题目内容

As a first –year teacher at a Christian school ,I was expecting my fifth grade students to be prefect , perfect in behavior , in attitude , and I even expected the home-life of each student to be nearly perfect . I found , of course , that these students were not different from the children I taught in public school .These kids had behavior problems , bad attitudes ,and some even had strikingly difficult family lives .

One of my students in particular stands out in my mind .I’ll call him Timothy for safety’s sake. During the first day of class , I noticed that Timothy was different .Not only in physical appearance , but he also spoke strangely , as though a 35-year-old man were trapped inside his tiny , weak body .On many occasions , I heard Timothy speak of hate, how he hated his family .

I observed Timohy for several months and read up on his background and searched for any clue that would lead me closer to understanding this child’s strange behavior .Finally I was directed to Timothy’s older brother’s cheating in an exam and had taken his anger out on Timothy at home .Timothy’s parents , in turn , had contacted the school, blaming them for Timothy’s problems.

I had written a letter to the administration asking that Timothy see a counselor(咨询师). The school was in the process of contacting a counselor when Timothy was transferred to another school. His father hurried around my room collecting Timothy’s things and left. That is the last we have seen or heard from Timothy. I was left with an empty desk and a broken heart. I cried for days afterwards. I felt as though I had done Timothy a disservice …I did not help him when he needed me. I still think about Timothy every day, and pray for him every morning.

1. What was wrong with Timothy?

A. He seemed to have deep emotional problems.

B. He seemed not to be getting along well with his classmates.

C. He mainly had behavior problems at school.

D. He wanted to transfer to another school.

2. What was Timothy like during the first day of class?

A. He looked old in appearance but lively in spirit.

B. He looked common but talked strangely.

C. He spoke strangely and looked weak in body.

D. He acted as if he were as experienced as a 35-year-old man.

3. The reason why Timothy hated his family included that________.

A. his father treated him differently from his brother.

B. his family didn’t care about what he was doing at school.

C. his father blamed the teachers for his problems.

D. his brother treated him in an unreasonable way.

4. The underlined word “disservice” in the last paragraph probably refers to_______.

A. something meaningless B. something harmful

C. something secret D. something funny.

5.. From the passage we know that____________.

A. Timothy’s father blamed the author for reading his son’s file.

B. The school didn’t approve Timothy’s seeing a counselor.

C. The author felt guilty for not helping Timothy in time.

D. Students at the Christian school don’t have family problems except Timothy.

 

1.A

2.C

3.D

4.B

5.C

【解析】

试题分析: 本文是一篇故事类短文,在文中作者讲述了自己当老师的时候接触到的一个孩子Timohy。Timohy是一个缺少关爱的孩子,在家里哥哥讨厌他,父母对他不关心,孩子出了问题怪罪于学校。虽然作者希望通过学校去帮助他,但是最后落了满身遗憾。

1.细节理解题。根据文章第二段中On many occasions , I heard Timothy speak of hate, how he hated his family 已以及第三段中. I found a suicide note written by Timothy a year earlier .可知Timothy讨厌家庭,甚至想过自杀,由此可知他存在情感问题,选A。

2. 细节理解题。根据文章第二段I noticed that Timothy was different .Not only in physical appearance , but he also spoke strangely , as though a 35-year-old man were trapped inside his tiny , weak body .可知选C。

3.细节理解题。根据第三段Apparently , his brother was accused of cheating in an exam and had taken his anger out on Timothy at home .可知他哥哥把自己的问题归咎于弟弟的存在,由此判断Timothy在家缺少关爱,这是他讨厌家庭的原因之一,故答案选D。

4.词意猜测题。根据文章末段I was left with an empty desk and a broken heart. I cried for days afterwards.可知当Timothy转学后作者感到非常难过,因为自己没能帮助认为是自己的罪过,由此推测disservice意思是“有害的事情”。此外根据构词法dis-也可以判断是名词service的否定意思,故答案选B。

5.细节理解题。根据文章末段I was left with an empty desk and a broken heart. I cried for days afterwards.可知当Timothy转学后作者感到非常难过,感到很愧疚,选C。

考点:考查故事类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

It’s 8;30, time for John to start work. So he turns on his radio. Then he eats breakfast. As he eats , he reads his e-mail and reviews his to do list. Then he sits on the sofa and thinks about an article he needs to write --- wait a minute! Radio ? Breakfast ? Sofa ?What kind of workplace is this ? Well,actually it is John’s house, and he is a telecommuter—he works at home,communicating with the workplace through the internet.

Like John,millions of people ---and their employers--- are finding that telecommuting is a great way to work . Telecommuters can follow their own schedules. They work in the comfort of their homes, where they can also look after young children or elderly parents,they save time and money by not traveling to work. Their employers save,too,because they need less office space and furniture. Studies show that telecommuters change jobs less often.This saves employers even more money.Telecommuting helps society,too,by reducing pollution and traffic problems.

Jobs that are suited to telecommuting include writing,design work, computer programming and accounting(会计). If a job involves working with information, a telecommuter can probably do it.

1.From the passage we know that John does his job ______.

A. By telephone B. Through the Internet

C. In his office D. Away from home

2.One of the advantages of telecommuting is that you can ____.

A.work for several employers

B. Enjoy a lot of traveling

C. Get along well with other workers

D. Work on your own schedule

3.Telecommuters change jobs less often,so ______.

A.their employers can save money

B. their employers will give them a higher pay

C. they can get more work experience

D. they will have a longer paid holiday.

4.The underlined phrase “suited to”in the third paragraph probably means “______”.

A. acceptable B. bad for

C. difficult for D. fit for

 

The moment happened 30 yours ago but it was still fresh in my memory. I was a college freshman and had  up most of the night before laughing and talking with friends. Now just before my first of the day my eyelids were feeling heavier and heavier and my head was drifting down to my desk to make my textbook a . A few minutes nap(小睡)time before class couldn’t  , I thought.

BOOM! I lifted my head suddenly and my eyes opened wider than saucers. I looked around with my  beating wildly trying to find the cause of the . My young professor was looking at me with a boyish(孩子气的)smile on his face. He had deliberately dropped the textbooks he was carrying onto his desk. “Good morning!”, he said still  . “I am glad to see everyone is awake. Now let’s get started. ”

For the next hour I wasn’t sleepy at all. It wasn’t from the  of my professor’s textbook alarm clock either. It was instead from the fascinating discussion he led. With knowledge and good   he made the material come alive. His insight was full of both wisdom and loving-kindness. And the enthusiasm and joy that he  with were contagious(有感染力的). I the classroom not only wide awake, but a little smarter and a little better as well.

I learned something far more important than not  in class that day too. I learned that if you are going to do something in this life,do it well,do it with  . What a wonderful place this would be if all of us did our work joyously and well. Don’t sleepwalk(梦游)your way through  then. Wake up! Let your love fill your work. Life is too not to live it well.

1.A. tookB. dividedC. stayed D. put

2.A. classB. testC. taskD. lecture

3.A. platformB. pillow C. carpet D. wall

4.A. benefit B. helpC. lastD. hurt

5.A. heartB. mindC. thoughtD. head

6.A. troubleB. noiseC. failure D. incident

7.A. smilingB. talking C. complainingD. shouting

8.A. soundB. shock C. interruption D. blow

9.A. gestureB. senseC. humor D. design

10.A. taughtB. spread C. combined D. started

11.A. decoratedB. filledC. leftD. entered

12.A. discussingB. speakingC. cheatingD. sleeping

13.A. joyB. speedC. aimD. determination

14.A. workB. lifeC. journeyD. college

15.A. hardB. complexC. shortD. simple

 

阅读下面的短文,然后按照要求写一篇150词左右的英语短文。

Dear editor,

I have been getting along well with my father. However, as I’m in Senior Three now, the question whether I should live at school or come back home for the nights has come to our family discussion. My father and I have different opinions over the matter and we are arguing over it these days.

My father insists that I should live at school. In the previous two years, I have been spending about 80 minutes every day to and from school. Living at school can help save a lot of time. In this way, I can have more time for my studies.

On the other hand, what I believe is that I should spend my nights at home. First of all, if I come home for the nights, I will have more freedom to arrange my studies. Meanwhile, I will have more time to communicate with my parents, which will make us understand each other better.

I don’t want to make compromises(妥协) and neither does my father, as it seems. Could you tell me what I should do? I would be grateful if you could give me some advice.

Your sincere reader,

Teddy

【写作内容】

假设你是某英文报社的编辑,读了Teddy的来信后,想告诉他你的看法。以下是你回信的内容:

1. 以约30个词概括以上短文的内容。

2. 以约120个词表达你对住校这件事情的看法,内容包括:

1)建议Teddy听从父亲的劝告,并在原文的基础上补充理由;

2)以你自己的经历支持你的观点;

3)给Teddy提一些建议。

【写作要求】

1. 可以使用亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文中的句子;

2. 作文中不能出现真实姓名和学校名称。

【评分标准】

概括准确,语言规范,内容合适,语篇连贯。

Dear Teddy,

 

 

 

 

 

Yours,

Editor Li

 

Diana Jacobs thought her family had a workable plan to pay for college for her 21-year-old twin sons: a combination of savings, income, scholarships, and a modest amount of borrowing. Then her husband lost his job, and the plan fell apart.

“I have two kids in college, and I want to say ‘come home’, but at the same time I want to provide them with a good education.” says Jacobs.

The Jacobs family did work out a solution. They asked and received more aid from the schools, and each son increased his borrowing to the maximum amount through the federal loan (贷款) program. They will each graduate with $20,000 of debt, but at least they will be able to finish school.

With unemployment rising, financial aid administrators expect to hear more families like the Jacobs. More students are applying for aid, and more families expect to need student loans. College administrators are concerned that they will not have enough aid money to go around.

At the same time, tuition(学费)continues to rise. A report from the National Center for Public Policy and Higher Education found that college tuition and fees increased 439% from 1982 to 2007, while average family income rose just 147%. Student borrowing has more than doubled in the last decade.

“If we go on this way for another 25 years, we won’t have an affordable system of higher education,” says Patrick M. Callan, president of the center. “The middle class families have been financing it through debt. They will send kids to college whatever it takes, even if that means a huge amount of debt.”

Financial aid administrators have been having a hard time as many companies decide that student loans are not profitable enough and have stopped making them. The good news, however, is that federal loans account for about three quarters of student borrowing, and the government says that money will flow uninterrupted.

1.How did the Jacobs manage to solve their problem?

A. They asked their kids to come home.

B. They borrowed $20,000 from the school.

C. They encouraged their twin sons to do part-time jobs.

D. They got help from the school and the federal government.

2.Financial aid administrators believe that .

A. more families will face the same problem as the Jacobs

B. the government will receive more letters of complaint

C. college tuition fees will double soon

D. America’s unemployment will fall

3.What can we learn about the middle class families from the text?

A. They blamed the government for the tuition increase.

B. Their income remained steady in the last decade.

C. They will try their best to send kids to college.

D. Their debts will be paid off within 25 years.

4.According to the last paragraph, the government will .

A. provide most students scholarships

B. dismiss some financial aid administrators

C. stop the companies from making student loans

D. go on providing financial support for college students

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网