题目内容
【题目】Empathy
Last year, researchers from the University of Michigan reported that empathy, the ability to understand other people, among college students had dropped a lot over the past 10 years. That could be because so many people have replaced face time with screen time, the researchers said. Today, people spend more time alone and seldom join groups and clubs.
Jennifer Freed, a director of a teen program, has another explanation. on the TV, and you’re showered with news and reality shows full of people fighting, competing, and generally treating one another with no respect(尊重). Humans learn by example—and most of the examples on it are anything but empathetic.
There are good reasons not to follow those bad examples. Humans are socially connected with nature. Having relationships with other people is an important part of being human—and having empathy is important to those relationships. Researchers have also found that empathetic teenagers always have high self-respect. Besides, empathy can be helpful for loneliness, sadness, anxiety, and fear.
Empathy is also necessary for a good leader. In fact, Freed says, many top companies report that empathy is one the most important things they look for in new managers. Social skills—including empathy—are a kind of “emotional(情感的) intelligence" that will help you succeed in many areas of life. “Tests results are important. But if you don’t have emotional intelligence, you won’t be as successful in work or in your love life,” she says.
What’s the best way to up your EQ(情商)? For starters, let down your guard and really listen to others. “One doesn’t develop empathy by having a lot of opinions and doing a lot of talking,” Freed says. To really develop empathy, you’d better volunteer at a nursing home or a hospital, join a club or a team that has a diverse membership, have a “sharing circle” with your family, or spend time caring for pets at an animal shelter.
【1】Why does empathy among college students drop a lot?
A. They spend too much time on screen.
B. Understanding each other is hard for them.
C. They are busy with their studies.
D. Programs on screens are attractive.
【2】What does Jennifer Freed think of reality shows on TV?
A. Exciting. B. Boring.
C. Bad. D. Good.
【3】What does Paragraph 4 mainly talk about?
A. Necessary social skills in daily life.
B. The importance of empathy for leaders.
C. Successful leaders with high empathy.
D. The requirements for new managers.
【4】What are people encouraged to do according to the last paragraph?
A. Show your opinions freely.
B. Work as doctors.
C. Develop empathy in different ways.
D. Protect animals.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】C
【解析】本篇题目很有难度。讲述的是empathy,为同感,共鸣。文章以empathy的概念进行展开。文章在第一段对该词进行了定义,下面进行了简要的分析。
【1】A
细节理解题。根据第一段第二句That could be because so many people have replaced face time with screen time, the researchers said.可知,是因为他们在屏幕上花了太多时间。故选A。
【2】C
推理判断题。根据第二段第一句Jennifer Freed, a director of a teen program, has another explanation. on the TV, and you’re showered with news and reality shows full of people fighting, competing, and generally treating one another with no respect(尊重).由此可知,Jennifer Freed认为电视上的真人秀是令人兴奋的。故选C。
【3】B
段落大意题。根据第四段第一句Empathy is also necessary for a good leader.可知,本段讲述的是Empathy对领导来说也是重要的。故答案为B。
【4】C
细节理解题。根据最后一段中To really develop empathy, you’d better volunteer at a nursing home or a hospital,可知,在最后一段鼓励人们去做作为医生的工作。故选C。