题目内容
It is hard to believe that a fish less than 30 centimeters long can be dangerous to people and to other sea animals. Yet the piranha(水虎鱼)swims in the dark waters of South America, ready to bite whenever it is hungry.
Many fish eat plants, but the piranha is one of a small group that eats meat. With its sharp teeth and strong jaws, the piranha most often kills other fish. Sometimes, however, it attacks people.
A person will not die from a single bite, but the blood from the wound attracts other piranhas. Soon a school of as many as a thousand fish gather by the victim. They all begin to bite. In minutes, only a skeleton(骨架)is left.
Perhaps the strangest thing about piranhas is that they are not always dangerous. People may safely swim near them in one river, while in another river only a few miles away, may be attacked.
Until several years ago, you could buy piranhas in the United States pet stores. Now there is a law against bringing piranhas into the country to sell them. Many people were afraid that the fish might get loose in lakes or streams.
The underlined word "school" probably means "________".
A. a place to learn knowledge B. a large group C. a long river D. small pupils
Why is there a law against bringing piranhas into the United States?
A. Because there are enough piranhas in lakes already.
B. Because piranhas are not safe to eat.
C. Because piranhas die too easily.
D. Because piranhas might get loose and attack swimmers.
What is the main idea of the passage?
A. Piranhas make good pets. B. Piranhas are 30 centimeters long.
C. Piranhas swim in South American waters. D. Piranhas can be dangerous.
【小题1】B
【小题2】D
【小题3】D
解析:
【小题1】从第三段的上下文中可猜测出school的词义:水虎鱼咬一口不会丧命,但伤口处流出来的血会把其它的水虎鱼吸引过来,很快,多达上千条的水虎鱼聚集到受害者身旁。
【小题2】短文最后一段即本题答案出处。
【小题3】本文主要讲述了水虎鱼的危险性,它对人的生命构成了威胁。
After their 20-year-old son hanged himself during his winter break from the University of Arizona five years ago, Donna and Phil Satow wondered what signs they have overlooked, and started asking other students for answers.
What grew from this soul searching was Ulifeline (www. Ulifeline. org), a Web site where students can get answers to questions about depression by logging on through their universities. The site has been adopted as a resource by over 120 colleges, which can customize it with local information, and over 1.3 million students have logged on with their college ID’s.
“It is a very solid Web site that raises awareness of suicide, de-stigmatizes mental illness and encourages people to seek the help they need,”said Paul Grayson, the director of counseling services at New York University, which started using the service nearly a year ago.
The main component of the Web site is the Self-screening program developed by Duke University Medical Center that tests students to determine whether they are at risk for depression, suicide and disorders like anorexia and drug dependences. Besides helping students, the services compiles anonymous student date, offering administrators an important window onto the mental health of its campus.
The site provides university users with links to local mental health services, a catalog of information on prescription drugs and side effects, and access to Go Ask Alice, a vast archive developed by Columbia University with hundreds of responses to anonymously posted inquires from college students worldwide. For students concerned about their friends, there is a section that describes warning signs for suicidal behavior and depression.
Yet it is hard to determine how effective the service is. The anonymity of the online service can even play out as a negative. “There is no substitute for personal interaction(个人互动才能解决),” said Dr. Lanny Berman, executive director of the American Association of Suicidology, based in Washington.
Ulifeline would be the first to say that its service is no replacement for an actual therapist. “The purpose is to find out if there are signs of depression and then direct people to the right places,” said Ron Gibori, executive director of Ulifeline.
Mrs. Satow, who is still involved with Ulifeline, called it “a knowledge base” that might have prevented the death of her son, Jed. “If Jed’s friends had known the signs of depression, they might have seen something,” she said.
1. The first paragraph is written to_________.
|
A.report a suicide of a young man |
|
B.show the suffering of Mr. And Mrs. Satow |
|
C.describe the Satows’ confusion over their son’s death |
|
D.introduce the topic of a website called Ulifeline. |
2.One reason that many colleges adopt the website is to _________
|
A.provide their students with campus information |
|
B.offer medical treatment to students in mental disorder |
|
C.encourage their students to seek advice about depression |
|
D.give their students various help they may need |
3. Go Ask Alice as mentioned in the passage is________
|
A.a side effect caused by some prescription drugs |
|
B.intended to counsel college students in mental problems |
|
C.a collection of medical responses from students the world over |
|
D.meant to describe the various signs of mental disorders |
4.The underlined sentence of the seventh paragraph implies that ______
|
A.only actual therapy can ensure adequate treatment |
|
B.the help given by the web service is doubtful |
|
C.doctors have expressed a negative view of the service |
|
D.a therapist’s office is the first place for the depressed to go |
5. Mrs. Satow would probably agree that _________
|
A.Jed’s friends can prevent her son’s death |
|
B.her son’s suicide is unavoidable |
|
C.Ulifeline is a worthwhile website |
|
D.depression is the final cause of suicides |