题目内容
19.Free Wi-Fi has become very important to us:many stores and shopping malls offer it,restaurants use it to attract customers,and for libraries and coffee shops it is a must-have service.Even when people are traveling,they scan for free Wi-Fi.When selecting or rating a hotel,six in ten travelers believe that unlimited Wi-Fi is the most important factor.
"Today,people will never forget to pack their smart phones,tablets and laptops into the suitcase,"said the Daily Mail."We rely on free Wi-Fi heavily when traveling-especially when it comes to checking social media,checking out travel tips,and accessing websites."
However,despite the opportunities that free Wi-Fi gives us,"our over-reliance on technology has come at a price,with travelers feeling unable to escape social media",said Lonely Planet,the world's largest travel guide brand.
Anita Isalska,Lonely Planet editor and tech addict,was forced to unplug when in an isolated (隔绝的)camp in Greenland recently."Adjusting to this slower pace,I began to realize that:social media had changed into a habit,"she wrote."I had believed I was capturing (捕捉) moments,but in reality my busy fingers were preventing me enjoying travel's deepest pleasures.How fully can you appreciate a huge glacier or wild flowers when your brain is selecting the right photo filter (滤镜) or the perfect six seconds to take photos"
In September,Lonely Planet released 10predictions for the future of global travel.One of them was that true escapes will be highly valued in future,so remote hotels will start to make their lack of the Internet into an appealing feature.Would you like to have an unplugged holiday?
28.According to the passage,people nowadays tend to do the following EXCEPTD.
A.getting out of a library that has no access to the Internet
B.thinking ill of a hotel without Wi-Fi
C.making travel plans via the Internet
D.enjoying travelling without Hi-Tech equipment
29.Through the fourth paragraph,the author intends toB.
A.give more evidence to the view mentioned
B.show a different opinion on the topic
C.get into another topic
D.summarize the previous paragraphs
30.What has Anita Isalska realized in Greenland?C
A.Travelers cannot survive without Hi-Tech.
B.Taking pictures doesn't affect appreciating nature.
C.Her over-reliance on technology has come at a price.
D.Her fingers are not flexible enough to take enough pictures.
31.What does"an unplugged holiday"mean in the last paragraph?C
A.A camping holiday.
B A holiday in a remote hotel.
C.A holiday without Wi-Fi.
D.A holiday without taking pictures.
分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了free Wi-Fi以及科技对生活的重大影响,科技改变生活.
解答 28.D.细节理解题.根据文章前三段Today,people will never forget to pack their smart phones,tablets and laptops into the suitcase,"said the Daily Mail."We rely on free Wi-Fi heavily when traveling…"可知人们享受科技改变的生活,无法接受没有高科技的旅行;故选D.
29.B.推理判断题.根据第四段中的"However,despite the opportunities that free Wi-Fi gives us,‘our over-reliance on technology has come at a price,with travelers feeling unable to escape social media'"可知,作者认为尽管免费Wi-Fi给我们提供上网的机会,但是对科技的过度依赖让我们付出了很大的代价,很多旅行者感觉无法摆脱社交媒体,作者并不同意上文提到的免费Wi-Fi在人们生活中越来越重要这一观点,故B项正确.
30.C.细节理解题.根据第四段中的"our over-reliance on technology has come at a price,with travelers feeling unable to escape social media"及第五段中的"Adjusting to this slower pace,I began to realize that:social media had changed into a habit"可知,Anita Isalska在格陵兰岛的不插电体验让她体会到社交媒体已经成为了一种习惯,没有它的日子会让人感到很不习惯,由此印证了对科技的过度依赖让人们付出了很大的代价这一观点,故C项正确.
31.C.词义猜测题.根据an unplugged holiday的上一句"so remote hotels will start to make their lack of the Internet into an appealing feature."可知,偏远的酒店将不提供互联网作为一个吸引人的特征来让人们体验一个没有互联网的假期,由此可知,an unplugged holiday指的是"一个没有Wi-Fi的假期",故C项正确.
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
I was raised in the pre-Wi-Fi ages,so was relatively(44)Bto the situation.My children,(45)Adid not have this training.When given the news that there was no Wi-Fi in the house,their first(46)Dwas:"But,what will we do?"Fortunately,the TV still worked,although the children were(47)Cto find that they had only 70+channels.
For the children,a(n)(48)Achallenge was homework,most of which is now given online.The lack of broadband seemed to provide a new(49)Bof"the dog ate my homework"excuse.My daughter(50)Dthat one of her friends had her water supply temporarily(51)Adue to a leak,but she thought that our lack of Wi-Fi was(52)B."because you can go to the shop and buy water,right?"
My husband and I need the Internet to(53)Cus to work at home.Luckily,I've found out that these days you can go to the shop to(54)DWi-Fi.Although expensive,it allows you to set up your own Mi-Fi network(55)B.Buying 1 GB of data makes you view your broadband differently.I don't want to(56)Cit like leaving a tap running.We log on to the Mi-Fi network and do what we have to do as(57)Aas possible and log off.
The changes that(58)Chas created in our daily life have occurred without us really(59)C.The (60)Dpart of our time without Wi-Fi was seeing the children make forts(堡垒) out of the sofa cushions,which they haven't done in years.
| 41.A.possible | B.modest | C.positive | D.huge |
| 42.A.explored | B.challenged | C.improved | D.guaranteed |
| 43.A.received | B.booked | C.lost | D.bought |
| 44.A.addicted | B.accustomed | C.admitted | D.attached |
| 45.A.however | B.therefore | C.otherwise | D.besides |
| 46.A.impression | B.inspiration | C.request | D.response |
| 47.A.excited | B.grateful | C.desperate | D.embarrassed |
| 48.A.major | B.avoidable | C.enjoyable | D.simple |
| 49.A.translation | B.version | C.dimension | D.collection |
| 50.A.repeated | B.promised | C.ignored | D.observed |
| 51.A.cut off | B.fixed up | C.used up | D.laid in |
| 52.A.better | B.worse | C.clearer | D.more |
| 53.A.force | B.encourage | C.enable | D.remind |
| 54.A.look into | B.search for | C.borrow | D.purchase |
| 55.A.securely | B.easily | C.firmly | D.constantly |
| 56.A.share | B.analyze | C.waste | D.store |
| 57.A.quickly | B.steadily | C.properly | D.smoothly |
| 58.A.information | B.knowledge | C.technology | D.intelligence |
| 59.A.reflecting | B.hearing | C.noticing | D.appreciating |
| 60.A.rigid | B.tough | C.necessary | D.bright |