题目内容

【题目】假定你是学生会主席李华。学校将举办一次以校园生活·创意无限(Innovation On Campus)”为主题的创意作品展评活动。请你根据以下提示,以短文形式用英语写一份书面通知。注意:词数100左右。

提示:1.指出主题:校园生活·创意无限;

2.作品说明:作品与校园生活有关;

3.展评地点:体育馆;

4.展评时间:616~18日;颁奖时间:181500~1700;

5.联系人:李华;

6.联系电话:44876655

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【答案】Notice

An exciting event “Innovations on Campus” is around the corner. Every one of you is expected to be part of the event which encourages creative minds and gives full play to your DIY skills.

Note that your innovations must be school things. Along with your wonderful innovation, you need to hand in a report, explaining how the idea occurs to you and what materials you use.

All the collections will be on show from June 16 to 18 in the gym. Looking forward to the prizegiving ceremony? Sure! It'll be held from 15:00 to 17:00 on June 18. So don't miss the chance of being the winner. Your contribution will certainly make the event a huge success. For any questions, you can make a phone call at 44876655.

Come on, everybody! It's your show time.

【解析】

本文是通知,是说明文的一种。通知主要分三段:第1段通知的目的;第2段通知的内容;第3段,注意事项,使用祈使句。用词尽可能简洁明了,通常只需要用一段话讲清其内容即可。通知是要告诉大家即将进行的活动,时态以一般将来时为主交替使用一般将来时的形式如用Will/be going to /shall等。

本文格式正确,内容完整,语言简洁明了,结构很清晰行文连贯。还运用了许多高级词汇,如:around the corner,be expected to do , along with, sth. occurs to sb., be on show ,Look forward to , miss the chance of doing, come on等,为文章增添了亮点。同时使用了非谓语作状语(you need to hand in a report, explaining how the idea occurs to you and what materials you use);运用了多种句式,如定语从句(Every one of you is expected to be part of the event which encourages creative minds and gives full play to your DIY skills);宾语从句(Note that your innovations must be school things)和祁使句(don't miss the chance of being the winner. Come on, everybody!)等。文章中的单句与复句相结合,主动与被动相结合,这样的文章有张有弛,既富有节奏感,也增加了文章的档次。

练习册系列答案
相关题目

【题目】For World Heritage(遗产) Sites, you probably think of places connected with ancient art and culture, and historical buildings. But there are a few of the more unusual sites.

.Citadel of Haiti.

These monuments were built at the end of the nineteenth century when Haiti became independent and the many thousands of black slaves in Haiti were free for the first time. These ex-slaves built the monuments, which The World Heritage List (WHL) describes as a true symbol of liberty.

.The Darjeeling Himalayan Railway in India.

This railway was opened in 1881 and is still operating today. It crosses a difficult area of mountain landscape and it is a great example of railway engineering. The WHL says that it is the first and still the most outstanding example of a hill passenger railway.

.Borders of France and Spain.

This is an area of great natural beauty and the mountains have many interesting geological shapes. Besides, people there still use a type of agriculture that used to be common in mountainous areas of Europe but has almost completely disappeared in modern times. The WHL says it shows us about past European society through its landscape of villages, fields and mountain roads.

.Alto Douro, Portugal.

This is an area in the North of Portugal where wine has been produced for thousands of years. Nowadays it is world-famous for the port wine that is produced there. The WHL says that this long tradition of wine making has produced a cultural landscape of outstanding beauty that reflects its technological, social and economic development little by little.

1In the Darjeeling Himalayan Railway in India, you can __________________.

A. experience the mountain railway B. enjoy the natural mountain beauty

C. explore the railway engineering D. learn the history of the railway

2Which of the following is in honor of freedom?

A. The Darjeeling Himalayan Railway in India B. Borders of France and Spain

C. Citadel of Haiti D. Alto Douro, Portugal

3If you want to learn something about ancient farming, you should go to ___________.

A. Alto Douro, Portugal B. Borders of France and Spain

C. Citadel of Haiti D. The Darjeeling Himalayan Railway in India

【题目】One day Kavya and I were playing tennis and the ball went into a man’s house. Then we went to his house and asked if he could give us our ball. He said, “No”. We felt helpless. But suddenly we came up with an idea. There was a water tank (水箱) behind the man’s house. I told Kavya, “We can climb onto the water tank and jump over the gate.” Kavya agreed, but we were both wearing skirts. We couldn’t climb in those. “We can get it back tomorrow,” said Kavya.

The next day we went there with Kavya’s brother Vijay. He said, “Shout loudly if you need me.” Kavya climbed onto the water tank first and then she climbed down into the man’s house. I followed her. We were looking under a bed for the ball when we heard a noise. It was Vijay. “Mother is calling you,” he said in a low voice.

We hurried out taking the lost ball with us. Along with the ball was a surprise! But we had to leave the house quickly. When we reached Kavya’s house, the TV was on. It was news time. I couldn’t believe my ears when it said that 20 gold bars were stolen from a gold shop. They showed a picture of the gold bars, which were exactly like the one we had seen in the man’s house.

We told the story to Kavya’s mother right away, and she called the police. Soon the police caught the man. They found all the gold bars in his house. A few days later a policeman came to us and said, “Thank you for helping us catch the guy. Here is a bag for all of you.” When we opened it, it was full of storybooks and lovely toys. Standing beside us, Kavya’s mother was all smiles.

1The children decided to climb over the water tank ________.

A. after they were refused by the man

B. because their ball fell onto the tank

C. to see who was brave enough to do that

D. because they wondered who the man was

2The surprise mentioned in Paragraph 3 refers to ________.

A. a tennis ball B. storybooks

C. a gold bar D. toys

3We can infer from the text that Kavya’s mother ________.

A. hated watching TV

B. enjoyed playing tennis

C. knew the man very well

D. was proud of her daughter

4What can we learn from the story?

A. Better late than never.

B. The day has eyes, the night has ears.

C. A bad thing never dies.

D. Friendship is love with understanding.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网