题目内容
【题目】Regret can be a terrible addiction.Those who suffer from it so often become bitter and full of self-pity.It is an emotion that serious entrepreneurs(企业家)cannot afford,they must keep moving ahead and should not look back.As Alexander Graham Bell,inventor of the telephone said: when one door closes,another opens,but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one which has opened for us.
Entrepreneurs must learn to manage the conflict between constant experiment,which means lots of painful mistakes and a fear of failure,which can lead to paralysis(能力丧失).
Likewise,past glory can be a killer.For example,Greg Dyke,who is a clever fellow,still looks back too much to his resignation as director-general of the BBC.He should move on and stop complaining about the injustice of it all. And Tim Waterstone should give up trying to buy back his bookshop chain,which he finally left more than lo years ago.He has tried to repurchase it at least five times.
By all means treasure experience and learn from your failure,but don't put yourself in the past sadness.Rather,go ahead and seize the day no matter what it is.I have little time for those who say: I wish I had started my own business. My only response is: so do it now.
【1】According to Paragraph 1,regret can make one feel .
A. bitter and self-pity B. upset and hopeless
C. disappointed and scared D. confident and brave
【2】It can be concluded from Bell's words that .
A. one should learn from others B. shouldn't forget the past
C. one should keep moving ahead D. life often gives us many challenges
【3】When entrepreneurs face conflict,they will experience .
A. arguments and failure B. mistakes and fear
C. choices and changes D. encouragement and confusion
【4】What is the main idea of the text?
A. One should feel regret about the past.
B. One should give oneself opportunity.
C. One should act now and look into the future.
D. One should be confident about the past.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】C
【解析】文章属于一篇说明文,regret一词常常出现在我们的生活当中,但是后悔真的能帮助我们挽回一些丢掉的遗憾么?事实上,只有我们勇往直前,不念过去,抓住每一天我们才能制胜。文章难度中等。
【1】细节理解题。根据原文的Those who suffer from it so often become bitter and full of self-pity.,我们可以直接选择出正确答案A项。
【2】推理判断题。Bell的原话暗含我们时常被逝去的东西所羁绊,正是这些消逝不再往复的东西桎梏住我们前进的步伐,上帝为我们关注一扇门,同时也会帮我们打开另一扇的。所以答案选择C。
【3】细节理解题。根据原文的,which means lots of painful mistakes and a fear of failure可以选择出正确答案B项。
【4】主旨大意题。该阅读理解主要讲述了一些人身哲理,我们一生遇到的有些事情过去了就不再能够往复重演了,所以要学会放下过去,再前进。答案选择C。