题目内容
A winter wonderland on the outskirts of Quebec City has become one of Canada's hottest attractions and most sought out accommodations. Guests stay close for warmth in sleeping bags on beds of ice, hats pulled over their ears to prevent frostbite, while sipping cocktails (鸡尾酒) in glasses also made of ice.
A cool place to host a memorable wedding or for a romantic getaway, the Quebec Ice Hotel has attracted 600,000 curious tourists, including 30,000 who stayed overnight, since opening seasonally 11 years ago. Like Victoria and Jeremy Martin, dozens of couples will exchange vows (誓约) this winter in a temporary church next to the hotel, sculpted entirely from blocks of ice with seats covered in furs.
Average temperatures fall below minus 20 degrees C (minus four F) in winter, but inside the hotel's 36 rooms it is relatively cozy. Thick walls of packed snow and ice act as an insulator, trapping body heat inside. Each room is uniquely decorated, using designs created by Quebec architecture students.Two hotel bars also sell special cocktails in ice glasses.
First-time guests of the hotel, however, are recommended to stay only one night as sleeping in sub-zero temperatures is not very refreshing. This year for the first time the ice hotel has teamed up with a bricks and concrete Quebec City hotel to offer packages for one-night accommodations at each. Prices for one night only at the ice hotel start at 200 US dollars per person.
The 3,000-square-metre (32,300-square-feet) buildings take six weeks starting in December to build, using 15,000 tonnes of snow and 500 tonnes of ice, at a cost of some 750,000 US dollars. Eleven weeks after its seasonal grand opening, the hotel will close on March 27 and then melt away with the arrival of spring.
1.What is true with the ice hotel?
A. 630,000 people have visited it.
B. 30,000 people visit it each year.
C. It has stayed open for many years.
D. Wedding ceremonies are often held there.
2.What can we learn about the hotel rooms?
A. It can be -20°C inside.
B. The temperature is always below 0°C.
C. The rooms all look alike.
D. Each room costs $200 per night.
3.First-time guests are advised to stay there only one night because _____.
A. they may not be able to stand the cold
B. their other night is with an ordinary hotel
C. new guests have less advantages over old ones
D. the first-day service is just for a test run
4.If you choose to visit the ice hotel during the Christmas season, you'll find _____.
A.it doesn't exist at all
B. it is just being built
C. most of its rooms are vacant
D. it is crowded with guests
1.D
2.B
3.A
4.B
【解析】
试题分析:文章大意:文章介绍了魁北克的一种新型的冰做旅馆,它里面的设施,服务项目和吸引人之处。
1.dozens of couples will exchange vows (誓约) this winter in a temporary church next to the hotel,”可知D为正确选项。根据第二段中“A cool place to host a memorable wedding or for a romantic getaway, the Quebec Ice Hotel has attracted 600,000 curious tourists, including 30,000 who stayed overnight, since opening seasonally 11 years ago.”可知,A、B、D均为错误选项。A错在630,000(应为600,000);B错在visit it each year(应是stayed overnight);D错在stayed open for many years(因为原文中的副词 seasonally,说明该旅馆只是季节性地开放。)
2. First-time guests of the hotel, however, are recommended to stay only one night as sleeping in sub-zero temperatures is not very refreshing.”可知,在旅馆里的温度也通常是在零度以下的。根据第三段第一句“Average temperatures fall below minus 20 degrees C (minus four F) in winter, but inside the hotel's 36 rooms it is relatively cozy.”A选项错在inside;根据倒数第三段中“Each room is uniquely decorated”可知,C选项错误;由倒数第二段的最后一句“ Prices for one night only at the ice hotel start at 200 US dollars per person.”可知D选项也不对。
3. First-time guests of the hotel, however, are recommended to stay only one night as sleeping in sub-zero temperatures is not very refreshing.”便可直接知道,第一次来的客人只能歇一晚,是因为零度以下的空气不新鲜。
4. The 3,000-square-metre (32,300-square-feet) buildings take six weeks starting in December to build, ”可知,在圣诞节时,这个冰旅馆还正在建。
考点:历史文化类文章的阅读
假如你叫李华,现正在美国加利福尼亚州上大学,你的一个朋友刘英写信向你了解美国加利福尼亚州的情况,请根据以下内容提示给他回信简介加利福尼亚州。
地理方面 | 面积42.4万平方千米,美国西部,西濒太平洋,美国面积第三大的州 |
人口方面 | 约38,000,000人; 据说15000前印第安人首先进入;16世纪欧洲人开始进入;19世纪中世界各地的人带着发财梦进入;未来将还会有人因喜爱加州的气候和生活方式进入。 |
语言方面 | 58% 的人把英语作为母语来讲,42%的人讲其它语言。 |
*加利福尼亚州: California;太平洋:the Pacific;印第安人:Indians
【写作内容】
请根据以上内容给朋友写回信,内容包括:
1、加里福尼亚的地理方面的信息;
2、人口及其语言方面的信息;
3、信的开头和结尾已经给出,不计入句子数。
【写作要求】
只能用5个句子表达全部内容。
【评分标准】
句子结构准确,信息内容完整,篇章连贯。
Dear Liu Ying,
Your letter reached me yesterday. You would like me to tell you something about California, so now I am writing to you.
If you want to know more, you may go to https://en.wikipedia.org/wiki/California/History. Best wishes to you.
Yours ever,
Li Hua