题目内容

【题目】 Is there anybody out there? For centuries human beings have been wondering. As we've gained greater understanding of the universe, however, our searches have taken on a more concrete form. Questions about aliens have become a subject for science rather than science fiction and philosophy.

Now a new cooperation(合作)between the Very Large Array observatory in New Mexico and the privately funded Seti Institute in California could mean that our curiosity about aliens is closer than ever before to being satisfied. Data from the VLA's 28 giant radio telescopes will be fed through a special supercomputer that will search for distant signals. Scientists who work at the Seti Institute said the announcement means their research is now “almost mainstream".

How likely it is that a signal will be found, and what this might mean, are hard questions to answer. Seti's existing projects haven't detected any life signals from other planets so far. But recent discoveries in space and Earth sciences have provided some encouragement to those who are enthusiastic about the likelihood, however remote, of detecting other civilizations.

While once it was thought that our solar system could be unique, since the discovery of the first exoplanet (a planet in another solar system) in the 1990s, thousands more have been located(确定位置). Around one in five stars are now thought to have a planet in their orbit in a so-called “habitable zone"—that is at a distance from the star where the temperature(neither too hot nor too cold) means that life is theoretically feasible.

If there is another life form somewhere, could it be as intelligent as us? Or cause a risk to us, as the physicist Stephen Hawking once warned? As investigations of Mars continue, our interest in the possibility of alien life appears clear—especially when conditions in our own earth appear even more unstable.

1What can we learn from the first two paragraphs?

A.Global cooperation helps to study aliens.

B.Searching for aliens is becoming a trend.

C.Aliens have caught wide attention globally.

D.There are many uncertainties about aliens study.

2What is the encouraging news to searchers for distant civilizations?

A.VLA has developed new radio telescopes.

B.Seti has detected signals from other planets.

C.More and more exoplanets have been found.

D.Other civilizations have been located in a habitable zone.

3What does the underlined word “feasible" in paragraph 4 most probably mean?

A.Possible.B.Tough.

C.Easy.D.Certain.

4In which section of a newspaper may this text appear?

A.Literature.B.Health.

C.Education.D.Science.

【答案】

1B

2C

3A

4D

【解析】

本文为说明文。如今,随着科技和人类对宇宙认知水平的提高,人们对是否存在外星人的兴趣越来越大,有关外星人的问题已经成为一个科学主题。

1

主旨大意题。文章一开始质疑外星人的存在,根据第一、第二段主要语句Is there anybody out there? For centuries human beings have been wondering. As we've gained greater understanding of the universe, however, our searches have taken on a more concrete form(有人在吗?几个世纪以来,人类一直在思考这个问题。然而,随着我们对宇宙有了更深入的了解,我们的探索也有了更具体的形式) Scientists who work at the Seti Institute said the announcement means their research is now “almost mainstream"(Seti研究所工作的科学家说,这一声明意味着他们的研究现在几乎是主流了)可知,文章前两段主要论述寻找外星人正成为一种趋势。故选B

2

细节理解题。根据第三段But recent discoveries in space and Earth sciences have provided some encouragement to those who are enthusiastic about the likelihood, however remote, of detecting other civilizations.(但是最近在空间和地球科学上的发现给那些对探测其他文明的可能性充满热情的人们提供了一些鼓励)和下文While once it was thought that our solar system could be unique, since the discovery of the first exoplanet (a planet in another solar system) in the 1990s, thousands more have been located(确定位置)(虽然人们一度认为我们的太阳系可能是独一无二的,但自从20世纪90年代发现第一颗系外行星以来,又发现了数千颗系外行星)可知,对于寻找遥远文明的人来说,越来越多的系外行星被发现是一个令人鼓舞的消息,故选C

3

词义猜测题。根据Around one in five stars are now thought to have a planet in their orbit in a so-called “habitable zone"that is at a distance from the star where the temperature(neither too hot nor too cold) means that life is theoretically feasible. (目前,大约五分之一的恒星被认为在其所谓的宜居带的轨道上有一颗行星---在距离恒星较远的地方,温度(既不太热也不太冷)意味着生命在理论上是可行的),可知,那里温度不太热也不太冷,因此得知在理论上,河外星系中存在生命是可能的,此处feasible意为“可行的,有可能的”,选项A符合语境,故选A

4

推理判断题。本文是一篇关于探讨外星人是否存在的科学类说明文,应该出现在报纸的科学版面上,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 It truly doesn't take much to encourage others and, best of all, it is very affordable and requires no special equipment. Here are some simple ways to encourage others.

Take an interest.

I believe this is one of the most practical ways of encouraging others.

Show that you're interested in what they're doing. 1People like to talk about themselves and once you get them talking, you fire up their enthusiasm.

Acknowledge a job well done.

Great achievements take time and effort. You can encourage others by acknowledging their efforts. A simple “well done" or “thank you" can be influential. 2

Lend a hand.

3 In fact, you can be the first one to lend a hand. If a person sees you are willing to spend your time and energy on their interests, they will be more encouraged to see it through and less likely to give up.

4

Thank someone when he/she does something for you. Thank your partner after he/ she cooks a nice meal. Thank a friend for lending you a book. A simple “thank you" lets others know what they have done is meaningful to you.

Give a call to your friend.

As you know, we're all busy, and in the age of emails and texts, phone calls seem ancient to many people.

5 Even if they miss the call they'll appreciate the effort and your message. Make an effort to do this just once a week for one person and see how your connections respond to the encouragement.

A.Get them talking.

B.Show your appreciation.

C.Do something unexpected.

D.But people love hearing from friends.

E.You don't have to wait for someone to ask you for advice.

F.Haven't you felt important when someone asked for your advice?

G.These words can make a difference between going on and giving up.

【题目】 Learning matters in living a full and rich life. You can take your passing interest in art and explore it more deeply. You can also improve your career prospects by learning new skills. 1

1. They expand their library of books regularly.

As businessman Jim Rohn remarked, “Some people read so little they have rickets of the mind.” People with non-stop learning are often found browsing for books on Amazon. 2 Lifelong learners also ask friends and family for book suggestions, especially for non-fiction titles.

2. 3

Deep engagement with learning makes the experience more valuable and easier to remember. Fortunately, this tip is easy to use. Simply take a few minutes during a class break to write down some questions about the material. If you are taking a business course, you can always ask questions about how to apply the material to your career goals.

If you are uncomfortable asking questions in front of other people, there are other options. 4

3. They learn to earn.

5 Lifelong learners view their education as an investment with several components. For example, project management professionals are required to pursue ongoing education in three areas: leadership, technical knowledge and management.

If you are seeking to increase your income, consider learning sales and marketing skills. Those skills make a great difference even if you are not in a traditional sales job.

A.They learn from experiences that help them grow.

B.To discover the benefits of lifelong learning, read on.

C.They take the time to ask questions when they take courses.

D.Continuing education is vital to maintain your career growth.

E.Moreover, they like visiting their local library or book stores.

F.However, reading can not only broaden our vision but also cultivate our taste.

G.You can send questions by email or ask for an appointment to discuss the matter in depth.

【题目】 My mother was diagnosed with Alzheimer’s (老年痴呆症) last summer. Suddenly, it was difficult for me to accept that the roles were now changed — my mother became my child, and I became her mother. I became impatient, argued with her, once I even yelled at her. Gradually, I was used to this kind of life. Now I am able to deal with her and the situation better. I have learned a lot of life lessons from the experience.

My mother reacts very sensitively to my feelings. That is typical of Alzheimer’s patients. When I visit her, feeling hectic and tense, she reacts immediately, takes on my mood, and becomes nervous and negative. But when I appear cheerful and attentive, she is happy. This has taught me to pay more attention to my own feelings when I am with other people.

Through the illness my mother has developed a childlike tactlessness (不得体). Eating out in restaurants, for example, is a bit embarrassing when she shouts at the waiter that the food is so bad or talks about people at the next table in a loud voice. Of course I make sure that my mother doesn’t hurt anyone, but I’ve stopped complaining about others and have become more tolerant.

I have also learned that everything has special value. When my mother got sick I didn’t want to burden my two daughters with it. They are young and have enough going on with their education, and starting their careers. I felt that it was simply my job as my mother’s daughter. The most wonderful discovery I’ve made through my mother’s disease may be that my children not only offer to help me, but that they take care of my mother on their own actively. They visit her often, play cards with her, and look at photo albums together with her. It shows me that it’s all worth it.

1What does the underlined “hectic” in the Paragraph 2 mean?

A.delighted.B.touched.

C.surprised.D.stressed.

2Which of the following is the common behavior of Alzheimer’s patients?

A.Being particular about clothes.B.Being curious about feelings.

C.Being afraid of strange people.D.Being sensitive to others’moods.

3What can we know about the writer’s daughters according to the passage?

A.They are naughty.B.They are considerate.

C.They are traditional.D.They are selfish.

4What is the passage mainly about?

A.How I Cared for My Sick Mother.B.How I Became More Tolerant.

C.What I Have Learned from Alzheimer’s.D.Why I Am Feeling stressed.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网