题目内容

“Soon, you’re going to have to move out!” cried my neighbor upon seeing the largest tomato plant known to mankind, or at least known in my neighborhood.

One tiny 9-inch plant, bought for $1. 25 in the spring, has already taken over much of my rose bed, covering much of other plants, and is well on its way to the front door.

Roses require a good deal of care, and if it weren’t for the pleasure they give, it wouldn’t be worth the work. As it is, I have a garden full of sweet-smelling roses for most of the year. Bushes must be pruned(剪枝) in early spring, leaving ugly woody branches until the new growth appears a few weeks later. It was the space available in the garden that led me into planting just one little tomato plant. A big mistake.

Soil conditions made just perfect for roses turn out to be even more perfect for tomatoes. The daily watering coupled with full sun and regular fertilizing(施肥) have turned the little plant into a tall bush. The cage I placed around it as the plant grew has long since disappeared under the thick leaves.

Now the task I face in harvesting the fruit is two fold(方面): First, I have to find the red ones among the leaves, which means I almost have to stand on my head, and once found I have to reach down and under, pick the tomatoes and withdraw my full fist without dropping the prize so dearly won. Second, I found two full-blown white roses completely hidden as I picked tomatoes in June, but they were weak and the leaves already yellow for lack of light.

Here I am faced with a painful small decision: To tear up a wonderful and productive tomato plant that offers up between ten and twenty ripe sweet tomatoes each day or say goodbye to several expensive and treasured roses. Like Scarlett in Gone With the Wind, I’ll think about that tomorrow.

1.What are the requirements for the healthy growth of roses?

A. Frequent pruning and fertilizing.

B. Tomato plants grown alongside.

C. Cages placed around the roots.

D. A lot of care and the right soil.

2.The writer planted the tomato because ____.

A. there was room for it in the garden

B. it cost only $1. 25

C. the soil was just right for it

D. the roses’ branches needed to be covered

3.This year the writer’s roses were ____.

A. removed from the rose bed

B. picked along with the tomatoes

C. largely hidden under the tomato plant

D. mostly damaged by too much sunlight

4.By saying “the prize so dearly won” in paragraph 5, the writer wants to ____.

A. show the hardship of growing the roses

B. show the difficulty in picking the tomatoes

C. express her liking for the roses

D. express her care for the tomatoes

 

1.D

2.A

3.C

4.B

【解析】

试题分析: 本文叙述了作者因为院里用空地,花了$1.25钱买了一棵西红柿苗,却影响了玫瑰花的成长,玫瑰花被盖在西红柿的苗下,找不着阳光,叶子发黄,并且给自己摘西红柿也带来了麻烦,一棵小小的西红柿竟然带来了这么大的麻烦这是作者没有想到的。

1.细节理解题。根据第三段提到Roses require a good deal of care,和Soil conditions made just perfect for roses 故选D。

2. 细节理解题。根据第三段提到It was the space available in the garden that led me into planting just one little tomato plant. A big mistake.园中有空地用来种植一棵西红柿苗,故选A。

3. 细节理解题。根据第二段提到One tiny 9-inch plant, bought for $1.25 in the spring, has already taken over much of my rose bed, covering much of other plants, and is well on its way to the front door.找西红柿的时候在下面发现了玫瑰花 故选C项。

4. 其推理依据主要有以下几点:一是作者在第1句用了 the task一词,将摘西红柿看成是一项“任务”;二是作者在三个地方用了have to,表示摘西红柿不容易;三是作者还用了stand on my head, reach down and under…等夸张性用词,充分说明了摘西红柿的难度。比较四个选项,显然只有选项B最佳

考点:故事类阅读。

练习册系列答案
相关题目

Federal Child Labor Standards for Teenagers

Teenage labor in the United States

Federal Law sets child labor standards affecting teenage workers in the private companies and in federal, state, and local governments.

How can injuries be prevented?

Demand Training

Insist on adequate supervision(监督)and easy access to a supervisor at all times.

Demand sufficient training on equipment and chemicals you are required to use.Refuse to use unknown materials or machinery that is broken or improperly set up.

Wear protective equipment

Always use whatever protective equipment is supplied.Protective clothing includes non-slip shoes, gloves and other specific job-related protective gear.

Request reasonable protective equipment if it is not provided automatically.

Know your environment

Ask about workplace hazards and precautions(预防措施)that can help prevent injuries.

Workplace hazards are objects and situations present at your job that could potentially hurt you.Recognize safety hazards such as slippery floors, unsafe ladders, sharp knives, and heavy lifting.

Know the law

Learn about federal and state laws governing employment for teenagers and make you’re your supervisor enforces them.

How many working hours are allowed?

Teenagers (ages 14-15) may total no more than

■3 hours on a school day.

■18 hours in a school week.(A school week is any week in which school attendance is required for any part of four or more days.)

■8 hours on a non-school day.

■40 hours m a non-school week.

What are the responsibilities?

Employers and employees share the responsibility for keeping the workplace safe and healthy.As a teenage worker, you can do your part by taking these steps:

■Follow rules.

■Use safety equipment.

■Keep your work area clean.

■Report all injuries.

■Inform a supervisor if you feel sick.

■Report safety problems.

1.If a teenager is asked to work with equipment out of order, he or she should _.

A. demand enough training B. refuse to work with the equipment

C. ignore the instructions on the machine D. ask for necessary protective tools

2.All of these are examples of workplace hazards EXCEPT .

A. sharp knives B. heavy lifting

C. slippery floors D. steady ladders

3.According to the passage, which of the following should a teenage worker do in the workplace?

A. Depend on his own in any case.

B. Deal with his injuries himself.

C. Contact a supervisor when feeling uncomfortable.

D. Use any tool in hand.

 

To Friend or Not To Friend

We all love our parents and turn to them when we’re in need, but would you like them to hear the conversations you have with your friends on the school playground or lunch queue? Social networking sites have become extensions of the school hallways, so would you add your parents as “friends” and allow them to view your online activities and conversations with friends?

In the past the generation gap included a technology gap, where children were up to date with latest technology and parents were left behind, content to continue their day to day lives as they always had because they had no need to know more about technology. However, more and more parents are beginning to realize just how important social networks are in their lives. This realization has given many parents the motivation to education themselves about social networking sites.

These days many people are attracted to social networking sites because they can choose who they have around them; there’s also a certain amount of control over privacy that we don’t get in real life. Sometimes we feel that privacy is violated when we must accept a “friend” request from a parent or family member.

It’s a difficult choice whether or not to allow a parent to become a part of our online lives. On the one hand we don’t want to “reject” their request because that might hurt their feelings or make them feel you have something to hide. On the other hand if you do accept, then you could have a sense of being watched and no longer feel free to comment or communicate the way you did before.

A recent survey suggested that parents shouldn’t take it personally if their child ignores their request, “When a teen ignores a parent’s friend request, it doesn’t necessarily mean that they are hiding something, but it could mean that this is one part of their life where they want to be independent.”

Perhaps talking with parents and giving explanations would help soften the blow if you do choose not to add them to your friends list.

1.From Paragraph 2, we learn that _______.

A. parents feel secure about their privacy online

B. social networks successfully fill the generation gap

C. parents have realized the importance of social networks

D. social networks offer a platform for parents to communicate

2.Teenagers may refuse a parent’s friend request because _______.

A. they hide something from their parents

B. they are unwilling to be watched by parents

C. their parents tend to fall behind in technology

D. their parents make negative comments on them

3.The passage is mainly about _______.

A. privacy online B. social networks

C. the generation gap D. parents’ friend requests

4.The passage is written mainly for _______.

A. parents B. teenagers C. teachers D. researchers

 

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Family Values

To understand a nation, you should first get to know its minimum unit-family.1.

In the US, upon reaching an appropriate age, children are encouraged, but not forced, to “leave the nest” and begin an independent life.2. Parents do not arrange marriages for their children, nor do children usually ask permission of their parents to get married.Young adults meet their future spouses(配偶)through other friends, at jobs, and in organizations and religious institutions.Although children choose their own spouses, they still hope their parents will approve of their choices.

Parents feel that children should make major life decisions by themselves in many families.A parent may try to influence a child to follow a particular profession but the child is free to choose another job.3. A son may deliberately decide not to go into his father’s business because of a fear that he will lose his independence in his father’s workplace.This independence from parents is not an indication that parents and children do not love each other.Strong love between parents and children is universal and this is no exception in the American family.

4. It is not like we Chinese.Parents are rulers and masters.We Chinese love our parents with fear and total respect.In America, children always have their own opinions and even can talk about some sensitive problems with their parents, like family financial situation, the relationship between mother and father, and even sex.

5. Therefore, it is contrary that, on one hand, Americans admire independence and equality that they don’t want to make sacrifice to make up a family, but on the other hand, Americans thing highly of family in their value system.

A.In the American family, children and parents are equal.

B.It can reflect the traditional values and customs of a nation.

C.When it comes to big problems, children do not have to always follow their parents’ ways.

D.After children leave home, they often find social relationship and financial support outside the family.

E.Although Americans pay much attention to independence and equality, they don’t believe in making sacrifice.

F.Sometimes children do precisely the opposite of what their parents wish in order to declare their independence.

G.Many of them are expected to leave what could be life’s most important decision - marriage almost entirely up to luck.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网