题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

One of the common complaints we hear from the people around us are problems they are facing. Every day and everywhere there are problems. Many times we find it hard to stay happy. When one problem is solved, another one comes up. How to solve them? The answer is that we must equip ourselves to deal with different kinds of worries by learning the three basic steps of problem analysis. The three steps are:

Get the facts

Why is it so important to get the facts? Unless you have the facts, you can’t possibly attempt to solve your problem intelligently. Without the facts, all you can do is wondering around in confusion. It is not an easy job to get facts. When you are worried, your emotions are riding high. 【1】

When trying to get the facts, you can pretend that you are collecting this information not for yourself but for some other person. 2 You can also pretend that you are a lawyer preparing to agree. Try to get all the facts both on your side and the other side of the case. You will generally find the truth lies somewhere in between.

3

Whenever you are worried, write down the questions that make you worry. And write out all the various steps you could take and then the probable consequences of each step. For example, what am I worrying about? What can I do about it? Here is what I’m going to do about it. After carefully weighing all the facts, you can calmly come to a decision.

Act on that decision.

4 How can you break the worry habit before it breaks you? Crowd worry out of your mind by keeping busy. Plenty of action is one of the best ways to cure worry.

5 If you know a situation is beyond your power, say to yourself: “It is so; it can’t be otherwise.” Don’t permit little things to ruin your happiness. Try to cultivate a mental attitude that will bring you peace and happiness.

A. Analyze the facts.

B. Accept what can’t be avoided.

C. Decide how much anxiety a thing may be worth.

D. This will help you to take a cold and fair view of the evidence.

E. There comes a time when you must decide and never look back.

F. But here are two ideas that can help you see the facts in a clear and objective way.

G. Unless you take your action, all your fact-finding and analysis is a sheer waste of energy.

【答案】

【1】F

【2】D

【3】A

【4】G

【5】B

【解析】

试题分析:本文讲述如何解决生活中许多问题。先要收集信息,分析,再采取行动,同时也要学会接受一些不可避免的事情。

【1】F 根据下一段讲的是了解事实的两种方法,故选F项两个方法可以以清楚和客观的方式帮你看清事实引起下文

【2】D 根据前一句提到When trying to get the facts, you can pretend that you are collecting this information not for yourself but for some other person当你了解这个事时,你可以假装为他人收集信息而不是自己)可知,这样可以帮你得到冷静和公平的证据,故选D项。

【3】A 根据第四段提到Whenever you are worried, write down the questions that make you worry. And write out all the various steps you could take and then the probable consequences of each step.当你焦虑时,写下让你焦虑的问题并写出所有你可能采取的各种步骤和每个步骤的可能结果)可知,这是在分析事实,故选A项。

【4】G 根据标题所提到Act on that decision就这个决定采取行动可知G如果你不采取行动,你所有的发现与分析都是浪费符合语境

【5】B 根据下方提到If you know a situation is beyond your power, say to yourself: “It is so; it can’t be otherwise.如果你知道这种状况超过你的能力,对自己说,只能这样了)可知,B接受一些不能避免的事情符合语境

【学法指导】

关于小标题的选择

七选五题型空格的设计主要分布在句首、句中、句尾,另一种就是小标题的空格设计。凡是作为标题的句子,一定要短小精悍,概括性强,通常用祈使句做小标题。【5】B 根据下方提到If you know a situation is beyond your power, say to yourself: “It is so; it can’t be otherwise.如果你知道这种状况超过你的能力,对自己说,只能这样了)可知,B接受一些不能避免的事情符合语境

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

It’s natural to greet friends with a smile and a wave . 【1】 But what happens if your face and body send mixed messages ? Would someone be more likely to believe the look on your face or the way you hold your body ?

Scientists have recently tackled these questions . They found that when a person is looking at your face , she might not believe what she sees if your body language doesn’t match the feeling that your face shows . 2 Previously , they had found that the tone of a person’s voice can be more important than the words that are spoken . For example , most people tend not to believe a person who says in a flat voice , I’m so excited .

When it came to emotions conveyed by facial expressions and body language , most scientists suspected that the face was more important . To test if this was true , psychologists from the Netherlands and Boston showed people a number of pictures of isolated faces and isolated bodies (with faces blurred out(模糊的)) that showed anger or fear . 3 An angry face had low eyebrows and tight lips . A scared face had high eyebrow and a slightly open mouth . 4 A scared body had arms forward and shoulders square , as if ready to defend .

These results told the researchers that mixed signals can confuse people . Even when people pay attention to the face , body language sutly influences which emotion they read . 5 If you want to be understood , it helps to avoid sending mixed messages .

A. Studying such mixed messages is nothing new for scientists .

B. So , your body language is important for telling people how you feel .

C. Scientists feel new to study the mixed message that confuses people .

D. An angry body had arms back and shoulders at an angle , as if ready to fight .

E. Body language can sometimes be misunderstood in different culture backgrounds .

F. When you do this , your face and body work together to show your friends that you’re happy to see them .

G. They also showed pictures in which angry or scared faces were paired with angry or scared bodies .

【题目】It was a hot, humid day, and my brother Walt and I had decided that the only way to survive it would be to go swimming in a deep swimming hole across Mr.Blickez’s pasture(牧场) and through some woods.

The only problem with our plan was that this pasture was guarded by a huge, mean Hereford bull. Mr.Blickez had told us that Elsie was the meanest bull in the township, maybe even the county, and we believed him. But the hotter it got, the more we thought there was somethingfishyabout his claim. For one thing, we remembered Mr.Blickez liked telling tall tales; for another, Elsie seemed like an odd name for a bull.

Finally, I talked Mom into asking permission for us to walk through the pasture, but then another problem surfaced. Mom said she would talk to Mr.Blickez if we would take our cousin Joanie along with us. Joanie was almost two years older than me and a head taller. If her teasing ever got around my grade school, it would be all over for me. In fact, I still had a headache from a quarrel with her that morning. “I’m not going swimming with that dumb girl cousin.” I told my mom.

“Either Joanie goes with, or you stay home alone,” Mom said in her serious tone. I gave in and we set out. On our way across the pasture, Walt yelled suddenly. Elsie had approached him quietly and was licking() his back. Joanie and I dove under the wire fence, but while I was on the ground I looked up and saw that Elsie wasn’t a big mean bull after all. She was going to keep licking my brother’s back as long as he stood still.

We had many good days growing up and visiting our secret swimming hole guarded by the so-called “big mean bull”. And as it turned out, for a girl cousin, Joanie hasn’t been too bad. She’s been one of my best friends over the years.

1What’s the meaning of the underline word “fishy” in Paragraph 2?

A. Funny. B. Interesting.

C. Doubtful. D. Believable.

2What’s the second problem the author has to face?

A. His mother insisted on his cousin going with him.

B. His cousin made jokes on him in his grade school.

C. He quarreled with his cousin and had a headache.

D. His mother failed to ask permission for him.

3What does the author think of Elsie in the end?

A. Aggressive. B. Unkind.

C. Bad-tempered. D. Friendly.

4What’s the passage mainly about?

A. The bull guarding Mr.Blickez’s farm.

B. The story of visiting the swimming hole.

C. How friendly the so-called mean bull was.

D. How the author changed his attitude to Joanie.

【题目】New research has shown that you might not just be feeling blue; you may also be seeing it differently. Your mood may affect how you see the world around you, according to a new study. A team of researchers has proved that sadness could have an effect on the way we see colors.

The team, led by psychology researcher Christopher Thorstenson of the University of Rochester, found that people who had a sad mood were less accurate in identifying colors on the blue-yellow axis (轴), compared to people who weren’t feeling sad.

“We were already deeply familiar with how often people use color terms to describe common phenomena, like mood, even when these concepts seem unrelated,” Thorstenson said in a statement. “We thought maybe a reason why these metaphors (比喻) appear was that there really was a connection between mood and identifying colors in a different way.”

Thorstenson and his team are not the first to identify a link between a depressed mood and a difference in recognition. In 2010, Emanuel Bubl and his team at Albert Ludwigs University Freiburg in Germany first proved a link between mood and identifying colors. This was supported by a 2013 paper by Johnson Fam of the University of Singapore.

The team conducted two studies. In the first, 127 participants were chosen randomly to watch one of two video clips, which had been proved in previous studies to feel either sadness or amusement. They didn’t do that in a specific order. The entire group was then tasked with identifying the colors in 48 continued color changes. The group that had been shown the sad clip was measurably worse at identifying colors along the blue-yellow axis.

For the second study, 130 participants were randomly assigned to watch either a sad clip or a neutral (中性的) one. The sadness group showed reduced ability to identify colors along the blue-yellow axis than the neutral group.

【1】If one ________, the colors he sees might be different from those in others’ eyes.

A. is in a good moodB. has an eye illness

C. attends a speechD. doesn’t feel happy

2】Who were the first to find out the link between mood and identifying colours?

A. Thorstenson and Johnson.B. Thorstenson and his team.

C. Johnson and his team.D. Emaneuel and his team.

3】The sadness group in the second study ________.

A. felt happy when watching the video

B. performed better than the other

C. were less able to identify some colours

D. could only identify blue and yellow

4】What does the underlined word in the fifth paragraph most probably mean?

A. In no specific place.

B. With no specific rule.

C. With no specific confidence.

D. At no specific time.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网