题目内容
D
★★★★☆
“One thing I enjoy about my job is that I can i work on something that is actually active,” says Game McGimsey,an American volcanologist ( 火山学家) .Part of his job includes keeping an eye ; on Alaska's many active volcanoes and giving people a heads-up when a volcano might erupt(喷发) .
Like most jobs in the sciences,volcanology 1requires a lot of education. McGimsey received an undergraduate degree in geology at the University of North Carolina,then landed an zw 纪(实习 期) with a geologist at the (美国地质勘探 局) whose area of expertise was volcanoes. After earning a graduate degree at the University of Colorado,McGimsey accepted a job with the USGS and has been with the Alaska Volcano Observatory for 25 years.
Volcanoes can influence the world in ways we might not think about. For example,on Dec. 15,1989,a 747 jetliner (a large airplane) flew through a thick ash (灰) cloud、produced by Mount Redoubt,an Alaskan volcano that hadn,t erupted in 25 years. The ash caused all four engines to die,and the plane5 s electronics went dead.a The plane was within several thousand feet of flying into the mountains below when the pilots gpt 教 couple of the engines restarted and landed safely in Anchorage,” McGimsey says. It cost nearly $80 million to repair the damage to the plane.
Such situations show just how dangerous volcanoes can be. However,volcanologists know the risks and are prepared to protect themselves.
“There is certainly a higher danger level in volcanology than some other jobs”’ McGimsey admits. aWe understand how serious the danger is,and we don't like taking unnecessary chances. We avoid getting too close to an erupting volcano,because it's not worth injury or death simply to get a rock or photograph."
32. Before working for the USGS,McGimsey
A. had been a pilot for 25 years
B. knewnothing about the organization
C. had taught at the University of North Carolina
D. had studied at the University of Colorado
33. On Dec. 15,1989,a 747 jetliner
A. had all its engines restarted
B. flew into a volcano in Europe
C. survived an air accident luckily
D. disappeared in a huge ash cloud
34. What McGimsey says in the last paragraplv
shows his .
A. pride B. carefulness
C. loneliness D. doubt
35. What would be the best title for the text?
A. Game McGimsey: a man of his word
B. Game McGimsey: a volcano watcher
C. The eruption of Mount Redoubt
D. Lost land of the volcano
32. D.细节理解题。由第二段中的 After earning a graduate degree at the University of Colorado,McGimsey accepted a job with the USGS 可知, McGimsey在为美国地质勘探局工作 之前在科罗拉多大学就读,故选D 项。
33. C.细节理解题。由第三、四段中的 内容可知,这架喷气客机由于不慎飞 入火山灰云中,四台引擎全部熄火。 最后,在险些冲入大山中的紧要关 头,部分引擎得以重启才安全降落, 故选C项。
34. B.推理判断题。由该段中的We avoid getting too close ... to get a rock or a photograph 可知,McGimsey 明白 这份工作时刻都存在着危险,所以他 会非常小心,故选B项。
35. B.标题归纳题。文章主要介绍了 Game McGimsey作为一名火山学家 的相关情况,故选B项。