题目内容
9.When Li Jinyu went back from Brazil after years of hard training,he seemed to see a new starting point in front of him.Li,a key player of Jian Li Bao Football Team,has a round and lovely face.When talking to people,he often says,"I've got a lot of dreams,and the biggest one is to help to develop our national football."Li began to play football 17years ago.In 1985a football coach was looking for little players in a school.Li tried to win the coach's favor.His father,a football fan,asked the coach to give his son another chance to have a test.This time,the coach agreed to take Li as a player.Every day,his father would take him to the training school,and carry him back when the training was over,whether it was raining or shining.With the help of his coach,Li quickly grew into a good young player.He is said to have the sharpest mind on the playground among all Chinese football players.
The only child of the family as he is,Li loves his parents as much as they love him.During the spare time of the training course or after a game,he has often called home to ask after his parents.
Li also enjoys good relations with his fans.He has received many letters from across the country,but he said he felt sorry because he could not answer every letter."However,I have taken good care of every letter from my fans.This is perhaps the best way to show my thanks,"he said.
Now at the age of 24,Li likes to go shopping after days of hard training on the playground.He is also interested in bowling and tennis.Dreaming of becoming a first-class player,he is now working very hard on the road to success.
25.When did Li begin to play football?B
A.At the ege of 13.
B.At the age of 7.
C.Before starting school.
D.After leaving school.
26.We can learn from the passage that Li's fatherA.
A.has been encouraging him to play football
B.taught him to play football in 1985
C.used to be a football player
D.was his first coach
27.It seemed that LiB after years of hard training in Brazil.
A.had got sharp mind on the playground
B.had made much greater progress
C.was considered as the best player
D.began to play football
28.Li has worked hard at football so as toC.
A.show his thanks to his parents
B.keep good relations with his fans
C.develop our national football
D.play abroad.
分析 短文主要讲了Li Jinyu从小为学习足球付出的努力和其理想.
解答 25.B,推理判断题,根据句子Now at the age of 24和Li began to play football 17years ago可以推测,他是在24-17=7岁的时候开始踢足球的,故答案为B.
26.A,推理判断题,根据句子His father,a football fan,asked the coach to give his son another chance to have a test和Every day,his father would take him to the training school,and carry him back when the training was over,whether it was raining or shining可以推测,Li的父亲一直鼓励他踢足球.
27.B,推理判断题,根据句子When Li Jinyu went back from Brazil after years of hard training,he seemed to see a new starting point in front of him.可以推测在Li去巴西训练之后,似乎取得了很大的进步,故答案为B.
28.C,细节理解题,根据句子I've got a lot of dreams,and the biggest one is to help to develop our national football可知,Li努力训练足球是为了发展我们的国足,故答案为C.
点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道词义猜测题,主旨大意题,细节理解题,推理判断题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.
One day he was reading the newspaper and(42D a story about Africa,and was(43)B to learn that limited access to clean drinking water kills 3.6million people per year.He knew he had to help.He(44)Cdonations from friends,family and churches to help dig a well in a Malawai village,then created a bottled water company that donates 100% of the(45)Bto building more wells.Within a year,sales of Kindness water supported two projects in Uganda.Since then,Kindness Water has (46)C550 wells in 19 countries,helping more than 325,000 people.What a(n)(47)D!
But here is what really (48)B me:It all started with one man,Phillip Wagner,and his desire to make a difference.He saw a need and (49)A with,"I have to help."Thousands of others who read the same (50)Cthat morning might have also been surprised and (51)Daffected deeply when they learned the fact.But all those people didn't (52)A.They thought,"Oh well.That's too bad.(53)D somebody will help those people who don't have any clean water."
Phillip Wagner decided to be that somebody,and(54)C the help of thousands of others who have joined he is making a difference to the world.You see,(55)Achange starts with ordinary people doing their part.I want to be one of those(56)D makers.
As a video of children smiling and swimming in clean water rolled in the background,Phillip Wagner said,I just want you to know that I(57)Bmy all,did my best,brought happiness to someone and(58)B this world a little better just because I was here."
Let's live out those words today.(59)Byou choose to volunteer at homeless shelters or(60)Cany other good deeds for those in need,let's be difference makers.Let's leave this world a little better.
| 41.A.founded | B.scheduled | C.hosted | D.attended |
| 42.A.figure out | B.commented on | C.made up | D.came across |
| 43.A.willing | B.shocked | C.guilty | D.lucky |
| 44.A.matched | B.appreciated | C.gathered | D.applied |
| 45.A.resources | B.profits | C.products | D.taxes |
| 46.A.filled | B.rented | C.built | D.bought |
| 47.A.breakthrough | B.consequence | C.advantage | D.influence |
| 48.A.changed | B.touched | C.frightened | D.excited |
| 49.A.responded | B.shared | C.played | D.connected |
| 50.A.book | B.magazine | C.article | D.picture |
| 51.A.ever | B.often | C.never | D.even |
| 52.A.act | B.ignore | C.beg | D.participate |
| 53.A.Personally | B.Sincerely | C.Fortunately | D.Hopefully |
| 54.A.under | B.from | C.with | D.by |
| 55.A.real | B.hard | C.little | D.creative |
| 56.A.decision | B.dream | C.water | D.difference |
| 57.A.showed | B.gave | C.lost | D.threw |
| 58.A.left | B.guided | C.promised | D.kept |
| 59.A.If | B.Whether | C.Since | D.Before |
| 60.A.record | B.remember | C.perform | D.know |