题目内容
For ??12 you can equip an entire classroom in Burkina Faso, for ??31 you can equip a school football team in Sierra Leone and for ??68 you can support the whole education of a Haitian schoolgirl.
The educational presents are the latest way on the trend of charitable(慈善的)giving for Christmas. Plan UK, an international children's charity, has made its gift list focusing on helping the world's poorest countries to improve their education conditions.
"Every year we rack our brains for the perfect present and too often end up with yet another pair of socks or a useless ornament," said Marie Staunton, Plan UK's chief executive.
"This year we are offering people in the UK the chance to give twice. Buying an alternative gift for a loved one could likely save the life of some of the world's poorest children."
Plan UK is working on projects in specific countries, such as Burkina Faso, which is one of the poorest countries in the world and has a primary school enrolment rate(入学率)of just 36%. A present of ??12 will help equip a classroom in Burkina Faso with chairs, desks, books and pencils.
The educational presents are the latest addition to a list of other charitable presents, including vaccinations(接种)and clean water systems.
Football strips for schoolchildren in Sierra Leone are designed to help the children have fun while continuing with the psychological healing process following the country's civil war. The ??31 gift will supply the team strip, a football and a whistle to a school in Sierra Leone.
Oxfam offers similar gifts. Its Back to School kits for five pupils is a bestseller in a catalogue(目录)which includes the ??24 Christmas goat, the ??30 lavatory and ??12 for school dinners for up to 200 children.
The first paragraph is written to tell us________.
A. the great differences between the rich and the poor.
B. the general conditions of education in poor countries.
C. the difficulty in getting good education in poor countries.
D. the great meaning of a little money to children in poor countries.
The underlined phrase “rack our brains” means _____in the third paragraph.
A. cause physical or mental hurt
B. think very hard
C. improve our intelligence
D. make full use of
Which of the following is Right according to the passage?
A. Plan UK is working on educational projects all over the world.
B. The sufferings brought by war still have side effects on the children in Sierra Leone.
C. The educational Christmas presents have been given to the children for many years.
D. Its Back to School kits for five pupils is a bestselling book.
The title for the passage would probably be ______.
A. A new way of Christmas shopping
B. Give a helping hand to poor children
C. Buy a child an education this Christmas
D. Plan UK, an international children's charity
【小题1】D
【小题2】B
【小题3】B
【小题4】C
解析:
【小题1】 推理判断题。分析第一段内容可知,数量很少的钱在帮助贫困国家的儿童接受教育方面意义重大。
【小题2】 猜测词义题。根据上下语境可以判断,人们每年圣诞节为给孩子买礼物绞尽脑汁, 伤透了脑筋。
【小题3】正误判断题。由倒数第二段可知, 塞拉利昂的儿童应战争带来的心灵创伤还没有愈合, 对他们的发展仍然有负面影响。由此可以判断B项符合文意。A(in specific countries);C(the latest addition) D(是一套服务项目,不是畅销书)。
【小题4】 主旨大意题。通读全文可知, 文章讲了一个慈善机构Plan UK号召人们通过购买特殊的圣诞礼物来捐助世界上最贫穷国家的儿童来改善自身的教育状况的问题, 故C项符合文章主题。
I ran into a stranger as he passed by. “I'm so sorry!” was my reply. Then he said, “Excuseme too... I wasn't 36 watching for you.” We were very polite, this stranger and I. Then we went 37 our way after saying goodbye.
But at 38 , a different story is told. How we treat our loved ones, young and old. Later in the kitchen, as I 39 our meal, my daughter walked up to me, very still. When I turned, I 40 knocked her down. “Get out of the way!” I shouted with a frown(皱眉). She stepped away silently, with her little heart 41_ . I didn't realize how harshly(苛刻地) I had spoken.
That night, when I lay 42 in bed, God's quiet voice spoke to me and said, “While 43 with a stranger, you are calm and polite, but with those you love, you are QUICK to excite... Go look around on the kitchen floor, you'll find some flowers there by the 44 . Those are the flowers she brought for you. She 45 them herself-- pink, yellow, and your favorite blue. She stood there quietly, and you never saw the 46 in her eyes.”
By this time, I felt sad and small and now my own tears had begun to fall. I quietly went and knelt by her 47 : “Wake up, my dear,” I said, “Are these the flowers you picked up for me?” She smiled, “I found them out by the tree. I 48 them in a napkin, just for you. I knew you'd like them, especially the 49 .” I said, “I am so sorry that I missed them today... And I 50 have fussed(慌乱)at you that way.”
And she whispered, “Mommy, that's okay... I still love you 51 .” I hugged her and said, “I love you, too and I LOVE the flowers.”
Do you know that: if you die tomorrow, the 52 you are working for could easily replace you in a matter of days. But the family you leave _53 will feel the loss for the rest of their lives. And come to think of it, we pour ourselves more into our 54 than into our families--an unwise investment indeed.
Remember that 55 =" (F)ATHER" -- (A)ND--(M)OTHER -- (I)--(L)OVE--(Y)OU.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
| 【小题11】 |
|
| 【小题12】 |
|
| 【小题13】 |
|
| 【小题14】 |
|
| 【小题15】 |
|
| 【小题16】 |
|
| 【小题17】 |
|
| 【小题18】 |
|
| 【小题19】 |
|
| 【小题20】 |
|
Edward Estlin Cummings was a poet well-known for how he wrote his poems He wrote his poems with capital (大写的) letters in the words . For example, the title of one of his poems is “The little horse is newlY” The “Y” is a capital letter. He also used “i” instead of “I” to refer to himself in the poems.
Edward was born on October14, 1894 in Cambridge, Massachusetts. Edward’s father was also named Edward. Young Edward’s mother was named Rebecca. She loved to spend time with her children. She also taught Edward Jr how to write poems. Edward’s sister was born 1896 and her name was Elizabeth. Edward’s father was the first professor of Sociology at Harvard University. He later became the minister of one of Boston’s respected churches. He was the one who taught his son to use his hands as well as his mind. Edward Jr used his hands to paint abstract art.
E.E.Cummings was a very smart boy. Edward was 12 when he became a freshman in high school. He loved circuses, ballets, music and amusement parks.
Edward graduated from Harvard in 1916. During World War I , he joined the army and was sent to France where he drove an ambulance. He and his friend from Harvard were arrested because people thought they were German spies. They were kept in one room where they slept , ate , talked and tried to deal with their fears and boredom. Edward wrote his first book, published in 1922, called The Enormous Room, based on his wartime experiences.
E.E.Cummings was a poet that made his own rules in poetry. He was one of the most popular poets of the 20th century.
【小题1】Which is a special feature of E.E.Cummings’ poems?
| A.Their titles are all written with capital letters. |
| B.A special capital letter is used in them to refer to the writer. |
| C.He used “Y” to refer to “you”. |
| D.He used letters in a special way in them |
| A.Edward’s schooling | B.Edward’s parents |
| C.Edward’s family | D.Edward’s childhood. |
| A.he went to France without permission | B.he looked like a Frenchman |
| C.he was thought to be German agent | D.he drove away a car that belonged to the army |