题目内容
【题目】Edgar Allan Poe was an American writer who helped shape the course of American literature. His life was full of tragedy and despair, but he managed some of the most influential American literature of the 19th century and continues to influence writers to this day.
The early life of Edgar Allan Poe was quite miserable.Born in 1809, Poe was not yet three years old when his parents died.Adopted by a wealthy family,he got into trouble at school.He entered the United States Military Academy at West Point,but he dropped out without graduating. His misery continued to his adult life.Later,because of a failed marriage, he suffered from mental illness. He was so upset about real life that he turned to writing.Expressing himself in an unreal and imaginary world was his only comfort.
The tragedies in Poe's life influenced the tone,style and contents of his writing.His stories usually include death,which help build his reputation as a master of"dark"literature.In his The
Tell-Tale Heart, the main character goes crazy and kills his roommate while in The Black Cat,
the narrator kills his cat in a fit of madness.
Poe died at the age of 40 in 1849.His life was tragic and short,but his legacy(遗产) is enormous.Poe is credited with creating crime fiction,and many say he contributed greatly to the appearance of science fiction.Fascinated by the scientific theories and new inventions of his time, he wrote about imaginary societies in the future.Writers such as Arthur Conan Doyle,the author of Sherlock Holmes,regarded Poe as the father of detective fiction. Jules Verne, a French writer who helped popularize science fiction,said Poe’s work had a direct influence on the stories he wrote.
【1】According to the passage, we know Edgar Allan Poe ____.
A. was bad at school B. was good in his health
C. had a happy life D. liked his parents very much
【2】Why did Poe begin to write?
A. To earn his living. B. To find comfort in writing.
C. To build a good reputation. D. To create a beautiful world.
【3】It can be inferred that Poe's works often reflect____.
A. a variety of interests B. some political problems
C. his own life stories D. a sense of peace
【4】Which of the following is included in Poe’s legacy according to the last paragraph?
A. His influence on detective fiction. B. His unique writing experience.
C. His creation of scientific theories. D. His contribution to new inventions.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】A
【解析】本文讲述了美国作家埃德加·爱伦·坡,他被尊为推理小说的开山鼻祖,他一生生活悲苦,却在文学世界里找到了些许慰藉。
【1】细节理解题。根据第二段Adopted by a wealthy family,he got into trouble at school.He entered the United States Military Academy at West Point,but he dropped out without graduating.得知埃德加·爱伦·坡在学校表现很糟糕。故选A。
【2】细节理解题。根据第二段He was so upset about real life that he turned to writing. Expressing himself in an unreal and imaginary world was his only comfort.得知埃德加·爱伦·坡开始写作是为了在文学世界里找到安慰。故选B。
【3】细节理解题。根据第三段The tragedies in Poe's life influenced the tone,style and contents of his writing.得知埃德加·爱伦·坡的作品反映了他自己的人生。故选C。
【4】细节理解题。根据最后一段可知埃德加·爱伦·坡被看作是推理小说的开山鼻祖。故选A。