there. When you want to take a taxi, you can book one with your phone. In fact, all these can be seen as the basic parts of a smart city.

The idea of a smart city was brought up by US company IBM in 2010. Generally, a smart city is a city that uses digital technologies such as the Internet to improve city planning, save money and resources, and make our life convenient. How smart can a city be? Here are great examples that we can learn from.

In 2009, Dubuque became the first smart city in the US. The city used smart water meters to take the place of traditional water meters. They can detect(探测〉water waste and leakage(泄漏)and send data to let the house owner know. The same system is used for other city resources like electricity and natural gas. This way, people know how they use their resources and are glad to help reduce waste.

Santander in Spain also gives us a look at the future. If people point a phone toward a nearby bus stop, the phone immediately shows all bus lines that serve the stop as well as their arrival times. The government organized a research team and provided an App(应用程序〉that collects data on almost everything: light, temperature, and the movements of cars and people. Opening the App near a supermarket provides immediate information on special

【1】According to the passage, which of the following is RIGHT?

A. Digital technologies are used in smart cities.

B. An English company first raised the idea of a smart city.

C. A smart city is mainly made up of free Wi-Fi and phones.

D. A smart city is still an idea and hasn’t come into being.

【2】The underlined word “convenient” is the closest in meaning to _____.

A. usefulB. normal

C. suitableD. easy

【3】Compared to traditional water meters, smart water meters do better in .

A. cleaning waterB. supplying water

C. saving waterD. producing water

【4】The example of Santander shows the use of smart systems in aspects(方面)EXCEPT _____.

A. business B.health care

C.traffic controllingD. public transportation

【5】What’s the main idea of the passage?

A. Digital technologies help improve city planning.

B. Smart cities will make our future life better and smarter.

C. Smart cities are very common in both Dubuque and Santander.

D. Spain and the US take the leading position in building smart cities.

【答案】

【1A

【2D

【3C

【4B

【5B

【解析】

试题分析:短文大意:你注意到现在的生活更加容易了吗?当你进入一购物中心,你可以免费wifi。你若想坐出租车,你可以用电话叫一辆。这些就是智慧城市的一部分。智慧城市是美国IBM公司2010年提出的,智慧城市是用数码科技的城市。本文介绍了智慧城市的特点、发展史等等。

【1A理解判断题。题意:根据短文内容,下面哪一个是对的?A. Digital technologies are used in smart cities.数码科技用于智慧城市;B. An English company first raised the idea of a smart city.英国公司第一次提出了智慧城市的想法。是美国的IBM公司第一次提出,错;C. A smart city is mainly made up of free Wi-Fi and phones.智慧城市主要由免费wifi及电话组成,根据短文第二自然段,智慧城市是用网络改进城市规划,节约金钱与资源,使生活更方便等等。错;D. A smart city is still an idea and hasn’t come into being.智慧城市只是一个还没有实现的一个想法。根据短文内容2009年,美国的迪比克成为第一个智慧城市。错。故,正确选A。

【2D 词义猜测题。题意:打下划线的 “convenient”与哪一个意思最接近?A. useful有用的;B. normal正常的,标准的;C. suitable适合的;D. easy容易的。句意:并使我们的生活方便,故选D。

【3C 细节理解题。题意:与传统的水表想比较,智能水表在哪方面做得更好?A. cleaning water清洁水;B. supplying water供应水;C. saving water节约水;D. producing water生产水;根据第3自然段,智能水表可以探测水的浪费与泄漏,故可以节约水。因此选C。

【4B 理解判断题。题意:Santander这个例子显示了智能系统的作用,除开哪一个方面?A. business商业,文中有提到有关超市购物的,错;B.health care卫生保健,未提到;C.traffic controlling交通控制,最后一自然段有提到,错;D. public transportation公共交通,最后一段有提到,错。故选B。

【5B 主旨大意题。题意:短文的主要意思是什么?选项A. Digital technologies help improve city planning.数码科技改善城市规划。这只是智慧城市的一个方面B. Smart cities will make our future life better and smarter.智慧城市会使我们的生活更好。C. Smart cities are very common in both Dubuque and Santander.智慧城市很普遍,这只是本文的两个例子,不是本文主题D. Spain and the US take the leading position in building smart cities.西班牙和美国占据了建设智慧城市的领导地位,是本文提到的实例,不是本文的主旨。所以,应选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。

There's no better place to be than beside the seaside in the summer. And even in Britain you can still find beaches away from the crowds with golden sand.

COMPTON BAY,ISLE OF WIGHT

This wide sandy beach is on the south west coast,between Freshwater and Brook and is part of the Tennyson Heritage Coast. There are striking views of the white cliffs further along the coast. A coastal path passes behind the beach,and you can enjoy scenic cliff top walks in either direction.

Accommodation:Sandpipers Hotel (01983 758500,www.sandpipershotel.com) with doubles from £10pp.

KINGSGATE BAY,KENT

Around the beach round a bend in the coastal road from Ramsgate is white cliffs with Kingsgate Castle dominating the whole landscape. It is fairly isolated,with few facilities,but is perfect for summer bathing or for bracing winter walks.

Accommodation:Fayreness Hotel (01843868641,www.fayreness.com) with doubles with breakfast from £69.15pp.

RINGSTEAD BAY,DORSET

A picturesque 210ft crescent(弦月状的) of pebbles with clean water that's a perfect escape from some of the busier beaches around Weymouth. You reach it by passing through the village of Upton,then along a narrow country road. Next to the car park is a well stocked shop. The cliffs behind Ringstead Bay are an excellent place for fossil hunting.

Accommodation:Glenburn Hotel (01305 832318,www.glenburnhotel.com) with doubles from £79 including breakfast.

BRANSCOMBE,DEVON

Lying on the East Devon Heritage Coast,Branscombe has good facilities with toilets and a car park close to the beach,as well as a small picnic area. A well stocked shop sells the most attractive dairy ice cream. Next to the shop is the Sea Shanty restaurant-open every day until 5 p.m. during the summer.

Accommodation:The Mason's Arms,Branscombe Village (01297 680300,www.masonsarms.co.uk) with doubles from £65 pp with breakfast.

【1】Which beach is the best wonderful place for summer bathing?

A.COMPTON BAY.

B.BRANSCOMBE.

C.KINGSGATE BAY.

D.RINGSTEAD BAY.

【2】In which of the following beaches will you enjoy ice cream?

A.COMPTON BAY.

B.BRANSCOMBE.

C.KINGSGATE BAY.

D.RINGSTEAD BAY.

【3】If you want to know more information about Fayreness Hotel,you'd better refer to the following web site ______.

A.www.masonsarms.co.uk

B.www.fayreness.com

C.www.glenburnhotel.com

D.www.sandpipershotel.com

【4】What's the purpose of the passage?

A.To attract more tourists.

B.To describe some beautiful beaches.

C.To tell us the most beautiful places in UK are beaches.

D.To tell us where to spend summer.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网