题目内容
4.One day when I was 12,my mother gave me an order:I was to walk to the public library,and borrow at least one book for the summer.This was one more weapon for her to defeat my strange problem-inability to read.In the library,I found my way into the"Children's Room."I sat down on the floor and pulled a few books off the shelf at random.The cover of a book caught my eye.It presented a picture of a beagle.I had recently had a beagle,the first and only animal companion I ever had as a child.He was my secret sharer,but one morning,he was gone,given away to someone who had the space and the money to care for him.I never forgot my beagle.
There on the book's cover was a beagle which looked identical to my dog.I ran my fingers over the picture of the dog on the cover.My eyes ran across the title,Amos,the Beagle with a Plan.Unknowingly,I had read the title.Without opening the book,I borrowed it from the library for the summer.
Under the shade of a bush,I started to read about Amos.I read very,very slowly with difficulty.Though pages were turned slowly,I got the main idea of the story about a dog who,like mine,had been separated from his family and who finally found his way back home.That dog was my dog,and I was the little boy in the book.At the end of the story,my mind continued the final scene of reunion,on and on,until my own lost dog and I were,in my mind,running together.
My mother's call returned me to the real world.I suddenly realized something:I had read a book,and I had loved reading that book.Everyone knew I could not read.But I had read it.Books could be incredibly wonderful and I was going to read them.
I never told my mother about my"miraculous"(奇迹般地) experience that summer,but she saw a slow but remarkable improvement in my classroom performance during the next year.And years later,she was proud that her son had read thousands of books,was awarded a PhD in literature,and authored his own books,articles,poetry and fiction.The power of the words has held.
46.The author's mother told him to borrow a book in order toC.
A.encourage him to do more walking
B.let him spend a meaningful summer
C.help cure him of his reading problem
D.make him learn more about weapons
47.The book caught the author's eye becauseB.
A.it contained pretty pictures of animals
B.it reminded him of his own dog
C.he found its title easy to understand
D.he liked children's stories very much
48.Why could the author manage to read the book through?B.
A.He was forced by his mother to read it.
B.He identified with the story in the book.
C.The book told the story of his pet dog.
D.The happy ending of the story attracted him.
49.What can be inferred from the last paragraph?A.
A.The author has become a successful writer.
B.The author's mother read the same book.
C.The author's mother rewarded him with books.
D.The author has had happy summers ever since.
50.Which one could be the best title of the passage?A.
A.The Charm of a Book
B.Mum's Strict Order
C.Reunion with My Beagle
D.My Passion for Reading.
分析 文章大意:文章讲述了作者小时候是一名阅读困难的孩子,妈妈想办法法让"我"克服阅读障碍,于是让我步行到图书馆至少借一本书,那次经历让"我"从一名阅读困难的孩子最终成为一名成功的作家,文章旨在告诉我们书本的魅力.
解答 46.C 细节题. 根据文章第一段最后一句This was one more weapon for her to defeat my strange problem-inability to read.可知母亲让他借书看是为了治愈他的阅读问题.故选C.
47.B 细节题.根据文章第二段The cover of a book caught my eye.It presented a picture of a beagle.I had recently had a beagle,the first and only animal companion I ever had as a child.可知,此本书引起作者注意的原因是这本书让作者想起了他自己的狗.所以本题选择B.
48.B 推理题.根据第四段That dog was my dog,and I was the little boy in the book.At the end of the story,my mind continued the final scene of reunion,on and on,until my own lost dog and I were,in my mind,running together.可知作者感同身受地把自己与书本的主人公联系在一起.因此本题选B.
49.A 推理题.根据最后一段And years later,she was proud that her son had read thousands of books,was awarded a PhD in literature,and authored his own books,articles,poetry and fiction.可知,"我"最终成为了一名成功的作家.
50.A 主旨大意题.文章讲述了作者从一名阅读困难的孩子到最终成为一名成功的作家的故事,从而展现给我们我们书本的魅力.所以本题选择A.
点评 阅读此类文章,要关注文章所叙述的事情,再找出文章的主题段,以把握文章大意.
| A. | turn down | B. | turn out | C. | break down | D. | break out |
-No,but another three _______.( )
| A. | should have | B. | will do | C. | can go | D. | must be |
| A. | having | B. | to have | C. | to have had | D. | had |
| A. | constant | B. | main | C. | powerful | D. | shallow |
That second year,the rabbits (15)trustme,and one would even sit up for slices!While I was feeding them,I (16)noticedthat a groundhog who used to run away was now talking an (17)increasing interest in this food situation.I carefully extended a long (18)carrot,with a keen eye on those teeth,and (19)beforelong,there were times I would have the groundhog sitting next to a rabbit,both munching(津津有味的咀嚼) On carrots.Afew months later,while (20)eating,she would even turn her back to me.(21)Oncewhen she was facing away,I reached out and (22)carefullyscratched(搔)her back with my finger,She didn't move.
By year three,the rabbits and the groundhog were back.The ground hog (23)stilldidn't have a problem with me scratching her back,and I got an ides,I'd always (24)thought,while slicing up carrots,that the end looked like a cap. (25)Soone day,just to see what she would do,Igently (26)placed one on top of the groundhog's head.Again,not a (27)move,The next time,Ihad my camera ready to record what you see here,one of several dozen such pictures,(28)Solongasshe had a slice to eat,she never (29)bothered the one of her head.It was a fair (30)trade-I got a pleasure,and she had yet another tasty treat.
| 11.A.avoided | B.started | C.canceled | D.suggested |
| 12.A.business | B.fun | C.problem | D.privilege |
| 13.A.help | B.cheat | C.threat | D.exception |
| 14.A.trust | B.miss | C.admire | D.appreciate |
| 15.A.feared | B.ignored | C.discovered | D.remembered |
| 16.A.proved | B.decided | C.noticed | D.understood |
| 17.A.extreme | B.increasing | C.additional | D.inspiring |
| 18.A.squirrel | B.rabbit | C.peanut | D.carrot |
| 19.A.before long | B.long ago | C.over and over | D.all over again |
| 20.A.eating | B.playing | C.sitting | D.sleeping |
| 21.A.Next | B.Once | C.Soon | D.Lately |
| 22.A.carefully | B.suddenly | C.violently | D.patiently |
| 23.A.also | B.thus | C.just | D.still |
| 24.A.thought | B.doubted | C.admitted | D.recognised |
| 25.A.While | B.Or | C.So | D.For |
| 26.A.fixed | B.placed | C.hung | D.kept |
| 27.A.tremble | B.move | C.delay | D.hesitation |
| 28.A.Even if | B.Ever since | C.As far as | D.So long as |
| 29.A.welcomed | B.required | C.bothered | D.expected |
| 30.A.trade | B.competition | C.task | D.affair. |