题目内容
Housing price in China has always aroused heated discussion among property developers and ordinary Chinese. To many property developers and local government officials,housing price in China is still low compared with many developed countries. However,the average housing price in the United States is only 8 ,000 yuan per square metre,while in China,it is even higher than that in the United States. This shows that there are some bubbles (泡沫) in Chinese real estate (房地产) market,” the International Finance News reported.
Although the average price of residential houses in the United States,after changed to RM B. is about 8 ,000 yuan per square metre,the houses in the US are not sold in terms of building area,as most Chinese property developers do when they sell their houses. If the US property developers sell their houses according to the building area,the housing price will be even lower than 8 ,000 yuan per square metre. In most big Chinese cities,such as Beijing,Shanghai and Shenzhen,houses are sold at a price even higher than those in the US.
The high housing price in large cities in China proves that Chinese real estate market does have some bubbles. Moreover,Chinese houses can not be compared with houses in the US in terms of building quality,environment and supporting facilities. Furthermore,it should be noted that American people's average income is several dozen times higher than that of Chinese people. How can the Chinese afford to buy a house which is even more expensive than that sold in the US?
At the beginning of 2007,Chinese government issued a set of policies that aimed to benefit the public. Now in order to reduce the high housing prices,the government can regulate the real estate market by raising tax on property industry and controlling the release of loans and lands to property developers. Meanwhile,the government should allow people to build more houses through various fund-raising channels,such as funds collected from buyers or raised by working units. By applying these multiple means,it is expected that the high housing prices can be lowered and Chinese public can really benefit from the economic achievement.
41. When it comes to housing price in China,many think it reasonable.
A. property developers and ordinary people
B. property developers and local governments
C. ordinary people and the Chinese government
D. property developers and the Chinese government
42. In many big Chinese cities,the house price is yuan per square metre.
A. about 6,000 B. about 7,000
C. over 8,000 D. less than 8 ,000
43. How does the writer feel about the problem of high housing price in China?
A. Encouraged and confident.
B. Satisfied.
C. Hopeless.
D. Concerned but optimistic.
44. It can be learned from the passage that .
A. housing price in China will drop considerably very soon
B. a set of laws have been passed to improve Chinese real estate market
C. regardless of housing price,Chinese houses have poorer building quality than those in the US
D. the Chinese government has not realised the importance of the problem
45. What is the passage mainly about?
A. The problem of high housing price in China and possible solutions to it.
B. Different opinions on the problem of high housing price in China.
C. A comparison in residential housing price between China and the US.
D. The reaction of Chinese government to the bubbles in real estate market.
41. B解析:细节理解题。根据第一段第二 句“To many property developers and local government officials,housing price in China is still low compared with many developed countries. ”可知,很多房地卢开发商和地 方政府认为:相对于许多发达国家来说,中 国的房价还是很低的。
42. C解析:细节理解题。根据第二段所述, 美国住房的平均售价相当于每平方米 8 000元人民币,而中国大多数大城市的房 价甚至高于美国的房价,由此可知选C.
43. D解析:推理判断题。作者在前三段中 谈及中国的高房价现象并对比了中国与美 国的房价及质量等问题,担心中国人买不 起如此昂贵的住房;在最后一段提到政府 已采取了一些措施来调控房价,并提出自 己的建议,作者认为通过调控,居高不下的 房价有望降下来。由此可见,作者对高房 价问题既担忧又乐观。
44. C解析:细节理解题。根据第三段第二 句“Moreover,Chinese houses can not be compared with houses in the US in terms of building quality,environment and supporting facilities. ”可知,中国的住房质量比美国 的差。
45. A解析:主旨大意题。前三段说明了中 国的房价高,房地产市场存在泡沫,最后一 段列举了政府可以调控房价的相关措施。A项全面概括了文章的内容。