题目内容
If you were on the street in Mexico today you might think you were in an operating room, surrounded by doctors. You could see many concerned people with masks (口罩) trying their best to stop the swine flu (猪流感). And the masks aren’t only being used in Mexico. A friend of mine traveling from New York City to Florida was given a mask and a pair of gloves just after he reached the airport. And another friend went to get a haircut only to be faced with a hairdresser wearing a mask!
But do the masks really work? Is covering your nose and mouth the key to stopping the swine flu? To find out the truth, ABC’s reporter Sharyn Alfonsi talked with germ (细菌) expert Dr. Elaine Larsen. It turns out that when you sneeze (打喷嚏) the air coming out of your mouth at a speed of one hundred miles per hour carries germs which can travel anywhere around you and make people around you infected (被感染).
However, whether you become infected actually depends on the weather. As Sharyn reported, when you sneeze, the germs leave your body in small drops of water coming out of your mouth. If the weather is wet, the wet air will make the small drops bigger and heavier and they drop down towards our feet. If this happens, we won’t become infected. But if the air is dry, those small drops can float higher up, making it possible for them to touch someone else’s nose, mouth or their mask.
Larsen says the masks can stop the germs well but after a few hours, they start to get wet, holding a lot of germs they come across and causing you to breathe them in. The masks do work, but the key to stopping the germs is changing your masks often
- 1.
According to Para.1, in Mexico you can see that ____
- A.the patients are treated in the open air
- B.some doctors work in the street
- C.people speak little to each other in the street
- D.many people wear masks in the street
- A.
- 2.
According to the passage a patient spreads germs mainly through ____
- A.breathing
- B.Speaking
- C.touching others
- D.sneezing
- A.
- 3.
We learn from the passage that on a wet day ____
- A.sick people will be infected
- B.germs can spread very far
- C.germs spread very quickly
- D.few people will be infected
- A.
- 4.
If you keep wearing a mask for a long time, ____
- A.the mask will be old and worn out
- B.you’ll love the feeling of wearing it
- C.germs will be kept away from you
- D.it will be easy for you to be infected
- A.
- 5.
What should we pay attention to when wearing masks?
- A.Keeping the masks dry
- B.Changing the masks often
- C.Choosing very thick masks
- D.Wearing big masks
- A.
试题分析:墨西哥的街道就像手术室,到处是戴口罩的人。戴口罩真的能阻挡猪流感吗?答案是肯定的。但如果一个口罩戴得太久,上面附着的细菌就会变得很多,很容易被吸入体内。所以一定要经常更换口罩。 1.细节理解题。根据第一段“If you were on the street in Mexico today you might think you were in an operating room,surrounded by doctors.You could see many concerned people with masks trying their best to stop the swine flu.”可知在墨西哥街头人们都戴口罩,答案是D
2.细节理解题。根据第二段“It turns out that when you sneeze the air coming out of your mouth at a speed of one hundred miles per hour carries germs which can travel anywhere around you and make people around you infected.”可知病菌是通过 打喷嚏传播的。 答案D
3.推理判断题。根据第三段“If the weather is wet,the wet air will make the small drops bigger and heavier and they drop down towards our feet.If this happens,we won't become infected.”可推知在潮湿的天气里被感染的人会很少。 答案:D
4.细节理解题。根据最后一段“Larsen says the masks can stop the germs well but after a few hours,they start to get wet,holding a lot of germs they come across and causing you to breathe them in.”可知如果戴口罩时间长了,人也会由于将附在口罩上 的细菌吸入体内而被感染。 答案:D
5.细节理解题。根据最后一段The masks do work, but the key to stopping the germs is changing your masks often.可知佩戴口罩要经常换,选B
考点:考查健康类短文
Sometimes people cheat in daily life. When people cheat, it’s not fair to other people, like the kids who studied for the test or who were the true winners of a game.
Many people like the action of cheating. It makes difficult things seem easy, like getting all the right answers on the test. But it doesn’t solve the problem of not knowing the material and it won’t help on the next test --- unless the person cheats again.
Some people lose respect for cheaters and think less of them. The cheaters themselves may feel bad because they know they are not really earning that good grade. And, if they get caught cheating, they will be in trouble at school, and maybe at home, too.
Some kids cheat because they’re busy or lazy and they want to get good grades without spending the time studying. Other kids might feel like they can’t pass the test without cheating. Even when there seems to be a “good reason” for cheating, cheating isn’t a good idea.
If you were sick or upset about something the night before and couldn’t study, it would be better to talk with the teacher about this. And if you don’t have enough time to study for a test because of swim practice, you need to talk with your parents about how to balance swimming and school.
A kid who thinks cheating is the only way to pass a test needs to talk with the teacher and his or her parents so they can find some solutions(解决办法) together. Talking about these problems and working them out will feel better than cheating.
【小题1】The author thinks that when kids cheat in class, _______.
| A.teachers should punish them |
| B.it does harm to their heath |
| C.it is unfair to other people |
| D.teachers shouldn’t stop them at once |
| A.the material in the test is very difficult |
| B.they want to do better than the others |
| C.cheating can make hard things seem very easy |
| D.they have little time to study their lessons |
| A.cheating isn’t a good idea |
| B.some kids don’t spend the time studying |
| C.some kids can’t pass the test without cheating |
| D.why kids cheat in the test |
| A.cheaters are often thought highly of |
| B.people show no respect for those who cheat |
| C.parents whose kids cheat are often in trouble |
| D.kids cheat in the test because of swim practice |
The Winter Palace was built between 1754 and 1762 for Empress Elizabeth, the daughter of Peter the Great. Unfortunately, Elizabeth died before the palace was completed and only Catherine the Great and her successors were able to enjoy the great interior (内部) of Elizabeth’s home. Many parts of the palace’s impressiv
e interior have been remodeled since then, particularly after 1837, when a huge fire destroyed most of the building. Today the Winter Palace, together with four more buildings arranged side by side along the river embankment, houses the extensive collections of the Hermitage. The Hermitage Museum is the largest art gallery in Russia and is among the largest and most respected art museums in the world.
The museum was founded in 1764 when Catherine the Great bought a collection of 255 paintings from the German city of Berlin. Today, the Hermitage boasts over 2.7 million exhibits and displays, a diverse range of art and artifacts (手工艺品) from all over the world and throughout history (from Ancient Egypt to the early 20th century Europe). The Hermitage’s collections include works by Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raphael and Titian, a collection of Rembrandts and Rubens, many French Impressionist works by Renoir, Cezanne, Monet and Pissarro, and several works by Rodin. The collection is really worth a stop for all those interested in art and history. The experts say that if you were to spend a minute looking at each exhibit on show in the Hermitage, you would need 11 years before you’d seen them all. However, we suggest you choose a guided tour instead!
Location: Dvortsovaia Naberezhnaia, 32-38.
Open: 10:30 am to 5:30 pm, Sunday till 5 pm.
Closed: Mondays. Ticket-office closes 1 hour before closing time.
【小题1】 According to the passage, the Winter Palace was built for ______.
| A.Catherine the Great. | B.Empress Elizabeth |
| C.Peter the Great. | D.Empress Elizabeth’s successors |
| A.Catherine the Great and her successors didn’t like the design. |
| B.Empress Elizabeth wanted to remodel the palace. |
| C.A huge fire destroyed most of the building in 1837. |
| D.The building became old itself. |
| A.The Winter Palace was built between 1753 and 1761. |
| B.The Hermitage’s collections don’t include works by Monet. |
| C.The Hermitage Museum is the largest art gallery in Russia. |
| D.The Hermitage Museum was founded in 1764 when Empress Elizabeth bought a collection of 255 paintings from Berlin. |
| A.At 10:30 am on Monday. | B.At 10:00 am on Tuesday. |
| C.At 11:00 am on Sunday. | D.None of the above. |