题目内容
15.The man behind the Apple empire died at 56last year.He was one of the people who made Silicon Valley(硅谷) the capital of technological invention.Author and business consultant Jim Collins once called Jobs the"Beethoven of business".When asked what Steve Jobs will be best remembered for,many of us would name a particular product:the iPod,the iPhone or the iPad,for example.But in the eyes of Eric Jackson,a reporter with Forbes magazine,Jobs brought the world much more than these popular devices(装置).Here are some of the lessons he taught us:(1)The most lasting inventions mix art and science.Jobs pointed out that the team members working with Apple were trained in anthropology(人类学),art,history,and poetry.He believed this was important in making Apple's products stand out.
(2)Never fear failure.Jobs was fired by the successor he himself chose.It was one of the most public embarrassments(尴尬) of the last 30years in business.However,Jobs didn't hide away or try to get a new job.He picked himself up and got back to work.
(3)You can't look forward to connecting the dots-you can only look backward.This means that,however much we try to plan things ahead of time,life is always full of unexpected things.What seems like bitter pain and defeat could turn out to sow the seeds of unimaginable success in years to come.You can't connect the dots looking forward.But you have to trust that all the dots will be connected in the future.
(4)Listen to that voice in the back of your head that tells you if you're on the right track or not.Most of us simply decide that we're going to work in finance or become a doctor because it's what our parents tell us to do.Whatever your voice is telling you,it is smart to listen to it-like Jobs did.
Just as Caroline and Amy from his empire put it,"Steve was one of the most inspiring yet toughest bosses ever-but who else could have built Apple?What Steve left is sure to inspire generations of creative thinkers to think differently.His influence will be felt throughout the world."
53.From the passage,we learn thatB.
A.Steve Jobs is the first founder of Silicon Valley
B.mixing art and science is really important in making Apple's products noticeable
C.Steve Jobs is only remembered for the popular device iPhone
D.all the team members in Silicon Valley are trained in anthropology,art,history and poetry
54.According to the passage,which words can be best used to describe Steve Jobs?D
A.Popular but sensitive.
B.Brave but stubborn.
C.Different and reliable.
D.Determined and inspiring.
55.What does the phrase"picked himself up"(Paragraph 3)most probably mean?A
A.Cheered himself up.
B.Refused to talk.
C.Got others'help.
D.Became excited.
56.What's the writer's main purpose of writing the passage?C
A.To introduce readers the life story of Steve Jobs.
B.To tell readers Steve Jobs is the"Beethoven of business".
C.To encourage readers to learn from Steve Jobs'life experience.
D.To persuade readers that they shouldn't always-follow what parents tell them to do.
分析 本文是一篇科教类阅读,文章主要讲了斯蒂夫乔布斯不仅仅是给我们带来了优秀的产品,更重要的是他给我们的启发;并以此鼓励我们要向他的经历学习.
解答 53-56 BDAC
53题答案:B考查细节推理,根据(1)中的The most lasting inventions mix art and science.Jobs pointed out that the team members working with Apple were trained in anthropology(人类学),art,history,and poetry.He believed this was important in making Apple's products stand out.最持久的发明融合了艺术与科学.乔布斯指出苹果公司的团队成员在人类学、艺术、历史及诗歌方面接受了培训.他相信这(艺术与科学的融合)在使苹果公司的产品出色中是很重要的.可知本题答案为B选项.
54题答案:D考查细节推理,根据(2)中的However,Jobs didn't hide away or try to get a new job.He picked himself up and got back to work.然而乔布斯没有躲避也没有去找新工作.他使自己振作起来返回到工作中去.及最后一段的What Steve left is sure to inspire generations of creative thinkers to think differently.斯蒂夫留下的(精神)一定会激励每一代富有创造力的思想者不同地思考.可知乔布斯是一个"坚定而又激励"的人,故本题答案为D选项.
55题答案:A考查细节推理,根据前面的It was one of the most public embarrassments(尴尬) of the last 30years in business.However,Jobs didn't hide away or try to get a new job.这(被自己选定的继承人解雇)是过去30年的商业生涯中最尴尬的事情之一.然而乔布斯没有躲避也没有去找新工作.可知乔布斯在被辞退的情况下还是"使自己振作起来了"并且重返工作,故本题答案为A选项.
56题答案:C考查细节推理,文章主要讲了斯蒂夫乔布斯不仅仅是给我们带来了优秀的产品,更重要的是他给我们的启发;并以此鼓励我们要向他的经历学习.故本题答案为C选项.
点评 本文是一篇科教类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.