题目内容
Speaking from my past experience, it is very difficult to find good friends that you can trust but once you have found them, they are worth keeping forever! Therefore, I think friendship is the most important relationship that anybody could have.
The qualities I look for in a friend are a good sense of humor but sensitivity when it matters. Also that friend would have to be strong-minded and highly spirited. I think that these qualities are the key qualities to look for in a good friend.
Even the strongest friends can still have arguments, although usually about more serious topics, rather than the usual teenage childish arguments. Some matters can seriously affect a friendship. If one of your friends started experimenting with harmful and dangerous drugs, what would you do ? A good friend would try to help as much as possible, whereas a bad example of a friend would simply shrug(耸肩) and turn a blind eye.
Not only the bad things affect friendship ---- good activities do too. Such as bonding with one another, not just by going out on a night with them but by spending quality time with them and talking to each other, which indicates a good ability to communicate. This is a key aspect of a good friendship.
Good friends do not always have to be in the same age group as you. I have a good friend and she is 47 years old and I am 16.
Unfortunately, some people lose contact with their friends as they grow older, which is a sad way to lose a good friend.
I think friendship is one of the most important things in life because if you have no friends you will have no happiness.
1.According to the author, true friendship _______.
A. is easy to get B. deepens with time
C. needs management D. affects one’s happiness
2.Paragraph 3 is mainly about______.
A. why drugs are bad for teenagers
B. problems that will test friendship
C. ways that help avoid arguments
D. whether a friend is trustworthy
3.According to the author, which matters least in friendship?
A. Age. B. Sensitivity.
C. Sense of humor. D. Communication ability.
4.Which of the following saying can match the author’s view on friendship?
A. Old friends and old wines are best.
B. A friend without faults will never be found.
C. A life without a friend is a life without the sun.
D. a friend to everybody is a friend to nobody.
1.C
2.B
3.A
4.C
【解析】
试题分析:作者认为友谊是人生最重要的事情之一,需要认真经营,因为没有朋友就没有快乐,生活就会暗淡无光。朋友应该是幽默、敏感、善于沟通的人。
1.推理判断题。根据第一段得知作者认为真正的友谊一旦拥有就值得保持下去,需要经营管理,不要随时间的流逝而淡化友情,因此选C。
2.推理判断题。根据第三段得知最好的朋友有时也会和你意见不一,在你做危险事情时,好朋友会尽力帮助你摆脱困境,而虚伪的朋友会置之不理,选B。
3.细节理解题。根据第五段Good friends do not always have to be in the same age group as you. I have a good friend and she is 47 years old and I am 16.得知作者认为朋友没必要非是同龄人。根据第二段得知作者最注重朋友是否有幽默感,是否敏感。因此作者最不看重的是年龄,选A。
4.细节理解题。根据最后一段I think friendship is one of the most important things in life because if you have no friends you will have no happiness. 作者认为友谊是人生最重要的事情之一,因为没有朋友就没有快乐,生活就会暗淡无光。因此选C。
考点:社会交往类文章