题目内容

15.Not many parents realize that by encouraging their children to drink plenty of fresh water,they're helping them build healthier,stronger bodies.
Water is the ideal drink to prevent thirst and ensure hydration(水合作用).Our bodies need water to regulate body temperature and to provide the means for nutrients to travel to all our organs.Water also transports oxygen to our cells,removes waste,and protects joints and organs.Poor hydration can affect a child's concentration levels,memory and learning ability.
"While most parents know that everyone should be drinking 6~8 glasses of water each day,they often find it difficult to get their children to drink water,"says Megan Pentz-Kluyts,a leading registered nutrition coach.However,there are healthy ways of making water tastier.
Keep a big bottle of water in the fridge that has been flavored with fresh fruits and herbs,such as chopped lemons,strawberries,apples,or oranges,as these flavor the water and up the intake of nutrients.
Mix fruit juices with water to increase water consumption.However,it's better to eat fruit whole as it provides nutrients such as fiber,vitamins,and minerals,which may not always be found in the same quantity once the fruit has been made into a juice.
Freeze bottles of water overnight so that the water is still cool later in the day when the sun is beating down.Use fun containers with your children's favorite characters on them to match the fruit or herb that's been used to flavor it for easy reference when grabbing from the freezer for school.
By encouraging your children to drink water from an early age,you'll help them form a habit that will be easy to follow through for the rest of their lives.You can set the best example by always reaching for water when you're thirsty or by making sure that there's always cool water readily available,whether in the fridge at home or packed into the car for after-school runs or family outings.

24.What does the author intend to tell in the passage?A
A.Ways to get your kids to drink more water.
B.Tips on what to do for your children.
C.Hydration is connected with a healthy body.
D.Means as to getting water from kinds of fruit.
25.Which is NOT the function of drinking water according to the passage?C
A.Make all our organs nourished.
B.Protect your joints and organs.
C.Make your skin more beautiful.
D.Develop your learning ability.
26.The author recommended fruit juicesB.
A.because fruit juices are better than water
 B.to make kids consume more water
C.because kids prefer juices to water 
D.to show fruit juices are rich in vitamins
27.What do you think of the author from the passage?D
A.Enthusiastic.
B.Defensive.
C.Subjective.
D.Considerate.

分析 本文是一篇科教类阅读,属于说明文,没有多少父母意识到,通过鼓励孩子们喝大量的淡水,他们正在帮助他们建立更健康,更强大的身体.本文以此展开谈论,主要讲述了一些让孩子多喝水的方法.

解答 24.A.主旨大意题.阅读全文,根据文章内容,尤其是Not many parents realize that by encouraging their children to drink plenty of fresh water,they're helping them build healthier,stronger bodies.可知,本文主要是为了告诉我们让孩子多喝水的一些方法.故选A.
25.C.细节理解题.根据Water is the ideal drink to prevent thirst and ensure hydration(水合作用).Our bodies need water to regulate body temperature and to provide the means for nutrients to travel to all our organs.Water also transports oxygen to our cells,removes waste,and protects joints and organs.Poor hydration can affect a child's concentration levels,memory and learning ability.可知,喝水可以让我们的所有器官得到滋养,保护关节和器官,发展学习能力,不包括使皮肤更漂亮.故选C.
26.B.细节理解题.根据Mix fruit juices with water to increase water consumption.可知,果汁可以使孩子喝更多的水.故选B.
27.D.推理判断题.阅读全文,根据文章内容可知,作者详细地提出了一些让孩子多喝水的方法,并说明了原因,可以看出作者是一个考虑周全的人,故选D.

点评 本文是一篇科教类阅读,题目涉及多道主旨大意题,细节理解题,推理判断题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关题目
3.Researchers from the University of Michigan have found that astronauts'brains change shape during spaceflight.It is the first study (61)to look(look) into how the brain changes in space.Researchers looked at high-tech MRI(磁共振成像) pictures of the brains of 26astronauts who spent time in space.Twelve of the (62)astronauts(astronaut) spent two weeks on the Space Shuttle,and 14spent six months on the International Space Station.All of them (63)experienced(experience) increases and decreases in the size of (64)different(differ) parts of the brain.The longer an astronaut spent in space,the (65)bigger(big) the size differences were.
The research produced some (66)interesting(interest) findings.One was that on gravity means fluids do not drop in the body,(67)sothere is a shift in the brain's position inside the skull.The brain becomes either smaller or bigger.The findings could help doctors to treat problems that affect the brain's function.They could treat people with problems (68)caused(cause) by long-term bed rest.They could also help those who have a build-up of fluid in the brain,which can lead (69)tobrain damage.We will understand more about (70)how neurons(神经元) in the brain connect.The findings will also help future trips to Mars.
20.A report by the US'Open Syllabus Project found that the most read books among US college students in the past year were books like The Republic by ancient Greek philosopher Plato and The Clash of Civilizations by US political scientist Samuel Huntington.And according to reports by Chinese college libraries,the most popular books among Chinese students are novels like Demi-Gods and Semi-Devils by Chinese author Jin Yong.
This is considered by many to be one of the reasons why Chinese students are sometimes not as good at critical thinking or observing global perspectives (视野)as US students-they read too many bestseller novels.
"By reading texts in history/social studies,science,and other subjects,students build a foundation of knowledge in these fields that will also give them the background to be better readers in all areas,"Robert Pondiscio,vice president of the Core Knowledge Foundation in the US told Th.e Washington Post.
According to China Youth.Daily,there are usually five stages when it comes to reading,with popular novels at the bottom.More advanced readers normally go on to read classic fictional literature,history and philosophy,or books with critical ideas.
We spend hours,days or even weeks on a book,so it's only natural that we want to learn something useful in return for our efforts.Many see reading as an investment (投资) in themselves.But this practical view of literature and the thought that history and philosophy books are superior to novels are not agreed by everyone.After all,what they offer are two different kinds of satisfaction.While the former provides knowledge,the latter brings emotional experiences."Fiction and poetry are medicines,"UK writer Jeanette Winterson once wrote."What they heal is the rupture (裂痕) reality makes on the imagination."

25.What are the most popular books among Chinese students?B
A.Philosophy books.
B.Bestseller novels.
C.History books.
D.Books with critical ideas.
26.What do Chinese students lack compared with US students?D
A.Careful observation.
B.Vast stores of knowledge.
C.Practical use of knowledge.
D.Critical thinking.
27.Which of the following does Jeanette Winterson probably agree with?D
A.People read books to learn something useful.
B.Imagination is not so important as knowledge.
C.History and philosophy books are superior to novels.
D.Novels can bring necessary emotional experiences.
7.Once again,the Christmas season was upon us and my daughter Tania was asking,"What do you want for Christmas,Dad?"
In the small town where we lived,life had a certain rhythm,and the festival season was full of ritual(仪式).But this particular year,my daughter,Tania,changed all that.
Every day for two weeks before Christmas,unable to contain her excitement,she repeatedly said,"You'll never guess,hut you're going to love what we got you for Christmas!"She was determined that I should be impressed.
On the 24th,my wife and I were asked to join the kids for some last-minute shopping.We chose to stay at home.Four hours later,the kids were back at the door,shopping mission completed.
"We have your gift out in the car,Dad,"Tania exclaimed,"and it's getting cold!"
We were then ordered to leave the room.No,not just to another room,but upstairs and out of sight.So,obediently,we went upstairs.
A few minutes later,we heard them calling,"Okay,you can come down now!"
Immediately,my excited daughter said,"Open it now!"
By now,my daughter was about to explode with excitement,and I,too,had passed the stage of mildly curious,feeling somewhere between inquisitive(好奇的)and demanding.
Finally,we arrived at the unveiling."Okay,"Tania instructed us,"on the count of three both of you grab a corner of the blanket."She stood by with the camera,and even though I was trying my best to remain unimpressed.My wife and I lifted the blanket,and the gift was exposed.
I thought,I can't believe my eyes!Perhaps I am delusional(妄想的)!This is just not possible!The flash of my daughter's camera went off,when rising up out of that heap of blankets and wrapping me in an enormous hear hug was none other than my six-foot-two (1.89 meters),175 pound (79 kilograms) son Greg,home for Christmas for the first time in 19 years!

21.What does the word"contain"mean in Paragraph 3?A
A.keep s feeling or yourself under control
B.consist of
C.have or hold something within
D.prevent a problem from spreading
22.What is the daughter's Christmas gift for her father?C
A.A camera.B.A big hug.C.His son's coming hack home.D.A blanket.
23.Before the gift was exposed,how did the father feel?A
A.Curious.B.Unimpressed.C.Amazed.D.Delusional.
24.What's the best title for the passage?B
A.The Christmas Season
B.A Special Christmas Gift
C.A Big Surprise
D.Home for Christmas for the First Time.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网