题目内容
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入学科&网空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
If anyone had told me three years ago that I would be spending most of my weekends camping. I would have laughed heartily. Campers, in my eyes, were people who enjoyed insects bites, ill-cooked meals, and uncomfortable sleeping bags. They had nothing in common with me. .
The friends who introduced me to camping thought that it meant to be a pioneer. We sleep in a tent, cooked over an open fire, and walked a long distance to take the shower and use the bathroom. This brief visit with Mother Nature cost me two days off from work, recovering from a bad case of sunburn and the doctor`s bill for my son`s food poisoning.
I was, nevertheless, talked into going on another fun-filled holiday in the wilderness. Instead, we had a pop-up camper with comfortable beds and an air conditioner. My nature-loving friends had remembered to bring all the necessities of life.
We have done a lot of it since. Recently, we bought a twenty-eight-foot travel trailer complete with a bathroom and a built-in TV set. There is a separate bedroom, a modern kitchen with a refrigerator. The trailer even has matching carpet and curtains.
It must be true that sooner or later, everyone finds his or her way back to nature. I recommend that you find your way in style.
A.This time there was no tent. |
【答案】D;C;A;F;E
【解析】本文介绍了作者对露营的态度的转变:从一个三年前鄙视露营者的人到一个现在热爱露营的人。
⑴根据第一段可知三年前作者认为露营和自己无关,而下文中缺表现出作者对露营有极大的热情。所以本句应该描写作者对露营的态度的转变。所以锁定D选项中的however。另外前文中提到的three years ago与D选项中的since then相吻合,故选D。
⑵根据后一句We sleep in a tent, cooked over an open fire, and walked a long distance to take the shower and use the bathroom可知作者第一次露营很艰苦,所以C选项的“他们带我去的那次旅行是一个艰苦的旅行。”故选C。
⑶根据前文We sleep in a tent, cooked over an open fire, and walked a long distance to take the shower and use the bathroom可知作者第一次露营时住帐篷,露天生火做饭,走很远的距离去洗澡上厕所,条件很艰苦。而后文中Instead, we had a pop-up camper with comfortable beds and an air conditioner. 说明作者第二次露营有床有空调 A选项This time there was no tent“这次没有帐篷了”暗示作者进行了第二次露营,而且条件比较好,符合语境。故选A。
⑷根据后文we bought a twenty-eight-foot travel trailer complete with a bathroom and a built-in TV set. There is a separate bedroom, a modern kitchen with a refrigerator. The trailer even has matching carpet and curtains.可知作者一家为了露营买了房车,里面设备齐全。既然花了这么大精力,说明作者一家人是喜欢露营的。F选项After the trip, my family became quite interested in camping“那次露营之后,我的家人开始对它感兴趣”符合语境,故选F。
⑸根据后文It must be true that sooner or later, everyone finds his or her way back to nature. I recommend that you find your way in style.可知作者希望每个人能找到适合自己的回归自然的方法,而根据前文可知作者回归自然的方式就是露营。所以E选项“我必须说我当然已经开始享受露营”即呼应了第一段作者态度的转变,也很好的衔接了下文。故选E。