题目内容

11.It doesn't matter if books are delivered in print or by smart phone,and the main thing is to get lost in reading them.
Why should we bother reading a book?All children say this occasionally.Many adults with reading difficulties repeat it to themselves daily.In a world of accelerating technology,increasing time poverty and decreasing attention lengths,should they devote precious time sinking into a good book?
The discovery is that an extraordinary book has a transformative,effect on the way we view the world.This transformation only takes place when we lose ourselves in a book,abandoning the emotional and mental chat of the real world.That's why studies have found deep reading makes us more attentive to the inner lives of others.
We know reading is the foundation stone of all education,and an essential strength of the knowledge economy.But perhaps even more significant is its emotional role as the starting point for individual development and pleasure.Books can open up emotional,imaginative and historical views that equal and extend the corridors (通道) of the web.
If reading were to decline significantly,it would change the very nature of our species.If we,in the future,are no longer wired for our own reflection and creative thought,we will be weaker.However,technology throws up solutions as many as challenges:for every door it closes,another opens.So the ability,offered by equipments like e-readers,smart phones and tablets,to carry an entire library in your hand is an amazing opportunity.We should concentrate on the message,not worried about the medium.
We must also get better at controlling the ability of the internet to inform readers,and potential readers,about all the new books that are published every year,and to renew their acquaintance with the best of rich literary tradition.If we stop reading,we will be different people:less complex,less interesting.There can hardly be a better reason for fighting to protect the future of the book.

32.Why does deep reading make us more attentive to the inner lives of others?D
A.Because we have varieties of resources of reading.
B.Because we are in a world of accelerating technology.
C.Because it will weaken the very nature of human beings.
D.Because an extraordinary book makes our outlook brighter.
33.According to the text,the author thinksC.
A.reading on the internet is more important and convenient than books
B.we should focus on the means of gaining information rather than the content
C.with the help of the internet,people can access the best of rich literary tradition
D.the web is better at shaping emotional,imaginative and historical views than books
34.The underlined word"tablets"is closest toBin meaning.
A-Pills
B.pads
C.forms
D.desks.
35.What is the author's attitude towards reading?D
A.Critical.
B.Objective.
C.Indifferent.
D.Approving.

分析 本文是议论文.作者强调阅读的重要性,通过阅读我们可以更好地了解世界和我们的内心,并告诉我们利用好互联网来学习传统文化.

解答 32.D  33.C  34.B  35.D
32.D 细节理解题. 根据文章第三段的内容The discovery is that an extraordinary book has a transformative,effect on the way we view the world.This transformation only takes place when we lose ourselves in a book,abandoning the emotional and mental chat of the real world.得出答案是D,意思为好书可以使我们对外界的认识更清楚.A、B、C三项都是文章的细节,并不是本题的答案.
33.C 细节理解题.根据文章最后一段第一句话We must also get better at controlling the ability of the internet to inform readers,and potential readers,about all the new books that are published every year,and to renew their acquaintance with the best of rich literary tradition.得知,在网络的帮助下,人们可以更容易接触到丰富的文化传统,故答案为C.
34.B 词义猜测题. 根据文章第五段第四行"So the ability,offered by equipments like e-readers,smart phones and tablets,"得出tablets 属于e-readers 和smart phones 一样的equipments.故答案是B.
35.D 主观态度题. 根据第四段"reading is the foundation stone of all education,and an essential strength of the knowledge economy."以及第五段第一句"If reading were to decline significantly,it would change the very nature of our species."等细节,可以看出作者是非常赞成阅读的.故答案选D.

点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.

练习册系列答案
相关题目
2.第二节  
How northern Europeans beat the winter blues
Ask a child from northern Europe to draw two pictures-one on a rainy day and a second in the sunshine-and this is what you will get:in the first,as raindrops fall from the top of the page,the man behind the window has an unhappy expression.When a yellow sun sends out some light from the corner,the man is smiling.
Northern Europeans associate rain with sadness and sunshine with happiness.They think this is true because they are so aware of how their environment affects them.(36)E  In October 2008,a group of researchers examined the influence of different daily weather factors,including temperature,wind and sunlight,on 1,200participants.The conclusion was that good or bad weather had little effect on people's feelings.(37)GA person who is upset on dark or cold days suffers from a negative mood,and he will be likely to experience a sad winter.This is the basis of an illness called Seasonal Affective Disorder (SAD).(38)D
Kalayjian,professor of psychology at Fordham University,advises that we should take steps to strengthen the brain's system against weather-driven mood changes.Research on SAD has been focused on the brain's response to darkness and light.When our eyes detect darkness,the brain gives off melatonin,which starts sleep cycles.(39)A It takes over to help us wake up and feel better when we detect light."We can encourage people to take charge of their feelings,"says Kalayjian."We tell them to leave the computers and the indoor games and get out there in the sun.(40)B"
A day of rain can potentially destroy your plan and affect your mood.But as the Scottish comedian Billy Connolly once said:"There is no such thing as bad weather,only the wrong clothing."

A.Another chemical called serotonin,however,can make people happy.
B.That's when people can recharge their serotonin and get a better mood.
C.Most studies prove that a negative feeling is associated with bad weather.
D.They determined that people actually differ in their sensitivity to weather changes.
E.Yet that link has no scientific basis.
F.It is seriously doubted among the people who suffer from SAD.
G.It affects about 10% of the population of northern Europe each year.
19.假定英语课上英语老师要求同桌之间互相修改作文,请你修改你同桌的以下作文.
文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在该词下面写出该加的词.
修改:在错的词下划一横线,在该词下面写出修改后的词.
注意:(1)每处错误及修改均仅限一词.
(2)只允许修改10处,多者(从11处起)不计分.
Last Friday our school organized us to go to a fire station,which we have expected for several days.In arrival,the fire-fighters gave us big welcome and led us into a grand exhibition hall,which displayed a wide variety of professional tools.Seeing all the equipments,we were amazed at the firemen's work.In the center of the hall,one of the fire-fighters delivered a lecture on fire control to us,who raised our awareness of taking proper fire precaution.Afterwards,they showed us what to operate a fire extinguisher step by step,making us become eager to have a try.Then,they gave our chances to practice using it.Now,I dare say I can use it skillful!On our way home,we couldn't help but to talk about what we had experienced.Not only do we feel pretty joyful and excited,but also we gained so much knowledge about fire control and knew what to do in an emergency.
Do you have something interesting to tell me?I'm looking forward to your email.
6.Global Positioning Systems are now a part of everyday driving in many countries.These satellite-based systems provide turn-by-turn directions to help people get to where they want to go.But,they can also cause a lot of problems,send you to the wrong place or leave you completely lost.Many times,the driver is to blame.Sometimes a GPS error is responsible.Most often,says Barry Brown,an expert in human-computer interaction,it is a combination of the two.
We spoke to Mr.Brown by Skype.He told us about an incident involving a friend who had flown to an airport in the eastern United States.There he borrowed a GPS-equipped car to use during his stay.Barry Brown:"And they just plugged in an address and then set off to their destination.And,then it wasn't until they were driving for thirty minutes that they realized they actually put in a destination back on the West Coast where they lived.They actually put their home address in.So again,the GPS is kind of'garbage in garbage out'".
Mr.Brown says this is a common human error.But,he says,what makes the problem worse has to do with some of the shortcomings,or failures,of GPS equipment.Barry Brown:"One problem with a lot of the GPS units is they have a very small screen and they just tell you the next turn.Because they just give you the next turn,sometimes that means that it is not really giving you the overview that you would need to know that it's going to the wrong place."
Barry Brown once worked on a project with Eric Laurier from the University of Edinburgh.The two men studied the effects of GPS devices on driving by placing cameras in people's cars.They wrote a paper based on their research.It is called"The Normal,Natural Troubles of Driving with GPS".It lists several areas where GPS systems can cause confusion for drivers.These include maps that are outdated,incorrect or difficult to understand.They also include timing issues related to when GPS commands are given.
Barry Brown says to make GPS systems better we need a better understanding of how drivers,passengers and GPS systems work together.

28.In Paragraph 2,Mr.Brown mentioned his friend in the conversation toD.
A.build up his own reputation            
 B.laugh at his stupid friend
C.prove the GPS system is only garbage     
D.describe an example of human error
29.Which of the followings is one of the shortcomings of GPS equipment?A
A.It tells the driver to turn once at a time.
B.It gives the driver the overview.
C.Its screen is too small to be seen clearly.
D.It is only suitable for passive drivers.
30.Which of the following statements would Barry Brown most likely agree with?D
A.GPS units are to blame for most GPS service failures.
B.We should introduce higher standards for the driving license.
C.Cameras are urgently needed to help improve GPS systems.
D.Drivers,GPS systems and passengers should unite to improve GPS systems.
31.What is Mr.Brown's attitude towards GPS?B
A.Unconcerned.
B.Objective.
C.Negative.
D.Critical.
16.An egg sinks to the bottom if you drop it into a glass of ordinary drinking water
but what happens if you add salt?The results arc very interesting and can teach you some fun facts about density(密度).
What you'll  need:
*One egg*Water*Salt*A tall drinking glass
Instructions:
Pour water into the glass until it is about half full.
Mix in lots of salt (about 6 tablespoons).
Carefully pour in plain water until the glass-is nearly full (be careful not to mix the salt water with the plain water).
Gently lower the egg into the water and watch what happens.
What's happening?
Salt water is denser than ordinary tap water.The denser the liquid is,the easier it is for an object to float in it.When you lower the egg into the liquid it drops through the normal tap water until it reaches the salt water,at this point the water is dense enough for the egg to float.If you were careful when you added the tap water to the salt water,they will not have mixed,enabling the egg to amazingly float in the middle of the glass.

 21.Which of the following is the CORRECT order?B
①Mix in lots of.salt.
②Gently lower the egg into the water.
③Carefully pour in plain water until the glass is nearly full.
④Pour water into the glass until it is about half full.
A.④②①③B.④①③②C.①④③②D.③④①②
22.What will happen if you drop an egg into a glass of water with about 6 tablespoons of salt?A
A.It will float in the water.
C.Nothing will happen.
B.It will sink to the bottom.
D.The result is not known.
23.Why can the egg float in the water according to the passage?C
A.Because ordinary tap water is denser than salt water.
B.Because ordinary tap water is as dense as salt water.
C.Because'the denser the liquid is,the easier it is for an object to float in it.
D.Because the more the liquid there is,the easier it is for an object to float in it.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网