题目内容
Are some people born clever, and others born stupid? Or is intelligence developed by our environment and our experience? Strangely enough, the answer to these questions is yes. To some extent our intelligence is given to us at birth, and no amount of special education can make a genius out of a child born with low intelligence. On the other hand, a child who lives in a boring environment will develop his intelligence less than one who lives in rich and varied surroundings. Thus the limits of person’s intelligence are fixed at birth, but whether or not he reaches those limits will depend on his environment. This view, now held by most experts, can be supported in a number of ways.
It is easy to show that intelligence is to some extent something we are born with. The closer the blood relationship between two people, the closer they are likely to be intelligence. Thus if we take two unrelated people at random from population, it is likely that their degree of intelligence will be completely different. If on the other hand we take two identical twins, they will very probably be as intelligent as each other. Relations like brothers and sisters, parents and children, usually have similar intelligence, and this clearly suggests that intelligence depends on birth.
Imagine now that we take two identical twins and put them in different environments. We might send one, for example, to a university and the other to a factory where the work is boring. We would soon find differences in intelligence developing, and this indicates that environment as well as birth plays a part. This conclusion is also suggested by the fact that people who live in close contact with each other, but who are not related at all are likely to have similar degrees of intelligence.
1.Which of these sentences best describes the writer’s point in Paragraph 1?
A. To some extent, intelligence is given at birth.
B. Intelligence is developed by the environment.
C. Some people are born clever and others born stupid.
D. Intelligence is fixed at birth, but is developed by the environment.
2.It is suggested in this passage that ________ .
A. close relation usually have similar intelligence
B. unrelated people are not likely to have different intelligence
C. the closer the blood relationship between people, the more different they are likely to be in intelligence
D. people who live in close contact with each other are not likely to have similar degrees of intelligence
3.The phrase “ at random” (Line 3, Para.2) means ________ .
A. purposely B. rationally
C. aimlessly D. independently
4.The best title for this article would be ________ .
A. What Does Intelligence Mean?
B. On Intelligence
C. We are Born with Intelligence
D. Environment Plays a Part in Developing Intelligence
1.D
2.A
3.C
4.B
【解析】
试题分析:这篇文章主要讲述了论智力。
1.Thus the limits of person’s intelligence are fixed at birth, but whether or not he reaches those limits will depend on his environment.. 可知作者认为智力是天生的,但是否能达到这些限制依赖于环境。 故选D。
2.. The closer the blood relationship between two people, the closer they are likely to be intelligence,可以知道血缘关系越近,智力水平越接近。故选A。
3.Thus if we take two unrelated people at random from population, it is likely that their degree of intelligence will be completely different.可知随便从人群中选两个没关系的人,智力水平是完全不一样的,故选C。
4.上下文,可知这篇文章在论智力,故选B.
考点:考查科研类阅读
假如你叫李平,是一位成绩优秀的学生,你班班主任在安排座位时,让成绩好的学生和成绩差的学生作同桌,这在你们班成绩优秀的学生中引起了反响,班会课上大家就此进行了讨论。现在请你根据下表把讨论结果向班主任写一封信反映一下,并说出自己的观点。
赞同 | 反对 | 你的观点 |
1.人人有长处和不足,成绩差的学生也有可取之处; 2.相互学习,建立友谊; 3.通过帮助学习差的学生的学习从而使他们建立自信。 | 1.部分学习差的学生常常上课说话、违反校规校纪,担心自己会受影响,会养成坏习惯。 2.老是问问题,使自己不能专心学习。 |
|
注意:
1.词数:100字左右,短文的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。
2.短文需包括表中所有要点,内容可适当发挥,以使行文连贯。
3.参考词汇:成绩差的学生:a slower student 自信:self-confidence
Dear Mr. Zhang,
We have held a discussion about whether it is good or not for a top student to share a desk
with a slower student.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________