题目内容

【题目】 Basic information about three classical movies

1. Forrest Gump

"Stupid is as stupid does," says Forrest Gump (played by Tom Hanks in an Oscar-winning performance) as he discusses his relative level of intelligence with a stranger while waiting for a bus. Despite his sub-normal IQ, Gump leads a truly charmed life, with a ringside seat for many of the most memorable events of the second half of the 20th century... (Click here to show more)

Rating: PG-13 (Under 13 requires accompanying parent or adult guardian )

Genre: Comedy, Drama, Romance

Directed By: Robert Zemeckis

Written By: Eric Roth

In Theaters: Jul 6, 1994 Wide

On Disc/Streaming: Aug 28, 2001

Box Office $ 330,000,000

Runtime: 142 minutes

Studio: Paramount Pictures

2. Rain Man

Self-centered, avaricious Californian Charlie Babbitt (Tom Cruise) is informed that his long-estranged father has died. Expecting at least a portion of the elder Babbitt's $ 3 million estate, Charlie learns that all he's inherited is his dad's prize roses and a 1949 Buick Roadmaster. Discovering that the $ 3 million is being held in trust for an unidentified party, Charlie heads to his home town of Cincinnati to ascertain who that party is. . .. (Click here to show more)

Rating R(Under 17 requires accompanying parent or adult guardian)

Genre: Drama

Directed By: Barry Levinson

Written By: Ronald Bass, Barry Morrow, David Rayfiel, Barry Levinson

In Theaters: Dec 16, 1988 Wide

On Disc/Streaming: Jan 1, 2000

Runtime 133 minutes

Studio MGM

3. The Shawshank Redemption

In 1946, a banker named Andy Dufresne (Tim Robbins) is convicted of a double murder, even though he stubbornly proclaims his innocence. He's sentenced to a life term at the Shawshank State Prison in Maine, where another lifer, Ellis "Red" Redding (Morgan Freeman) , picks him as the new recruit most likely to crack under the pressure. But... (Click here to show more)

Rating: R (Under 17 requires accompanying parent or adult guardian)

Genre: A Prison Drama

Directed By: Frank Darabont

Written By: Frank Darabont

In Theaters: Sep 10, 1994 Wide

On Disc/Streaming Jan 27, 1998

Runtime: 142 minutes

Studio: Columbia Pictures

1Who is the director of Rain Man?

A.Frank Darabont.B.Barry Morrow.

C.Barry Levinson.D.Robert Zemeckis.

2The type of The Shawshank Redemption is .

A.prison dramaB.romance

C.loveD.comedy

3Which of the following persons is regarded to be unintelligent in the three movies?

A.Andy Dufresne.B.Charlie Babbitt.

C.Forrest Gump.D.Rain Man.

【答案】

1C

2A

3C

【解析】

本文为应用文。本文主要介绍了三部经典电影的基本情况。这三部电影是《阿甘正传》、《雨人》和《肖申克的救赎》。

1细节理解题。根据Rain Man部分中的“Directed By: Barry Levinson”可知,Rain Man的导演是Barry Levinson。可知C符合题意,故选C

2细节理解题。根据The Shaw shank Redemption部分中的Genre: A Prison Drama,可知,The Shaw shank Redemption电影的体裁是A Prison Drama监狱剧,可知A项符合题意,故选A

3细节理解题。根据 Forrest Gump部分中的"Stupid is as stupid does," says Forrest Gump ... Despite his sub-normal IQ, Gump leads a truly charmed life.“傻人有傻福”阿甘(Forrest Gump)的饰演者汤姆·汉克斯说...。尽管他(阿甘)的智商低于正常水平,阿甘过着一种真正令人神往的生活。由此可知,阿甘的智力不高,所以不聪明。故选C

广告类材料是高考的热门考题。其文句简练,信息量大,句式使用简单,表达方式多样,但阅读这类题目也是有规律可循的。此类文章主要考查学生提取信息和处理信息的能力。做这类题时没有必要阅读全文。宜采用“倒序法”来处理。即先看问题,后看文章内容,略读问题和选项,带着问题阅读。这类文章以细节理解题为主。细节题的破解一般采用寻读法,即先看试题,再读文章。对有关信息进行快速定位,再将相关信息进行整合、甄别、分析、对比,有根有据地排除干扰项,选出正确答案。此法加强了阅读的针对性,提高了做题的准确率,节省了宝贵的时间。

如第1小题属于细节理解题,题干为“ Who is the director of Rain Man?”根据Rain Man部分中的“Directed By: Barry Levinson”可知,Rain Man的导演是Barry Levinson。可知C符合题意,故选C。第2小题的题干为“The type of The Shawshank Redemption is __. ”。根据题干定位于the Shawshank Redemption部分中的Genre: A Prison Drama,可知,The Shawshank Redemption电影的体裁是A Prison Drama监狱剧,可知A项符合题意,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】

The term “crocodile tears” refers to insincere sadness. This term has an etymology dating back several centuries. As early as the fourth century, crocodile tears are referenced in the literature with the meaning of insincere sorrow. It is said that crocodiles weep while eating their hunted animals because they are sad; however, this sadness is not honest.

The term crocodile tears became widely popular after it was documented in a fifteenth-century book titled The Voyage and Travel of Sir John Mandeville, Knight. A passage from the book reads: “These crocodiles kill men and they eat them weeping.”

As you may already know, crocodilians(鳄目动物) likely feel bad about little—especially feeding. However, the assumption of the crocodile-tears metaphor may be true. In a 2007 paper published in BioScience titled “Crocodile Tears: And they eat them weeping”, researchers observed 7 crocodilians in cages during feeding time at a reserve (4 caimans and 3 American alligators). The researchers observed the crocodilians outside of water at feeding stations to better find out whether tearing developed.

Five of the 7 crocodilians developed something like tears in their eyes before, during or after feeding. The researchers suggest that these crocodile tears occur because a crocodilian hisses (发出嘶嘶声) while it eats, and this hissing forces air through the spaces in the bone behind the nose and out the eye, in the process picking up nasolacrimal secretions (鼻泪管分泌物.)

In humans, crocodile tears is a medical condition that causes a person to tear up while eating. Crocodile tears typically occur because of a temporary loss of facial control due to damage of the facial nerve. Specifically, when the facial nerve grows again, it does so incorrectly thus resulting in tears during chewing food.

1The underlined word “etymology” in Paragraph 1 refers to ________.

A.a reference book containing articles on various topics

B.the origin and history of a particular term

C.a printed sheet of paper that arc given free to advertise

D.the application and influence of a new theory

2The term “crocodile tears” ________.

A.is a medical condition that causes a crocodile to tear up

B.became widely popular as early as the fourth century

C.refers to pretended sadness

D.proved to be only an assumption

3From the 2007 paper published in BioScience, we can know that ________.

A.crocodilians especially feel bad about feeding

B.not all the 7 crocodilians developed tearing

C.the crocodilians were carefully observed inside water

D.crocodile tears occur because a crocodilian hisses after it eats

4The passage is mainly about ________.

A.what the real truth is about crocodile tears

B.when the term “crocodile tears” got popular in literature

C.how researchers made the experiment on crocodilians

D.why crocodile tears typically occur in humans

【题目】

Thanks for your interest in visiting the Los Angeles Zoo with your school group! Please read the following information before booking your field trip.

Requirements

Special discounted admission prices are available with advance reservations ONLY for California school groups, short-termed as CSG, (registered with the California Department of Education). They can enjoy 10% off.

PLEASE NOTE:

Reservation blackout dates(限制日期) may apply to all groups at certain times of the year (e.g. holidays and spring break). If your group comes on a blackout date or has not made the necessary reservations before arriving at the Zoo, your group will be charged the regular admission fees.

Docent(讲解员)-Guided Tours

Our docent guides lead educational walking tours for students and their teachers, beginning at first grade. A limited number of docent-guided tours are available. There is no additional fee for a docent-guided tour, but you must book your tour at least two weeks in advance. Do not assume you have a guided tour booked until you have received a confirmation number and packet from the Los Angeles Zoo. On the day of your field trip, your group will need to arrive at least 30 minutes before the confirmed start time of your tour to check in. Make sure to tell Zoo staff upon your arrival that your group has a docent-guided tour. If you are more than 15 minutes late for your tour, it may be canceled.

Maximum number: 150 participants Ages: K-12

Regular Pricing: $5 per student, 1 teacher per 10 students is included, $5 per additional teacher

1How much should be paid if a California school group with 2 teachers and 13 students has made an early booking for the zoo?

A.$63.B.$67.5.C.$70.D.$75.

2From the above information, we can learn that _________.

A.California groups have access to special discounted prices

B.all groups may have to pay regular prices in spring break

C.additional fees for a docent-guided tour will be chained

D.a field group must arrive half an hour earlier to check in

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网