题目内容

We are naturally drawn to friends and colleagues with familiar voices, scientists have found.People prefer those who have a similar accent,intonation and tone of voice to themselves , they discovered.

Previous research has focused on how masculine or feminine a voice sounds.Men with deeper voices and women with slightly higher voices were thought to sound more attractive,because they suggest a bigger or a smaller body.

But the new study,published by a linguistics(语言学)expert in Canada,suggests there is a

more complex mechanism(机制)at play.Dr Molly Babel, from the University of British Columbia in Canada, said,“The voice is an amazingly flexible(灵活的)tool that we use to construct our identity.Very few things in our voices are changeless,so we felt that our preferences had to be about more than a person’s shape and size.’’

She recorded 30 volunteers’ voices and asked each to rate the others’ attractiveness on a scale of one to nine.Each participant was from western America,with similar accents.The people we assessed were all in the same dialect group,but they showed that dialect to different degrees.

“We seem to like people who sound like we sound,we like people who fit within what we know,”Dr Babel said.She also found that breathy voices in women-typified by the famous American actress Marilyn Monroe-were seen as more attractive.

The breathy tone,caused by younger and thinner vocal cords(声带),implied youthfulness

and health A creaky voice,suggesting a person has a cold,is tired or smokes,was seen as unattractive.The participants preferred men who spoke with a shorter average word length and deeper voices.

The linguist,whose work is published in the journal PLOS One,said,“Once you’re outside of a certain range of familiarity,novel and exotic sounding voices might become more attractive.We also have to keep in mind we find some accents more preferable than others because of social fixed ideas.”

1.In terms of voice preferences,the new findings highlight_______.

A.body size and shape B.shorter word length

C.thicker vocal cords D.the same social groups

2.Dr. Molly Babel mentions Marilyn Monroe in order to________.

A.evaluate a creaky voice

B.explain her new findings

C.challenge previous research

D.promote the actress’s reputation

3.According to the passage,who would most probably have a creaky voice?

A.An old lady with a silvery voice.

B.A young lady with a thin voice.

C.A deep-voiced man with a dry throat.

D.A little man with a quiet and gentle voice.

4.What can be inferred from the last paragraph?

A.People favor familiar accents when in a new place.

B.People might have a preference for different accents.

C.Voice preferences have no link to long-held belief.

D.Voice preferences are influenced by sex differences.

5.The main purpose of the passage is to________.

A.encourage men to use shorter words and talk less

B.inform readers of the findings of voices

C.argue against women’s breathy way of speaking

D.compare male voices with female voices

 

1.D

2.B

3.C

4.B

5.B

【解析】

试题分析:本文主要讲科学的研究发现,我们会很自然被熟悉的声音所吸引,人们更倾向于类似的口音,而语言学家也表明其中有更复杂的机制在里

1.D 细节理解题。根据第三段提到The people we assessed were all in the same dialect group,but they showed that dialect to different degrees可知他们必须来自同一社会群体,故选D项。

2.B 细节理解题。根据第五段提到She also found that breathy voices in women-typified by the famous American actress Marilyn Monroe-were seen as more attractive她也发现声带发音的典型代表美国玛丽莲梦露的声音更具有吸引力,来证明她的研究发现,故选B项。

3.C 细节推断题。根据倒数第二段提到The breathy tone,caused by younger and thinner vocal cords(声带),implied youthfulness and health A creaky voice,suggesting a person has a cold,is tired or smokes,was seen as unattractive 可知如果一个人感冒了,累了,抽烟了他的声音不具有吸引力,故选C项。

4.B 推断题。根据最后一段提到Once you’re outside of a certain range of familiarity,novel and exotic sounding voices might become more attractive.We also have to keep in mind we find some accents more preferable than others because of social fixed ideas一旦你处在熟悉的环境之外,奇特的异国情调的嗓音听起来比较有吸引力,故选B项。

5.B 主旨大意。本文主要讲科学的研究发现,我们会很自然被熟悉的声音所吸引,人们更倾向于类似的口音,而语言学家也表明其中有更复杂的机制在里,故选B介绍一项最后的研究。

考点:科普类阅读。

练习册系列答案
相关题目

Goldie's Secret

She turned up at the doorstep of my house in Cornwall. No way could I have sent her away. No way, not me anyway. Maybe someone had kicked her out of their car the night before. "We're moving house.'; "No space for her any more with the baby coming." "We never really wanted her, but what could we have done? She was a present." People find all sorts of excuses for abandoning an animal. And she was one of the most beautiful dogs I had ever seen.

I called her Goldie. If I had known what was going to happen I would have given her a more creative name. She was so unsettled during those first few days. She hardly ate anything and had such an air of sadness about her. There was nothing I could do to make her happy, it seemed. Heaven knows what had happened to her at her previous owner's. But eventually at the end of the first week she calmed down. Always by my side, whether we were out on one of our long walks or sitting by the fire.

That's why it was such a shock when she pulled away from me one day when we were out for a walk. We were a long way from home, when she started barking and getting very restless. Eventually I couldn't hold her any longer and she raced off down the road towards a farmhouse in the distance as fast as she could.

By the time I reached the farm I was very tired and upset with Goldie. But when I saw her licking (舔) the four puppies (幼犬) I started to feel sympathy towards them. "We didn't know what had happened to her," said the woman at the door. "I took her for a walk one day, soon after the puppies were born, and she just disappeared." "She must have tried to come back to them and got lost," added a boy from behind her. '

I must admit I do miss Goldie, but I've got Nugget now, and she looks just like her mother. And I've learnt a good lesson: not to judge people.

1.In her first few days at the author's house, Goldie .

A. felt worried B. was angry

C. ate a little D. sat by the fire

2.Goldie rushed off to a farmhouse one day because she .

A. saw her puppies B. heard familiar barking

C. wanted to leave the autho D. found her way to her old home

3.The passage is organized in order of ­ .

A. time B. effect C. importance D. complexity

 

As a teacher.I often make it a rule that when we are on a field trip,there will be no talking as we enter a building.This rule to entering any place,whether it is a cinema,a church,a theatre, or any other place.

Once,in New York City,I took my class to see a(n) near Times Square.When we arrived at the theatre,there were about twenty other classes outside waiting to get in.The students from the other schools were not and there was pandemonium(乌烟瘴气).I told my students to stay in a line and keep .I told them that we would not carry ourselves like those other .Soon we started to file into the theatre,and it was very disorganized.There was a lady trying to the groups and get them to their seats, students were everywhere and really knew where to go.My class,observing our rule,walked in in two single-file lines.We stood near the door behind everyone else,and we .All of a sudden,the lady who was noticed us and she walked our direction.She asked the students the teacher was for our group, and I raised my .She asked,“Very, very nice to meet you.Come this way.”We were led into the theatre, ,and we were given front-row seats.

Sometimes for others may not seem like it is going to have an effect,especially when you no one around who is taking manners into .However,that is usually the time when such actions will be most appreciated and recognized.

1.A.leadsB.appliesC.turnsD.belongs

2.A.playB.ladyC.teacherD.exhibition

3.A.sorted outB.settled downC.turned awayD.lined up

4.A.behavingB.listeningC.concentrating D.watching

5.A.orderB.contactC.watchD.time

6.A.placesB.seatsC.classesD.teachers

7.A.scoldB.dismissC.attractD.organize

8.A.and B.butC.soD.while

9.A.anyoneB.nobodyC.everyoneD.somebody

10.A.anxiouslyB.immediatelyC.quietlyD.hurriedly

11.A.passed B.chattedC.rushedD.waited

12.A.in troubleB.on guardC.in chargeD.on business

13.A.in B.toC.forD.under

14.A.howB.whereC.whatD.whether

15.A.voiceB.armC.headD.hand

16.A.finallyB.somehowC.firstD.instead

17.A.respectB.loveC.concernD.support

18.A.receiveB.visitC.recognizeD.meet

19.A.practiceB.effectC.accountD.operation

20.A.urgentB.kindC.legalD.firm

 

There has been an outpouring of love for a 23-year-old disabled woman whose dog was killed in front of her while a groomer(美容师) tried to trim(修剪) its claws.

Calls and e-mails came from as far away as the Upper Peninsula and Arizona as well as Oakland and Macomb counties, offering Laurie Crouch, who uses a wheelchair because of multiple sclerosis(硬化症), everything from dogs to money, such as that from Jason Daly of Roseville who said, “ I would like to buy her a new dog.”

A story about the death of Crouch’s pet, Gooch, was printed on the front page of Macomb Daily. Crouch said a man sat on the dog to trim its nails. Gooch died after one claw was trimmed.

Crouch yelled at the groomer to stop when she saw Gooch was struggling to breathe, but she said she was ignored. “If I could have walked, I would have put my hands on her and pulled her off my dog and physically stopped her, but I can’t do that.” Gooch was not a trained service animal, but naturally helped Crouch by picking up things for her.

“This case is absolute animal abuse(虐待),” Larry Obrecht, division manager of the Oakland County Animal Shelter in Auburn Hills, said.

People who read the story contacted Oakland Press to offer help. A message, from Rebecca Amett of Giggles N Wiggles Puppy Rescue, in Roseville, said, “We have puppies to donate … and want to help the young woman who lost her service dog.”

“When Gooch was with me, I was happy,” Crouch said, “I think I can be happy again but no animal can replace Gooch. There’s never going to be another Gooch out there but I think I will find a dog that can bring me joy again.”

1. What does the passage mainly tell us?

A. A disabled woman’s service dog.

B. A cruel groomer killed a disabled woman’s dog.

C. People’s love for a disabled woman who lost her dog.

D. Disabled woman loves to have the dog as company.

2.People called and emailed to .

A. offer help and care to Laurie Crouch.

B. give their angry voice to the groomer.

C. offer a cure for Crouch’s disease.

D. tell Crouch how to punish the groomer.

3.We can infer from the passage that .

A. Crouch refused to take another dog.

B. Crouch must be sad after losing her dog.

C. Crouch has accepted another dog from a stranger.

D. Crouch can live well without a dog’s company.

 

Like many new graduates, I left university full of hope for the future but with no real idea of what I wanted to do.My degree,with honors in English literature had not really prepared me for anything practical.I knew I wanted to make a difference in the world somehow,but I had no idea how to do that.That’s when I learned about the Lighthouse Project.

I started my journey as a Lighthouse Project volunteer by reading as much as I could about the experiences of previous volunteers.I knew it would be a lot of hard work,and that I would be away from my family and friends for a very long time.In short,I did not take my decision to apply for the Lighthouse Project lightly.Neither did my family.

Eventually,however,I won the support of my family,and I sent in all the paperwork needed for application.After countless interviews and presentations,I managed to stand out among the candidates and survive the test alone.Several months later,I finally received a call asking me to report for duty.I would be going to a small village near Abuja,Nigeria. Where? What? Nigeria? I had no idea.But I was about to find out.

After completing my training,I was sent to the village that was small and desperately in need of proper accommodation.Though the local villagers were poor,they offered their homes,hearts,and food as if I were their own family.I was asked to lead a small team of local people in building a new schoolhouse.For the next year or so,I taught in that same schoolhouse.But I sometimes think I learned more from my students than they did from me.

Sometime during that period,I realized that all those things that had seemed so strange or unusual to me no longer did,though I did not get anywhere with the local language,and I returned to the United States a different man.The Lighthouse Project had changed my life forever.

1. What do we know about the author?

A.His dream at university was to become a volunteer.

B.His university education focused on theoretical knowledge.

C.He took pride in having contributed to the world.

D.He felt honored to study English literature.

2. According to Paragraph 2,it is most likely that the author______.

A.discussed his decision with his family

B.asked previous volunteers about voluntary work

C.attended special training to perform difficult tasks

D.felt sad about having to leave his family and friends

3. In his application for the volunteer job,the author_______.

A.participated in many discussions

B.went through challenging survival tests

C.wrote quite a few papers on voluntary work

D.faced strong competition from other candidates

4. On arrival at the village, the author was

A. asked to lead a farming team

B. sent to teach in a schoolhouse

C. received warmly by local villagers

D. arranged to live in a separate house.

5. What can we infer from the author’s experiences in Nigeria?

A. He found some difficulty adapting to the local culture

B. He had learned to communicate in the local language.

C. He had overcome all his weaknesses before he left for home.

D. He was chosen as the most respectable teacher by his students.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网