题目内容

A winter wonderland on the outskirts of Quebec City has become one of Canada's hottest attractions and most sought out accommodations. Guests stay close for warmth in sleeping bags on beds of ice, hats pulled over their ears to prevent frostbite, while sipping cocktails (鸡尾酒) in glasses also made of ice. 

A cool place to host a memorable wedding or for a romantic getaway, the Quebec Ice Hotel has attracted 600,000 curious tourists, including 30,000 who stayed overnight, since opening seasonally 11 years ago. Like Victoria and Jeremy Martin, dozens of couples will exchange vows (誓约) this winter in a temporary church next to the hotel, sculpted entirely from blocks of ice with seats covered in furs.

     Average temperatures fall below minus 20 degrees C (minus four F) in winter, but inside the hotel's 36 rooms it is relatively cozy. Thick walls of packed snow and ice act as an insulator, trapping body heat inside. Each room is uniquely decorated, using designs created by Quebec architecture students.Two hotel bars also sell special cocktails in ice glasses.

     First-time guests of the hotel, however, are recommended to stay only one night as sleeping in sub-zero temperatures is not very refreshing. This year for the first time the ice hotel has teamed up with a bricks and concrete Quebec City hotel to offer packages for one-night accommodations at each. Prices for one night only at the ice hotel start at 200 US dollars per person.

     The 3,000-square-metre (32,300-square-feet) buildings take six weeks starting in December to build, using 15,000 tonnes of snow and 500 tonnes of ice, at a cost of some 750,000 US dollars. Eleven weeks after its seasonal grand opening, the hotel will close on March 27 and then melt away with the arrival of spring.

1.What is true with the ice hotel?

A. 630,000 people have visited it.

B. 30,000 people visit it each year.

C. It has stayed open for many years.

D. Wedding ceremonies are often held there.

2.What can we learn about the hotel rooms?

A. It can be -20°C inside. 

B. The temperature is always below 0°C.

C. The rooms all look alike.

D. Each room costs $200 per night.

3.First-time guests are advised to stay there only one night because _____.

A. they may not be able to stand the cold

B. their other night is with an ordinary hotel

C. new guests have less advantages over old ones

D. the first-day service is just for a test run

4.If you choose to visit the ice hotel during the Christmas season, you'll find _____.

A.it doesn't exist at all

B. it is just being built

C. most of its rooms are vacant

D. it is crowded with guests

 

1.D

2.B

3.A

4.B

【解析】

试题分析:文章大意:文章介绍了魁北克的一种新型的冰做旅馆,它里面的设施,服务项目和吸引人之处。

1.dozens of couples will exchange vows (誓约) this winter in a temporary church next to the hotel,”可知D为正确选项。根据第二段中“A cool place to host a memorable wedding or for a romantic getaway, the Quebec Ice Hotel has attracted 600,000 curious tourists, including 30,000 who stayed overnight, since opening seasonally 11 years ago.”可知,A、B、D均为错误选项。A错在630,000(应为600,000);B错在visit it each year(应是stayed overnight);D错在stayed open for many years(因为原文中的副词 seasonally,说明该旅馆只是季节性地开放。)

2. First-time guests of the hotel, however, are recommended to stay only one night as sleeping in sub-zero temperatures is not very refreshing.”可知,在旅馆里的温度也通常是在零度以下的。根据第三段第一句“Average temperatures fall below minus 20 degrees C (minus four F) in winter, but inside the hotel's 36 rooms it is relatively cozy.”A选项错在inside;根据倒数第三段中“Each room is uniquely decorated”可知,C选项错误;由倒数第二段的最后一句“ Prices for one night only at the ice hotel start at 200 US dollars per person.”可知D选项也不对。

3. First-time guests of the hotel, however, are recommended to stay only one night as sleeping in sub-zero temperatures is not very refreshing.”便可直接知道,第一次来的客人只能歇一晚,是因为零度以下的空气不新鲜。

4.  The 3,000-square-metre (32,300-square-feet) buildings take six weeks starting in December to build, ”可知,在圣诞节时,这个冰旅馆还正在建。

考点:历史文化类文章的阅读

练习册系列答案
相关题目

The day when the jobs were handed out was one of the most exciting moments for all the children in the class. It took place during the first week of the term. Every kid was given a job for which they would be responsible for the rest of that school year.

Some jobs were more interesting than others, and the children were eager to be given one of the best ones. When giving them out, the teacher took into account which pupils had been most responsible during the previous year. During the previous year Rita had carried out the teacher’s instructions perfectly. All the children knew Rita would be given the best job.

But there was a big surprise. Each child received a normal job. But Rita’s job was very different. She was given a little box containing some sand and one ant. Though the teacher insisted that this ant was very special, Rita felt disappointed. Most of her classmates felt sorry for her. Even her father became very angry with the teacher and he encouraged Rita to pay no attention to this insignificant pet. However, Rita preferred to show the teacher her error by doing something special with that job of little interest.

Rita started investigating all about her little ant and gave the ant the best food, and it grew quite a bit bigger.

One day, a man, who looked very important, came into their classroom and declared, “Your class has been chosen to accompany me, this summer, on a journey to the tropical rainforest, where we will investigate all kinds of insects. Among all the schools of this region, your class has best cared for the little ant.”

That day the school was filled with joy and celebration. Everyone thanked Rita for having been so patient and responsible. And many children learnt that to be given the most important task you have to know how to be responsible even in what are the smallest tasks.

1.What did the teacher base her decision on when giving out jobs to the children?

A. Their ability of managing their accounts during the previous year.

B. Their characters and interests.

C. Their class performance during the previous year.

D. Their working performance during the previous year.

2.What does the underlined sentence “But there was a big surprise.” mean?

A. The most responsible student got the job of least interest.

B. Each child got an important job.

C. Each child got an interesting job.

D. The perfect student got the job of everyone’s preference.

3.What is Rita’s attitude to her father’s suggestion?

A. Acceptive.B. Negative.

C. Uncertain. D. Totally positive.

4.We can infer that the man who made the declaration is a _________.

A. principal B. hunter

C. director D. biologist

5.What would be the best title for the passage?

A. Responsibility And Intelligence Bring Good Luck

B. Never Complain About Life

C. Small Tasks Can Lead To Fortunes

D. Men Are Best Known By Their Friends

 

Stage fright or performance anxiety is the anxiety, or fear which may occur in an individual by the requirement to perform in front of an audience. It is most commonly seen in school situations, like stand-up projects and class speeches. It has numerous forms: heart beating fast, trembling hands and legs, sweaty hands, dry mouth etc.

In fact, most of the fear occurs before you step on stage. Once you’re up there, it usually goes away. Thus, it is a phenomenon that you must learn to control. Try to think of stage fright in a positive way. It heightens your energy, adds color to your cheeks. With these good side effects you will actually look healthier and more physically attractive.

Many of the top performers in the world get stage fright so you are in good company. Stage fright may come and go or decrease, but it usually does not disappear permanently. You must concentrate on getting the feeling out and present what you have prepared calmly.

Remember “Nobody” ever died from stage fright. But, according to surveys, many people would rather die than give a speech. If that applies to you, and you are an unlucky guy who is with stage fright the whole time, try out some of the strategies(策略) as follows to help get yourself under control. Realize that you may never overcome stage fright, but you can learn to control it, and use it to your advantage.

Strategies are as follows when the program begins:

1) If legs are trembling, lean on table or shift legs or move.

2) Don’t hold notes. The audience can see them shake. Use three-by-five cards instead.

3) Use eye contact. Look at the friendliest faces in the audience.

Remember nervousness doesn’t show one-tenth as much as it feels. Before each presentation, make a short list of the items you think will make you feel better. Don’t be afraid to experiment with different combinations. You never know which ones will work best until you try. Use these steps to control stage fright so it doesn’t control you. Once you are used to stage fright, you will find you on the road to a great speech-maker.

1.Someone may be most likely to suffer from stage fright when he/she is ______.

A. attending an English class

B. standing in a classroom

C. watching a performance

D. talking in front of people

2.By thinking of stage fright in a positive way, one could ______.

A. learn to control stage fright

B. get rid of stage fright

C. calm down before stepping on stage

D. become more physically attractive

3.Which of the following is true?

A. Top performers usually suffer from stage fright.

B. Stage fright may stay with a person for a life time.

C. Nobody would rather die than give a speech.

D. No one can overcome or control stage fright.

4.The author advises people with stage fright to ______.

A. show one-tenth of their nervousness

B. experiment with different kinds of stage fright

C. refer to the strategies whenever they feel the need

D. use one of the strategies each time

5.The passage mainly talks about ______.

A. how to deal with stage fright

B. what stage fright is like

C. when stage fright occurs

D. why people have stage fright

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网