题目内容

9.When Li Jinyu went back from Brazil after years of hard training,he seemed to see a new starting point in front of him.Li,a key player of Jian Li Bao Football Team,has a round and lovely face.When talking to people,he often says,"I've got a lot of dreams,and the biggest one is to help to develop our national football."
Li began to play football 17years ago.In 1985a football coach was looking for little players in a school.Li tried to win the coach's favor.His father,a football fan,asked the coach to give his son another chance to have a test.This time,the coach agreed to take Li as a player.Every day,his father would take him to the training school,and carry him back when the training was over,whether it was raining or shining.With the help of his coach,Li quickly grew into a good young player.He is said to have the sharpest mind on the playground among all Chinese football players.
The only child of the family as he is,Li loves his parents as much as they love him.During the spare time of the training course or after a game,he has often called home to ask after his parents.
Li also enjoys good relations with his fans.He has received many letters from across the country,but he said he felt sorry because he could not answer every letter."However,I have taken good care of every letter from my fans.This is perhaps the best way to show my thanks,"he said.
Now at the age of 24,Li likes to go shopping after days of hard training on the playground.He is also interested in bowling and tennis.Dreaming of becoming a first-class player,he is now working very hard on the road to success.
25.When did Li begin to play football?B
A.At the ege of 13.
B.At the age of 7.
C.Before starting school.
D.After leaving school.
26.We can learn from the passage that Li's fatherA.
A.has been encouraging him to play football     
B.taught him to play football in 1985
C.used to be a football player                 
D.was his first coach
27.It seemed that LiB after years of hard training in Brazil.
A.had got sharp mind on the playground   
B.had made much greater progress
C.was considered as the best player        
D.began to play football
28.Li has worked hard at football so as toC.
A.show his thanks to his parents        
B.keep good relations with his fans
C.develop our national football         
D.play abroad.

分析 短文主要讲了Li Jinyu从小为学习足球付出的努力和其理想.

解答 25.B,推理判断题,根据句子Now at the age of 24和Li began to play football 17years ago可以推测,他是在24-17=7岁的时候开始踢足球的,故答案为B.
26.A,推理判断题,根据句子His father,a football fan,asked the coach to give his son another chance to have a test和Every day,his father would take him to the training school,and carry him back when the training was over,whether it was raining or shining可以推测,Li的父亲一直鼓励他踢足球.
27.B,推理判断题,根据句子When Li Jinyu went back from Brazil after years of hard training,he seemed to see a new starting point in front of him.可以推测在Li去巴西训练之后,似乎取得了很大的进步,故答案为B.
28.C,细节理解题,根据句子I've got a lot of dreams,and the biggest one is to help to develop our national football可知,Li努力训练足球是为了发展我们的国足,故答案为C.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道词义猜测题,主旨大意题,细节理解题,推理判断题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关题目
19.Summer safety tips for childrenSummer is a time for having fun in the sun!Children should be able to have fun but they should also be safe.Here are some helpful tips all parents should discuss with their children.
Never talk to strangers
(36)G If someone suspicious (可疑的) that they don't know comes up to them,they should immediately either run away if they are alone or go somewhere where there are other people.
Keep cool in the heat
If your children must be outdoors in extreme heat,make sure that activities should be limited to 15minutes.(37 )D Remember to ask them to drink some every 20minutes even if they do not feel thirsty.
Water safety
For children who cannot swim,they should not go into the deep area of the water.And they should also play at places where there are lifeguards.This way if something were to happen,they would have someone there to help them.(38)E
Bike safety
(39)C
Remember to ask your children to be careful in the street,sidewalk and even the driveway of your home.They need to be taught never to ride a bike out into the street without first looking for cars,and never into the street from behind a parked car,or from in between two parked cars.
(40)B
Children can be easily persuaded into experimenting with drugs and alcohol (酒) at a young age.Summer time gives them more time to stay with their friends who may offer them drugs or alcohol.Remember to tell your children the terrible health effects they have on their body.
A.Learn to read people
B.Stay away from them
C.Riding can be fun but also dangerous.
D.Of course,water is necessary for them.
E.Children should never be in a pool alone,anyway.
F.The Internet will be an educational tool for children.
G.Tell your children not to talk to anyone they don't know.
20.Avoid Internet Addiction
(36)E Many people suffer from addition to the Internet and have a hard time paying attention to the important things around them.How can we prevent ourselves from going online too much?
Admit you have an addition.(37)B Realize more and more people in the world are becoming addicted.You are not the only one with ths problem.Do not be embarrassed; find others with the same problem and help each other beat it.
Limit your computer time.Make sure not to turn it on too many times a week.Befoe using your computer,decide on a time limit such as 30minutes.Set the clock and make sure that you get off he computer when the time is up.(38)G
Try using the computer at the library.You won't be as attracted to look at certain websites and they do have a limit on how long you can stay online.(39)C.So you won't be as attracted to be on the Internet as at home.
(40)D Go for a run with a friend or get exercise some other way.Keep up with the local events in your neighborhood.There may be talks,films,concerts and sports events etc.Find some,as long as it is not on the Internet,and get involved.

A.You will be happier if you use the Internet less.
B.There is no use avoiding the truth.
C.Also,it is a good place to get some good books and magazines to read.
D.Get a hobby or an interest.
E.Internet addition affects a lot of people.
F.Get your family to remind you if you've been on a long time.
G.Try to reduce the amount of time by 5minutes each time.
4.In Western countries,bread is one of the most important foods.When they get up in the morning many people eat toast (烤面包).They spread butter and jam on their toast.People eat bread at other times of the day too.For example,at main meals,they often eat bread with soup.
It's also very common to eat sandwiches.A sandwich is two pieces of bread with a filling inside-salad,cheese or fish.A hamburger is a kind of sandwich.
There are many different kinds of bread.Some are special to some countries.For example,the baguette (法国棍子面包) is a long,thin loaf that began in France.
There is also white bread and whole-wheat (全麦面) bread.What's the difference?White bread is refined (精制的).It has things taken out of it to make it softer and easier to eat.The trouble is,white bread also has lots of goodness taken out.Although some people dislike the taste of whole-wheat bread,it is much healthier.
Some kinds of bread have additives (添加剂).They are put into the bread for many reasons.Some additives are good for you-for example vitamin C.Others are there to make the bread last longer.Still others to make it taste better-but they do not necessarily make the bread healthier to eat!
53.People in the west haveB as their main food.
A.butter           
B.bread           
C.cheese           
D.fish
54.The fourth paragraph tells usC
A.how to make white bread           
B.how to make whole-wheat bread
C.the difference between white bread and whole-wheat bread
D.people dislike the taste of whole-wheat bread
55.Which of the statements about additives(添加剂) is WRONG?B
A.Not all the additives are good for our health.
B.Vitamin C makes the bread last longer.
C.Some additives are put into bread to make bread healthier.
D.To make bread taste better,some additives can be put into bread.
1.I recently attended a special service called Night of Kindness.This night was about a project called Kindness Water,which was (41)A by Phillip Wagner.
One day he was reading the newspaper and(42D a story about Africa,and was(43)B to learn that limited access to clean drinking water kills 3.6million people per year.He knew he had to help.He(44)Cdonations from friends,family and churches to help dig a well in a Malawai village,then created a bottled water company that donates 100% of the(45)Bto building more wells.Within a year,sales of Kindness water supported two projects in Uganda.Since then,Kindness Water has (46)C550 wells in 19 countries,helping more than 325,000 people.What a(n)(47)D!
But here is what really (48)B me:It all started with one man,Phillip Wagner,and his desire to make a difference.He saw a need and (49)A with,"I have to help."Thousands of others who read the same (50)Cthat morning might have also been surprised and (51)Daffected deeply when they learned the fact.But all those people didn't (52)A.They thought,"Oh well.That's too bad.(53)D somebody will help those people who don't have any clean water."
Phillip Wagner decided to be that somebody,and(54)C the help of thousands of others who have joined he is making a difference to the world.You see,(55)Achange starts with ordinary people doing their part.I want to be one of those(56)D makers.
As a video of children smiling and swimming in clean water rolled in the background,Phillip Wagner said,I just want you to know that I(57)Bmy all,did my best,brought happiness to someone and(58)B this world a little better just because I was here."
Let's live out those words today.(59)Byou choose to volunteer at homeless shelters or(60)Cany other good deeds for those in need,let's be difference makers.Let's leave this world a little better.
41.A.foundedB.scheduledC.hostedD.attended
42.A.figure outB.commented onC.made upD.came across
43.A.willingB.shockedC.guiltyD.lucky
44.A.matchedB.appreciatedC.gatheredD.applied
45.A.resourcesB.profitsC.productsD.taxes
46.A.filledB.rentedC.builtD.bought
47.A.breakthroughB.consequenceC.advantageD.influence
48.A.changedB.touchedC.frightenedD.excited
49.A.respondedB.sharedC.playedD.connected
50.A.bookB.magazineC.articleD.picture
51.A.everB.oftenC.neverD.even
52.A.actB.ignoreC.begD.participate
53.A.PersonallyB.SincerelyC.FortunatelyD.Hopefully
54.A.underB.fromC.withD.by
55.A.realB.hardC.littleD.creative
56.A.decisionB.dreamC.waterD.difference
57.A.showedB.gaveC.lostD.threw
58.A.leftB.guidedC.promisedD.kept
59.A.IfB.WhetherC.SinceD.Before
60.A.recordB.rememberC.performD.know
19.A good apology can help you bring your relationship back to a happy place faster.(36)FTest your sorry skills,and then learn how to construct your own perfect apology.
Test Your Sorry Smarts:
The Apology:You're late for band practice,so you rush up to your conductor:"Sorry!I was planning to be here early,but it's raining,so the train wasn't on time."
Is it good or bad?Bad!(37)Awhat you should have done differently and how your mistake affected the other person:"I know my lateness kept you waiting.Next time,I'11 leave earlier."
The Apology:You lost track of time on Friday night.When your dad finds you sneaking in,you say:"I'm sorry that I missed my curfew(晚间必须赶回家的时间).I know I'm wrong,and I understand if I can't go out again until I've regained your trust."
Is good or bad?Good!This apology works because you point out exactly where you had a lapse(疏忽)in judgment.It's important,to acknowledge that you're apologizing because you knew a rule but broke it anyway.(38)E
A sincere"SORRY!"is a tricky deal,but these tips will get it done right:
First,apologize as soon as possible in person.For an apology to sound sincere,you need to talk face-to-face.
Second,don't forget to actually ask:"Will you please forgive me?"(39)G
Also,don't apologize just to make peace.(40)C Apologies lose their power if they aren't sincerely given!

A.Don't make excuses!
B.He needs to know it's not your fault!
C.If you truly don't feel you have any fault,don't apologize.
D.Accepting an apology is just as important as giving one out.
E.You're also expressing that you've learned from your mistakes.
F.A bad apology can actually ruin a friendship even faster than total silence.
G.You may think it's suggested,but no apology is complete without these magic words.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网