题目内容
Cheating can happen in a lot of different ways. When people cheat, it’s not fair to other people, like the kids who studiedfor the test or who were the true winners of a game.
Many people like the action of cheating. It makes difficult things seem easy, like getting all the right answers on the test. But it doesn’t solve the problem of not knowing the material and it won’t help on the next test --- unless the person cheats again.
Some people lose respect for cheaters and think less of them. The cheaters themselves may feel bad because they know they are not really earning that good grade. And, if they get caught cheating, they will be in trouble at school, and maybe at home, too.
Some kids cheat because they’re busy or lazy and they want to get good grades without spending the time studying. Other kids might feel like they can’t pass the test without cheating. Even when there seems to be a “good reason” for cheating, cheating isn’t a good idea.
If you were sick or upset about something the night before and couldn’t study, it would be better to talk with the teacher about this. And if you don’t have enough time to study for a test because of swim practice, you need to talk with your parents about how to balance swimming and school.
A kid who thinks cheating is the only way to pass a test needs to talk with the teacher and his or her parents so they can find some solutions(解决办法) together. Talking about these problems and working them out will be better than cheating.
1.The author thinks that when kids cheat in class,________.
A.it does harm to their heath
B.it is unfair to other people
C.teachers should punish them
D.teachers shouldn’t stop them at once
2.Some students like cheating mainly because_________.
A.the material in the test is very difficult
B.they want to do better than the others
C.they have little time to study their lessons
D.cheating can make hard things seem very easy
3.The fourth paragraph mainly tells us______.
A.cheating isn’t a good idea
B.why kids cheat in the test
C.some kids can’t pass the test without cheating
D.some kids don’t spend the time studying
4.In the passage those cheaters are advised to_______.
A.spend more time on school than on sports
B.try hard to be intelligent rather than lazy
C.find good solutions instead of cheating
D.ask their classmates for good methods of study
1.B
2.D
3.B
4.C
【解析】
试题分析:文章大意:本文叙述了在学校的考试中有些学生作弊,作者在文中分析了这些人作弊的原因。
1.细节理解题。根据When people cheat, it’s not fair to other people,作者认为作弊对其他的人是不公平的。故B正确。
2.2】D细节理解题。根据Many people like the action of cheating. It makes difficult things seem easy, like getting all the right answers on the test.作弊使问题变得很容易。故D正确。
3.B段落大意题。根据Some kids cheat because they’re busy or lazy and they want to get good grades without spending the time studying. 介绍了作弊的原因。故B正确。
4.C细节理解题。根据Talking about these problems and working them out will feel better than cheating.要找到好的办法不要去作弊。故C正确。
考点:考查人生百味类短文阅读
最近,你班同学就“太空探索是否值得”这一话题展开了一场讨论。请你根据下表提供的信息,用英语写一篇短文介绍讨论的情况。
30%的同学认为: | 70%的同学认为: |
1. 不值得探索 2. 离我们及我们的日常生活太遥远 3. 浪费金钱。这些金钱本可用来解决地球上的饥饿、污染等问题 | 1. 值得探索 2. 已使用卫星进行通讯传播、天气预报 3. 有望解决地球人口问题、地球能源短缺问题 |
注意: 1. 词数:120左右;
2. 参考词汇:短缺 shortage (n.) 。