题目内容
17.The National Gallery of Art in Washington,D.C.,is one of the world's greatest art museums.Millions of people have entered its doors to see paintings by the world's fine artists.But if these priceless masterpieces are to be preserved,the Gallery must protect them carefully.The Gallery's 135-man guard force has successfully prevented theft,but protecting the paintings from nature is a greater problem.In past times,the owners of paintings did not protect them from damaging changes in humidity and temperature.As a result,the life of these paintings was shortened.In the National Gallery,however,humidity and temperature are carefully controlled.The building is air-conditioned in summer and heated in winter.The air-conditioning and heating systems are so important to the life of the paintings that the Gallery has two of each system.If one should fail,the extra one can take over.
Light is another enemy of paintings.Ultraviolet rays (紫外线) in light cause paintings to fade (褪色).Long ago,paintings often hung in dark churches and palaces.A coat of varnish (清漆) was a protection from the weak light.But when museums took over the care of many paintings,they were often hung in brighter light than before.Soon they were in danger of fading.The damaging effects of light were increased when the museums removed the varnish coating,yellowed with age.
To protect its paintings,the National Gallery installed (安装) a special kind of glass in its skylights.This glass allows visible lights to enter the building but it keeps out harmful ultraviolet rays.The Gallery has also developed new and better varnishes which help to keep paintings from fading.Thanks to these new precautions (预防措施),many of the world's greatest paintings are being well protected for future generations to enjoy.
32.The text mainly tells us aboutD.
A.the guard force in the National Gallery
B.the air-conditioning and heating systems in the National Gallery
C.priceless paintings of past times
D.protecting great paintings from nature
33.What does harm to paintings according to the text?A
A.Humidity,temperature and light.
B.Humidity,temperature and varnish.
C.Humidity,light and varnish.
D.Temperature,light and varnish.
34.Why did the museums remove varnish coatings from some paintings?C
A.They had built glass boxes for the paintings.
B.They had taken over the care of the paintings.
C.They found the coatings yellowed with age.
D.They would add other coating materials to the paintings.
35.We can infer from the text thatB.
A.the National Gallery has done little to protect the paintings
B.the care of the world's greatest paintings is both a big responsibility and a great challenge
C.you can touch these paintings while you are in the National Gallery
D.the guard force in the Gallery has not done a good job.
分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了如何保护名画不受自然的侵害.博物馆采用了一些新的方法保护这些名画.
解答 32.D.主旨大意题.结合but protecting the paintings from nature is a greater problem可知文章主要介绍了The National Gallery of Art如何保护馆内的绘画作品免受自然环境的破坏的;故选D.
33.A.细节理解题.根据第二段however,humidity and temperature are carefully controlled.The building is air-conditioned in summer and heated in winter.The air-conditioning and heating systems are so important to the life of the paintings that the Gallery has two of each system可知湿度,温度和光对绘画有危害;故选A.
34.C.细节理解题.根据第三段Soon they were in danger of fading.The damaging effects of light were increased when the museums removed the varnish coating,yellowed with age可知博物馆从一些画中去除清漆涂层因为他们发现涂料年久发黄;故选C.
35.B.推理判断题.结合But if these priceless masterpieces are to be preserved,the Gallery must protect them carefully.可知对于保护这些绘画作品既是一项挑战也是美术馆的责任;故选B.
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
| Welcome to my Message Board! | |
| Subject:Slimming down classics? | |
Mr. Handsome 2007-5-12 6:34AM | Orion Books,which decides there is a market in creating cut-down classics (经典著作),is slimming down some novels by such great writers as L.Tolstoy,M.Mitchell and C.Bronte.Now,each of them has been whittled down to about 400pages by cutting 30to 40pages per cent of original,with words,sentences,paragraphs and,in a few cases,chapters removed.The first six shortened editions,all priced at£6.99and advertised as great reads"in half the time",will go on sale next month,with plans for 50to 100more to follow.The publishing house believes that modern readers will welcome the shorter versions. |
Mr. Edwards 2007-5-12 9:40AM | Well,I'm publisher of Orion Group.Thanks for your attention,Mr.Handsome. I must say,the idea developed from a game of"shame"in my office.Each of us was required to confess (承认) to the most embarrassing blanks in his or her reading.I admitted that I had never read Anna Karenina and tried but failed to get through Gone with the Wind several times.One of my colleagues acknowledged skipping (跳读) Jane Eyre.We realized that life is too short to read all the books you want to and we never were going to read these ones. As a leading publishing house,we are trying to make classics convenient for readers but it's not as if we're withdrawing the original versions.They are still there if you want to read them. |
| Ms.Weir 2007-5-12 11:35AM | I'm director of the online book club www.lovereading.co.uk Mr.Edwards,I think your shortened editions is a breath of fresh air.I'm guilty of never having read Anna Karenina,because it's just so long.I'd much rather read two 300-page books than one 600-page book.I am looking forward to more shortened classics! |
| Mr. Crockatt 2007-5-12 4:38PM | I'm from the London independent bookshop Crockatt & Powell. In my opinion,the practice is completely ridiculous.How can you edit the classics?I'm afraid reading some of these books is hard work,and that is why you have to develop as a reader.If people don't have time to read Anna Karenina,then fine.But don't read a shortened version and kid yourself it's the real thing. |
A.opposes the reading of original classics
B.is embarrassed for cutting down classics
C.thinks cut-down classics have a bright future
D.is cautious in its decision to cut down classics
26.In Mr.Edwards'opinion,Orion Group is shortening classics toA.
A.make them easier to read
B.meet a large demand in the market
C.increase the sales of literary books
D.compete with their original versions
27.By describing the shortened classics as"a breath of fresh air,"Ms.WeirA.
A.speaks highly of the cut-down classics
B.shows her love for original classics
C.feels guilty of not reading the classics
D.disapprove of shortening the classics
28.Mr.Crockatt seems to imply thatB.
A.reading the classic works is a confusing attempt
B.shortening the classics does harm to the original
C.publishing the cut-down classics is a difficult job
D.editing the classic works satisfies children's needs.