题目内容

STEVE EMBER: And I'm Steve Ember with People In America in VOA Special English. Today we remember the singer and actress Lena Horne. During her sixty-year career performing, Lena Horne entertained people with her beauty and rich, emotional voice. She used her fame to fight social injustices toward African-Americans.

Lena Horne was born in New York. At sixteen, Lena became a dancer at the famous club in New York City in 1933. After taking voice lessons, she soon became a singer. In 1940, Lena Horne became the first African-American to perform with an all-white jazz hand. After performing at a club in Hollywood, California, she caught the attention of filmmakers. She soon began making movies. Her films became very popular. In the 1940s, Lena Horne was the first African-American in Hollywood to sing a long -term contract with a major movie studio. Her deal with MGM stated that she would never play the role of a servant. She refused to play roles that represented African-Americans disrespectfully.

Lena Horne once said that World War II helped make her a star. She was popular with both black and white soldiers. She sang on army radio programs and traveled to perform for the troops. These experiences led to Lena Horne's work in the civil rights movement.

Lena Horne sang at rights gatherings. She took part in the march on Washington protest in 1963. It was during this event that Martin Luther King gave his "I have a dream" speech. She protested racial separation at the hotels where she performed. She took action so that she and her musicians would be allowed to stay in those hotels. B1ack musicians at the time generally stayed in black neighborhoods.

At the age of eighty, she said she did not have to act like a white woman that Hollywood hoped she would become. She said: "I'm me, and I'm like nobody else."

Lena Horne died in New York in 2010.

1. How old was Lena Horne when she died?

A. 93 years old. B. 98 years old.

C. 86 years old. D. 88 years old.

2. We can infer from the passage that_____

A. black women were forbidden to perform in the film in the 1940s

B. Lena Horne didn't make any films in the 1960s

C. Lena Horne liked staying at hotel very much

D. black actresses often played roles of servants in the film in the 1940s

3. Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A. Lena Home became the first African-American in Hollywood in her forties.

B. Dena Horne was a friend of Martin Luther King.

C. Lena Horne was involved in civil rights activities in the 1960s.

D. Lena Horne took an active part in sports activities.

4. This text is developed

A. by space B. by time

C. by process D. by comparison

1.A

2.D

3.C

4.B

【解析】

试题分析:本文介绍了著名的歌手兼女演员Lena以她的美貌和富有情感的嗓音给人们带来欢乐。她一生都在致力于与社会不公平抗争。

1.小题1】推理判断题:根据Lena Horne was born in New York. At sixteen, Lena became a dancer at the famous club in New York City in 1933.和Lena Horne died in New York in 2010.可知Lena1933年16岁,2010年去世时93岁。可知选A。

2.小题2】推理判断题:从In the 1940s, Lena Horne was the first African-American in Hollywood to sing a long -term contract with a major movie studio. Her deal with MGM stated that she would never play the role of a servant. She refused to play roles that represented African-Americans disrespectfully.,可知在20世纪40年代黑人女演员经常扮演仆人的角色,但是Lena拒绝扮演任何对非裔美国人不尊重的角色。选D。

3.小题3】推理判断题:根据Lena Horne sang at rights gatherings. She took part in the march on Washington protest in 1963. It was during this event that Martin Luther King gave his "I have a dream" speech. She protested racial separation at the hotels where she performed.可知Lena 在20世纪60年代参加了美国的废除黑人奴隶制的人权运动。答案是C。

4.小题4】推理判断题。根据文章是根据几个时间段和年龄Lena发生的事件进行阐述的。选B。

考点:新闻报道类文章

练习册系列答案
相关题目

Night after night, she came to tuck me in(掖好被子), even long after my childhood years. Following her longstanding custom, she'd lean down and push my long hair out of the way, then kiss my forehead.

I don't remember when it first started annoying me — her hands pushing my hair that way. But it did annoy me, for they felt work-worn and rough against my young skin. Finally, one night, I shouted at her: "Don't do that anymore — your hands are too rough!" She didn't say anything in reply. But never again did my mother close out my day with that familiar expression of her love. Lying awake long afterward, my words rang in my mind. But pride overwhelmed my conscience, and I didn't tell her I was sorry.

Time after time, with the passing years, my thoughts returned to that night. I missed my mother's hands, missed her goodnight kiss upon my forehead. Sometimes the incident seemed very close, sometimes far away. But always it appeared in the back of my mind.

Well, the years have passed, and I'm not a little girl any more. Mom is in her mid-seventies, and those hands I once thought to be so rough are still doing things for me and my family. She's been our doctor, reaching for medicine to calm a young girl's stomach or ease the pain of a boy's injured knee. She cooks the best fried chicken in the world…gets stains out of blue jeans like I never could…and still insists on dishing out ice cream at any hour of the day or night.

Through the years, my mother's hands have put in countless hours of toil, and most of hers were before automatic washers!

Now, my own children are grown and gone. Mom no longer has Dad, and on special occasions, I find myself drawn next door to spend the night with her. So it was that late on Thanksgiving Eve, as I drifted into sleep in the bedroom of my youth, a familiar hand hesitantly stole across my face to brush the hair from my forehead. Then a kiss, ever so gently, touched my brow.

In my memory, for the thousandth time, I recalled the night my surly young voice complained: “Don't do that any more —your hands are too rough!” Catching Mom's hand in hand, I blurted out how sorry I was for that night. I thought she'd remember, as I did. But Mom didn't know what I was talking about. She had forgotten —and forgiven —long ago.

That night, I fell asleep with a new appreciation for my gentle mother and her caring hands. And the guilt I had carried around for so long was nowhere to be found.

1.Why was the author annoyed with her mother?

A. Her mother disturbed her rest by tucking her in.

B. She felt uncomfortable with her mother’s non-smooth hands.

C. Her mother leant down and kissed her forehead.

D. She was not accustomed to her mother’s action.

2. Which of the following best describes the author’s mother?

A. devoted and hardworking

B. caring and intelligent

C. thoughtful but stubborn

D. optimistic but careless

3. We can learn from the passage that __________.

A. The author lived separately from her mother

B. The author’s father has passed away

C. The author alone took care of her children

D. The author’s mother never kissed her again since that night

4. What’s the author’s main purpose of writing the passage?

A. To thank her mother’s help

B. To express her regret

C. To appreciate her mother’s love

D. To call up memories of her childhood.

I was never very neat, while my roommate Kate was extremely organized. Each of her objects had its place, but mine always hid somewhere. She even labeled (贴标签) everything. I always looked for everything. Over time, Kate got neater and I got messier. She would push my dirty clothing over, and I would lay my books on her tidy desk. We both got tired of each other.

War broke out one evening. Kate came into the room. Soon, I heard her screaming, "Take your shoes away! Why under my bed!" Deafened, I saw my shoes flying at me. I jumped to my feet and started yelling. She yelled back louder.

The room was filled with anger. We could not have stayed together for a single minute but for a phone call. Kate answered it. From her end of the conversation, I could tell right away her grandma was seriously ill. When she hung up, she quickly crawled (爬) under her covers, sobbing.

Obviously, that was something she should not go through alone. All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my heart.

Slowly, I collected the pencils, took back the books, made my bed, cleaned the socks and swept the floor, even on her side. I got so into my work that I even didn't notice Kate had sat up.

She was watching, her tears dried and her expression one of disbelief. Then, she reached out her hands to grasp mine. I looked up into her eyes. She smiled at me. "Thanks."

Kate and I stayed roommates for the rest of the year. We didn't always agree, but we learned the key to living together: giving in, cleaning up and holding on.

1.What made Kate angry one evening?

A. She couldn't find her books.

B. She saw the author's shoes beneath her bed.

C. She got the news that her grandma was ill.

D. She heard the author shouting loud.

2.The author tidied up the room most probably because .

A. she wanted to show her care

B. she hated herself for being so messy

C. she was scared by Kate's anger

D. she was asked by Kate to do so

3.How is Paragraph 1 mainly developed?

A. By analyzing causes.

B. By describing a process.

C. By showing differences.

D. By following the time order.

4.What might be the best title for the story?

A. My Friend Kate B. Hard Work Pays Off

C. How to Be Organized D. Learning to Be Roommates

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网