题目内容
11.A middle-aged stranger visited us late on a dark rainy night when my father was working the night shift (a job for a period during the night).The stranger asked if he could wait under the eaves of our roof for the rain to stop.Then he disappeared,and we started hearing footsteps and creaking boards in the attic(the space or room at the top of a building,under the roof,often used for storing things).Was the stranger inside our house?My whole body couldn't help but stiffen.In my mind's eye,I could imagine the stranger pushing through the attic door and approaching us.We immediately called Jerry,our neighbor,for help.He searched everywhere,but the visitor was nowhere to be found.As Jerry looked in the garage,he found the stranger lying underneath the car.Jerry exclaimed with fright,"You are not allowed to enter the house.Get off the property right now."
We were determined to leave the house immediately.As we drove away,we saw the man blocking our way on the road and staring at us.We had to swerve to miss him.After that,I never saw the stranger again.
56.The text is mainly aboutC.
A.the neighbor Jerry
B.a strange dream
C.a strange visitor
D.footsteps in the attic
57.Based on the text,which of the following statements is true?D
A.The family h it the stranger with their car.
B.The stranger pushed through the family's door.
C.Jerry was hurrying back from the night shift.
D.The author's father wasn't at home that night.
58.Why did the family leave their house on a late,dark night?C
A.It was raining hard and the eaves of their roof were broken.
B.There was a ghost wandering around the house.
C.They did not feel safe in their house.
D.The stranger was still somewhere inside the house.
59.The text was written in order ofA.
A.time B.space C.importance D.age of the family.
分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了在一个寒冷的雨夜,有陌生人拜访我们,却突然消失在阁楼令我们家人感到十分不安全,是的我们不得不寻求邻居的帮助,赶走了陌生人.
解答 56.C.细节理解题.根据文章第一段"A middle-aged stranger visited us late on a dark rainy night when my father was working the night shift (a job for a period during the night)."一个中年陌生男人拜访我们在漆黑的雨夜里当我父亲正在加夜班时,可知正文主要是关于一个陌生的来访者;故选C.
57.D.细节理解题.根据文章第一段"A middle-aged stranger visited us late on a dark rainy night when my father was working the night shift (a job for a period during the night)."一个中年陌生男人拜访我们在漆黑的雨夜里当我父亲正在加夜班时,可知那天晚上作者不在家;故选D.
58.C.推理判断题.根据文章可知在那个雨夜作者的父亲不在家,又出现了陌生人,他们在他们的房子里感觉不安全,因此决定离开房子;故选C.
59.A.细节理解题.通读全文,可知文章主要介绍了在一个寒冷的雨夜,有陌生人拜访我们,却突然消失在阁楼令我们家人感到十分不安全,是的我们不得不寻求邻居的帮助,赶走了陌生人,可知文章是通过时间顺序记叙的;故选A.
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
--No,he ______ someone,so I didn't disturb him.( )
| A. | is talking with | B. | has talked with | ||
| C. | was talking with | D. | had talked with |
| A. | had worn | B. | wore | C. | wear | D. | are wearing |
-Will this one_______?( )
| A. | writes; do | B. | writes; work | ||
| C. | is written; do | D. | is written; work |
-By reading and keeping diaries every day.( )
| A. | How is it that | B. | Is it how that | C. | How it is that | D. | What is it that |
-Your bell .Perhaps it needs repairing.( )
| A. | never worked | B. | is never working | ||
| C. | never works | D. | had never worked |
| A. | next to | B. | subject to | C. | far from | D. | away from |