题目内容

【题目】假定你是李华,今年暑假参加了美国七日游的夏令营活动。活动期间,新结识的美国朋友David给了你很多帮助。请你根据以下提示,给David写一封信,内容包括:

1. 对他的帮助表示感谢;

2. 参加夏令营的感受和收获;

3. 邀请他参加明年在中国举办的夏令营。

注意:

1. 词数100左右;

2. 可适当增加细节,以使行文连贯;

2. 信的开头和结尾已给出,但不计入总词数。

Dear David,

Long time no see! I miss you very much. _________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

I am looking forward to your reply.

Yours sincerely,

Li Hua

【答案】

Dear David,

Long time no see! I miss you very much.

I’m writing to express my thanks for your help during the seven-day summer camp. I made much progress in my English by communicating with you. What is more, while visiting some tourist attractions, you volunteered to be my guide and showed me a lot of American culture, which broadened my horizons. Not only did I learn a lot about American culture, but also I made good American friends. It was really a wonderful experience!

By the way, would you like to join the summer camp in China next year? I’d like to be your guide and you can experience some Chinese culture and customs. I am sure you would have a great time.

I am looking forward to your reply.

Yours sincerely,

Li Hua

【解析】

试题分析:

这是一篇书信写作,根据题目要求,可以分为3部分设计:1.表达感谢之情;2.阐述夏令营感受和收获;3.邀请对方参加中国的夏令营。考生在审题的时候应该注意审要求、审文体、审人称、审时态。题文已经告知要求,那么文体应为应用文体;又根据“你是李华” 写作时即用第一人称“我”,即李;时态主要用一般现在时态和一般过去时态。考生在写作时应该选择自己最熟悉、最有把握的词语、句型,将要点逐条表达出来。表达时应该综合运用所掌握的知识,避开生僻的词汇,并克服母语的干扰,按照英语的习惯方式,用地道的英语表达出来,力求做到语言准确无误。例如表达感谢的句式I’m writing to express my thanks for ....取得进步make progress;……交流communicate with旅游景点tourist attractions拓展视野broaden ones horizons,然后按照篇章结构连句成篇。

【亮点说明】本文语言凝练,条理层次清晰。文章总共两段,第一段表明身份,说明写信目的,第二段描述自己的感受和收获,最后一段表达了邀请的想法,文章使用了状语从句的省略形式,如while visiting some tourist attractions, you volunteered to be my guide ;定语从句,例如you volunteered to be my guide and showed me a lot of American culture, which broadened my horizons.;倒装句式Not only did I learn a lot about American culture, but also I made good American friends.以及正确地运用连词及短语连句成篇。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Using too much water or throwing rubbish into our rivers are clear ways that humans can put our water supply in danger, but we also affect our water supply in less obvious ways. You may wonder how paving (铺砌) a road can lead to less useable fresh water. ___【1】 Groundwater does not come from lakes or rivers. It comes from underground. The more roads and parking lots we pave, the less water can flow into the ground to become groundwater.

2 Drier climates are of course more likely to have droughts(干旱)than areas with more rainfall, but, in any case, good management can help to make sure there is enough water to meet our basic needs.

3 In the United States, a family of four can use 1.5 tons of water a day! This shows how much we depend on water to live, but theres a lot we can do to lower the number.

4 To start with, use the same glass for your drinking water all day. Wash it only once a day. Run your dishwasher (洗碗机) only when it is full. 5 You can even help to keep our water supply clean by recycling (回收) batteries instead of throwing them away.

A. Human activity is not responsible for all water shortages.

B. Help your parents fix any leaks (漏水的地方) in your home.

C. Thinking about the way we use water every day can make a big difference, too.

D. Some measures to save water should be taken by he government.

E. A major part of the water we use every day is the water from lakes or rivers.

F. A major part of the water we use every day is ground water.

G. You can take steps to save water in your home.

【题目】Recently, a series of bracelets have gone viral on Weibo. On these specially made bracelets are the words “Cell Phone Ninja.”

The bracelets are actually part of an experiment carried out by Chongqing Three Gorges University that challenges students not to use cell phones in class for 21 days.

The experiment started on April 12. Each student who volunteered to participate received a bracelet. Before the first class and after the last class of each day, students were instructed to upload a photo of their bracelet to the school’s public Wechat account if they did not use their cell phones.

Over 800 students signed up for the experiment and 400 were selected to participate. After seven days, only 103 students remained. The experiment was set for 21 days because of a claim in psychology that 21 days is the length of time required to form any habit.

According to the teachers monitoring the activity, there were no rewards or punishments in the experiment. It depended on students themselves to make the decision. Teachers hope students can form better study habits through activities like this one.

【1】What should the student do in the experiment?

A. The student should receive a bracelet.

B. The student should upload the bracelet’s picture during their class.

C. The student should upload the bracelet’s picture before and after their class.

D. The student should open an account in the school’s public Wechat.

2】How many students survived the experiment after a week?

A. 800. B. 400. C. 203. D. 103.

3】Why did the experiment last for 21 days?

A. Because the 21st day is a special day in psychology.

B. Because the organizers only have 21 days free.

C. Because it is believed that it takes 21 days to develop a habit.

D. Because 21 days are needed to form any hobby.

4】According to the teachers monitoring the activity, through such activities ________.

A. students must form a better study habit

B. students could benefit from the activity

C. students should depend on themselves to make a choice

D. few students attended it because there were no rewards or punishments

【题目】Traveling to a new country isn't as simple as just buying a ticket and boarding a plane. In fact, it can be easy for an awkward situation to occur. Different customs can often cause misunderstandings and even trouble. So an article in the Daily Mai highlighted taboos in certain countries. Let’s take a look.

France

When visiting France ,you’d better not be caught cutting your lettuce(生菜)with a knife and fork. It’s rude to the chief cook and suggests that the salad hasn’t been prepared correctly. The correct way to eat lettuce in France is to fold it with your fork to make it fit in your mouth.

Italy 02

It’s actually best to be a little less friendly than usual when you visit Italy. It’s considered strange to make small talk with strangers, as the locals are reserved. Too much familiarity from a stranger can be seen as threatening, so keep greetings short.

In Mexico , bringing an expensive gift to someone’s home is a no-no ,as ye could be seen as something for you .Something simple like flowers and chocolates would be accepted. But you can’t take along marigolds (金盏花)or red flowers , because in Mexican culture, they symbolize death and can be associated with the use of magic.

Mexico

You have to be careful with gifts of flowers in Germany too. Fox example, carnation (康乃馨) are used for a religious ceremony for burying a dead person .So if you want to give your host flowers, ask them what their favorite flowers, And if your bring your host eight flowers . he or she won't be happy, for an even numbers considered unlucky.

Germany 04

【1】The underlined word“ taboo” in the first paragraph refers to a social custom that mean a particular activity must be .

A. Held B. Avoided C. undertaken D. protected

【2】According to the passage,as a tourist, you can .

A. send red flowers or chocolates to your friend in Mexico

B. never talk with strangers happily for a short time in Italy

C. visit your friend with eleven marigolds he or she likes best in Germany

D. never fold your lettuce with your fork to make it fit in your mouth in France

【3】The purpose of the passage is to help in a new country.

A. acquire the latest information

B. deal with an awkward situation

C. learn how to get on with strangers

D. prevent an emharrassing mistake

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

After Steve Jobs died,his friend Larry Ellison said something like this,"There will never be another Steve Jobs". 【1】Larry wrote this list of Steve's life lessons to remind us all.

Love what you do.

Surely Steve became a billionaire when he brought Apple back. Apple was his calling— even after he got fired from the company. We all have bad jobs at one point in our lives. But the question is: am I in the right job? Have I found the right company? Life doesn't go on forever. 2

Don't do it all by yourself.

Steve learned a great leader can't do it all by himself. He needs people. They must be talented. 3 They must be given the opportunity to succeed and fail. In short, we have to learn to be a great leader if we want to see our great ideas and hard work truly have an influence on the world.

4 .

Apple is always the best at creating a new product that meets the exact needs of users. It's empathy (共鸣) that helps Apple achieve this. Whenever the user has the first touch with a new Apple product, he says "Wow, it's just what I need". Remember, you're King in the business world if you know exactly what consumers desire.

Don't mess around with your health.

5 That's the most important lesson from Steve's life. It's great to learn from him now, but the fact is that he should still be here if he had treated his cancer properly. Instead, Steve chose a naturopathic (自然疗法) solution that wasn't effective. When he finally decided to take his doctor's original advice, it was too late.

A. Be the best in your field.

B. They must be inspired.

C. Get on our right path now.

D. Take your health seriously.

E. Put yourself in the other person's shoes.

F. Will this lead to a successful career?

G. What are the key things that we can learn from him?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网