题目内容

【题目】 On a rainy winter day, several decades ago, a British artist named Christopher got on a train in Oxford to go to London. When he began his journey, he never knew that it was the beginning of almost 40 years of accidents and near death experiences.

During the journey, the train fell into an icy river, killing 12 passengers. Christopher managed to swim back to the river bank. He only had a broken leg.

Two years later, Christopher was on a plane from London to Manchester when a door suddenly opened and he fell out. A few minutes later, the plane crashed; 27 people were killed. Christopher was so lucky that he landed in a haystack (干草堆).

A few years later, he was hit by a bus, but again had no serious injuries. Then a year after that, he was driving on a mountain road when he saw a truck coming straight at him. He drove the car off the road, jumped out, landed in a tree — and watched his car fall 100 meters down the mountain.

'There are two ways you can look at it, ' Christopher said. 'I'm either the worlds unluckiest man, or the world's luckiest. ' When a reporter asked Christopher what he thought, he chose the 'luckiest' one.

Two years ago, aged 71, Christopher bought his first lottery ticket (彩票) in 50 years and won more than 2 million. After this, a TV company in America said they wanted him to make an advertisement. At first he accepted, but then he changed his mind. Christopher said he would not fly to Los Angeles for the filming, because he did not want to push his luck. Who knows? If he had accepted the invitation, maybe he would have had another accident. But Mr. Christopher is a lucky man. If he had had another accident, he probably would have survived that too!

1What happened in the plane accident from London to Manchester?

A.Christopher fell out of the plane.

B.Christopher fell into an icy water.

C.Christopher landed in a tree.

D.Christopher was the only passenger to survive

2What was the view of Christopher towards his near death experiences?

A.worriedB.confused

C.doubtfulD.fortunate

3Why didn't Christopher fly to Los Angeles for the filming?

A.Because he was not good at filming.

B.Because he had enough money.

C.Because he was sure of another accident.

D.Because he didn't want to risk his life.

4What is the best title of the passage?

A.A man with nine lives

B.The unluckiest man in the world

C.A man who traveled around the world

D.A man who earned 2 million in a lottery

【答案】

1A

2D

3D

4A

【解析】

这是一篇记叙文。文章讲叙了一位英国艺术家多次发生交通事故涉险,但最后都得平安无事的神奇经历。

1细节理解题。根据第三段的Two years later, Christopher was on a plane from London to Manchester when a door suddenly opened and he fell out.(两年后,Christopher在从伦敦到曼切斯特的飞机上,飞机的门突然开了,他从飞机上掉落了下来)可知,Christopher从飞机上掉落了下来。A. Christopher fell out of the plane. (Christopher从飞机上掉落了下来)符合以上说法。故选A项。

2细节理解题。根据第五段When a reporter asked Christopher what he thought, he chose the 'luckiest' one. (当记者问Christopher的想法时,他说自己是最幸运的一个)可知,他对于自身曲折的经历,还是觉得非常幸运的。D. fortunate (幸运的)符合以上说法。故选D项。

3细节理解题。根据第六段的At first he accepted, but then he changed his mind. Christopher said he would not fly to Los Angeles for the filming, because he did not want to push his luck. (一开始他同意,但是后来改变主意。Christopher说他不想飞到洛杉矶去拍摄,因为他不想碰运气)可知,他也不想冒着有生命的威胁去拍广告。D. Because he didn’t want to risk his life. (因为他不想冒生命危险)符合以上说法。故选D项。

4主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其是第一段的When he began his journey, he never knew that it was the beginning of almost 40 years of accidents and near death experiences. (当他开始这次旅行时,他从来没有想到这是他近40年的事故和濒死体验的开始)可知,本文讲述的就是Christopher的传奇经历,多次在死亡的边缘却得以逃脱的故事。 A. A man with nine lives (一个有九条命的人)可以作为本文标题。故选A项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 续写的词数应为150左右。

When Jayce Crowder was in kindergarten, he began noticing that he looked different from his classmates. They had two hands. But he had only one.

It started when one boy teased him. Jayce was in a bad mood. He'd return home in Des Moines, Iowa, with questions: Why am I different? Why me? Why? “He actually told us that he was mad at looking so different from others" said his mother, Cortney Lewis. “That really hurt him."

Lewis admitted she didn't know what to do at that point. How could she provide answers to her son's questions when she had never found those answers herself?

A few weeks later, Lewis came home from her job and turned on the TV to a news story about Trashaun Willis, an eighth grader from Washington, Iowa. The boy, then 14, had become an Internet star after posting videos of his slam clunks(扣篮),and, like Jayce, he was missing most of his left arm. Lewis called Jayce in. He was shocked, staring at one dunk after another.

At the time, it seemed that watching Trashaun would simply be an inspiring moment for Jayce---he'd see a shining role model with a seemingly similar born disability. And had it stayed just that, Lewis would have been happy. But little did she know that a family friend had already reached out to the Des Moines Register, asking the newspaper to help set up a meeting with Trashaun to build Jayce‘s confidence.

“It reassured me" said Lewis. “I know in my heart that everything's going to be OK. Trashaun has grown up to be a wonderful kid. And I know Jayce is too."

Trashaun did get serious with Jayce. Finally, the boys met at Washington Middle School on a Saturday afternoon a couple of months later, in April 2017, and they instantly bonded.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网