题目内容

【题目】 In a study of young people in the UK aged 12-20, half of them said they had been bullied (欺凌) . People who are bullied are more likely to suffer from depression and anxiety. They might lose interest in the activities they enjoy, avoid spending time with other people and not go to classes or school, which has a negative effect on their learning.

Bullying is not just physical, like hitting or kicking someone, or taking their things without permission. Bullying can also be With words- -saying or writing things that are not nice. Another type of bullying is social- choosing not to include someone, embarrassing someone or telling other people not to be friends with them. Bullying can happen at school, on public transport, when you're walking home, online .... In fact, it can happen anywhere.

Bullying usually involves more people than you think. There are the people who bully and those who are bullied. Sometimes other people help the bully or join in. Then there are the kids that support- -they don't bully anyone directly, but they support the bullying by being audience. They laugh or encourage the children who are bullying in other ways. This is why it's important for everyone to work together against bullying. Some children see what is happening and want to help, although they don't know how. Others may comfort and defend the person being bullied. To stop bullying we need everyone to be brave and take a stand.

Does your school do anything to prevent bullying? Why don't you create a student anti-bullying group? This group can do many things. Let the head teacher know how well the school is doing with fighting bullying and give them advice. Choose an anti-bullying slogan for your school, make posters and displays or take over the school's social media for a week to send out anti-bullying messages.

Bullying is a social problem and it needs a solution from society- in other words, everyone. Next time you see someone being cruel to someone else, take a stand! Don't laugh or ignore what's happening- -tell an adult as soon as possible and help everyone to realize that bullying is not OK.

1What happens to the students when they were school bullied?

A.They have interest in the activities.B.They are likely to talk with people.

C.They have to finish their learning.D.They become upset and anxious.

2What is the writer's attitude to being audience to bullying?

A.Supportive.B.Indifferent.

C.Critical.D.Optimistic.

3What can we do to stop school bullying?

A.Watch and laugh at it.B.Realize and fight against it.

C.Comfort the victims.D.Stand by to be audience.

4What is the main idea of this passage?

A.School bullying and ways out.B.An introduction to school bullying.

C.An anti-bullying slogan.D.A student anti-bullying group.

【答案】

1D

2C

3B

4A

【解析】

这是一篇说明文。文章介绍学校欺凌的有关事宜。欺凌是一个社会问题,它需要社会——换句话说,就是每个人。作者号召人们要认识到学校欺凌这一点并与之斗争。

1细节理解题。根据第一段中People who are bullied are more likely to suffer from depression and anxiety.“被欺负的人更容易抑郁和焦虑。由此可知,当学生在学校被欺负时,他们变得不安和焦虑。故选D

2推理判断题。根据第三段中Then there are the kids that support- -they don't bully anyone directly, but they support the bullying by being audience. They laugh or encourage the children who are bullying in other ways. This is why it's important for everyone to work together against bullying. “还有一些孩子支持——他们不直接欺负任何人,但他们通过做观众来支持欺负行为。他们嘲笑或鼓励那些以其他方式欺负别人的孩子。这就是为什么大家齐心协力反对欺凌是很重要的。To stop bullying we need everyone to be brave and take a stand.“为了制止欺凌,我们需要每个人都勇敢起来,表明立场。由此可知,作者对那些在有人被欺负时当观众的人持批评的态度。故选C

3推理判断题。根据最后一段Bullying is a social problem and it needs a solution from society- in other words, everyone. Next time you see someone being cruel to someone else, take a stand! Don't laugh or ignore what's happening- -tell an adult as soon as possible and help everyone to realize that bullying is not OK.“欺凌是一个社会问题,它需要社会——换句话说,就是每个人。下次你看到有人对别人很残忍的时候,站起来!不要笑,也不要忽视正在发生的事情——尽快告诉一个成年人,帮助每个人意识到霸凌是不对的。可知,要认识到学校欺凌这一点并与之斗争。故选B

4主旨大意题。这是一篇关于学校欺凌的文章。欺凌是一个社会问题,它需要社会——换句话说,就是每个人。作者号召人们要认识到学校欺凌这一点并与之斗争。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。 注意:每个空格只填 1 个单词。请将答案写在答题卷上相应题号的横线上。

One of the most efficient ways to promote peace and jump-start flagging economies is to empower girls and invest in their education. Today, girls’ lack of access to basic education is compounded when it comes to the use of digital technology, leaving them far behind boys. And because the world is ever more digital, those who lack basic Internet skills will find it increasingly more difficult to participate in the formal economy, to obtain a quality education, to access health care, information and psychosocial support, to have their voices heard.

Since 2013 the global gender gap in male and female access to the Internet has actually increased from 11 to 12 percent. Worse yet, women and girls living in the poorest countries are 31 percent less likely than men and boys to have access to the Internet. In developing countries, some 200 million fewer women than men own a mobile phone, the most common means of Internet access there. This digital divide is increasing, and should it continue at the present pace, it is projected that over 75 percent of women and girls will lack internet access and digital skills.

There are many causes for the digital gender gap. They include girls’ exclusion from basic education writ large, from specific technology education and design, high costs of both devices and Internet access, scarcity of content relevant for women and girls, and socio-cultural biases and discrimination, such as barriers to women speaking freely and privately both online and offline. Indeed, one of the most insidious reasons why girls may be discouraged from learning how to access and use digital technology is also a groundless one: that girls are simply not good at using technology.

The United Nations has affirmed that human rights online are human rights offline. These stereotypes reinforce harmful norms that keep women and girls from enjoying their human rights.

According to the International Institute for Sustainable Development, an independent, non-profit and non-governmental research organization, the gender digital divide is a major roadblock to women’s economic empowerment and participation in the economy. Without a major increase of policy effort and investment, most of the benefits of technological change will be enjoyed only by men, worsening gender inequality.

In the words of USAID Senior Gender Coordinator Michelle Bekkering, a girl’s future should be defined not by her sex, but by her commitment to hard work and ability to access the resources she needs to succeed.

Girls are left far behind boys in terms of digital technology

1situation

●Lacking basic Internet skills makes girls less likely to be 2 in the economic activities, to get well-educated, to access health care, information and psychosocial support, and to voice their opinions.

●The gender gap has increased by 1% since 2013 3 and in the poorest countries, the 4 of females accessing the Internet are lowered by 31%.

●In developing countries, fewer women own the mobile phone and the great 5 cannot be bridged if it should continue at the present pace.

Causes and effects

●Girls are6 from some different forms of education and both devices and Internet access are expensive for girls.

●There’s a lack of proper content and biases and discrimination still exist.

● Some people hold the view that girls are simply not good at using technology, which doesn’t make any 7 .

●Benefits brought by technological changes are mostly enjoyed by men, making gender inequality 8 of a problem.

Opinions and solutions

●Empowered and offered a quality education, girls will make significant9 to peace and the economic recovery.

●What 10 a girl’s future is her devotion, hard work and ability rather than her sex.

●Women and girls are supposed to enjoy more human rights both online and offline.

【题目】Vacation deals online

SunBridge vacations

Booking with SunBridge gives you the SunBridge Advantage. This means one simple price covers everything. Unlike other websites, we don’t fool you with a low price for airfare, then sneak (偷偷地做) in charges for hotel, rental cars, and food until you’re paying more than you wanted. Our price is all inclusive and can’t be beat!

The SunBridge Advantage also includes our SunBridge Resort Ambassadors. Two of our friendly, helpful staff members will meet you at the airport and take you to your hotel.

Punta Senca Resort

Punta Senca Resort features one of the finest Caribbean beaches. The facilities include garden areas with quiet relaxation spaces and over two miles of paths for walking and jogging. The beauty of the garden spaces is improved by thousands of tropical flowers, native sculpture, and three spectacular fountains.

Punta Senca is one of our most family-friendly resorts (度假胜地). One option any family should consider is our Family Package, in which up to two children under ten years old stay and eat free. We know you love your family, but we also know that sometimes different family members prefer different activities. While Mom and Dad are cared for in our Spa and Wellness Center, our friendly staff can help the kids explore the island through a variety of activities, including horseback riding, sailing lessons, and bike trips.

Punta Senca also features a variety of restaurants offering exciting dining experiences. We have a steakhouse, a bakery and coffee shop, a home-style Italian restaurant, a seafood restaurant serving fresh-caught fish from local fishermen, and a casual bar and grill for dining on the beach.

Guest review

Sara P. 06/23/2019

My family and I went to Punta Senca for a week and it was fine. But just that — fine. I really was expecting something a little more special. For example, I was shocked to find the different restaurant options weren’t all open every night of the week. Most nights, only two or three of the restaurants were open. And I really was unimpressed by the food.

1What is the main benefit of the SunBridge Advantage?

A.A relatively low total price.B.A small hotel charge.

C.A discount on food.D.A low airfare.

2How does Punta Senca Resort help families have fun?

A.It provides special food for children.

B.It has different recreation options.

C.It has playground equipment.

D.It offers group transportation.

3How would Sara P. likely describe her experience?

A.Unremarkable.B.Unpleasant.

C.Rewarding.D.Indescribable.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网