题目内容
Text messaging, or simply “texting”, which allows people to send and receive messages on mobile phones, becomes very popular today.
The advantages of texting are obvious. Texting helps to save money. If you have a few words to greet your families and friends on their birthdays or on some important festivals, sending messages can be cheaper than phone calling. Texting helps to save time. Even if you want to send a message to 100 people, you can do it one second. Texting helps you to “talk” to someone when he is too busy to answer the phone. Texting can also help you to “talk” to someone secretly if you don’t want others to hear what you are talking on the phone. These advantages are so amazing that many people are crazy about it. They hold mobile phones in hands all day long, send dozens of messages each day, and even text while driving or walking.
However, texting has its disadvantages. Junk(垃圾)messages may come into your mobile phone box now and then. When your phone box gets too full, you can’t receive any more messages. You may therefore miss some important information.
What’s more, if you don’t do texting properly, for example texting while driving or walking, it can be dangerous. It can cause injuries and even death. It is reported that about 6,000 people are killed and half a million were injured for this reason each year. In Fort Lee, a small town in New Jersey, USA, three people died because they walked into traffic while texting in 2011. Two researchers at Stony Brook University, New York found that texters are 60% more probably to have an accident than others. When people are texting, they don’t notice other people or things around them. To reduce traffic accidents, no drivers of the USA are now allowed to text while driving. About 32 countries have passed laws forbidding the use of mobile phones while driving.
Texting is a wonderful way of communication. However, only when we use it properly, can we fully enjoy the fun it brings.
![]()
1.How many advantages of texting are mentioned in the passage?
A. Three. B. Four. C. Five. D. Six.
2.When your phone box gets full because of junk messages, what will happen?
A. Your phone will break down.
B. Your phone can’t get through.
C. Your phone can’t get messages any more.
D. You lose contact with others.
3.What did the researchers at Stony Brook University find?
A. Texting can cause accidents more easily.
B. Texting while walking can cause death.
C. Calling while driving is easier to have accidents.
D. Many people were killed and injured.
4.According to the passage, which of the following statements is true?
A. Drivers are allowed to text in the USA.
B. Text while walking is dangerous.
C. Junk texting cannot prevent you receiving messages.
D. The advantages of texting are not obvious.
5.This passage is written to tell us that _______.
A. we should do less texting
B. texting has many advantages
C. texting has many disadvantages
D. we should do texting properly
1.B
2.C
3.A
4.B
5.D
【解析】
试题分析:短信作为一种沟通方式,在省时、省钱、私密沟通、方便随时联系等方面有自己的优势,但是不合适的使用也会产生一些问题,例如垃圾短信、交通事故等。只有合理的使用短信功能,人们才能充分享受它带来的便利。
1.题。根据第二段,Texting helps to save money.Texting helps to save time. Texting helps you to “talk” to someone when he is too busy to answer the phone. Texting can also help you to “talk” to someone secretly if you don’t want others to hear what you are talking on the phone.文中提到了4个短信的优势,即省钱、省时、在对方不方便接电话时与其取得联系、也能进行秘密沟通。故选B。
2.题。根据第三段第二行,When your phone box gets too full, you can’t receive any more messages.垃圾短信占满手机存储空间后,你不能再收到任何信息。故选C。
3.题。根据第四段第四行,Two researchers at Stony Brook University, New York found that texters are 60% more probably to have an accident than others.研究表明,发短信者比其他人发生事故的概率高出60%。故选A。
4.。根据第四段第一行,for example texting while driving or walking, it can be dangerous.It can cause injuries and even death.举例来说,在开车或者走路时发短信是很危险的,可能导致伤亡。故选B。
5.。根据最后一段,Texting is a wonderful way of communication. However, only when we use it properly, can we fully enjoy the fun it brings.短信是一种很棒的交流方式。然而,只有我们合理使用它时,我们才能充分享受它带来的便利。故选D。
考点:考查介绍文阅读