题目内容

B

I helped a friend in need last week. I helped her by explaining something we don't learn in school,but something we learn after years of experience.

When she came to see me,my friend was visibly upset about having to ask for help. I,on the other hand,was honoured that such an intelligent young lady would ask me for my opinion and help. Telling her how much I appreciated her confidence in me did not seem to make her feel better at all.

I was struck at the irony (讽刺) of the situation. This lady is one of the most giving people I know. She never hesitate (犹豫) to help others,but clearly having to ask someone else to help her makes her very uncomfortable.

Why? Why is asking for help so difficult? Why are we so gracious about offering help to others,but not about giving someone else the opportunity to help us?

I did a little soul searching after this experience and realised that most of my success has come from others helping me when I needed it. Sure,being hardworking,stubborn and occasionally smart has something to do with it,but the fact is that I could not have made it this far without some serious help from others.

Today,I am just as likely to ask for help as I am to give help. Both make me feel good. It's rewarding to help others and I want to grab every chance I can to do that. And unlike in my younger days,I am more at ease in asking for help. I know it makes others feel good and I get new insight into whatever challenge I'm struggling with.

I hope my friend continues to become more comfortable at asking for help and to give help every chance she gets.

41. What do we know about the author's friend?

   A. She is quite self-centred.

   B. She always asks others for help.

   C. She is always ready to help others.

   D. She feels comfortable to ask for help.

42. The author probably owes his success partly to.

   A. his good luck

   B. others’ kind help

   C. his great parents

   D. his being good at seizing opportunities

43. In his younger days,the author .

   A. asked others for help often

   B. didn't want to help others

   C. was not willing to ask for help

   D. felt at ease when asking for help

44. The author would agree that .

   A. one must learn to solve a problem independently

   B. we should ask for help only when it is necessary

   C. it's quite natural for us to ask others for help

   D. it's difficult to get help from others 

45. What would be the best title for the passage?

   A. Help People in Need

   B. Smart People Ask for Help

   C. Hard Work Leads to Success

   D. Help Each Other as Much as You Can

41. C 42. B 43. C 44. C 45. B

41. C解析:细节理解题。根据第三段第二、 三句可知,作者的这位朋友非常乐于助人。

42. B解析:细节理解题。根据倒数第三段 最后一句可知,作者认为自己的成功离不开他人的帮助。

43. C解析:细节理解题。根据倒数第二段 倒数第二句可知,作者现在找别人帮忙时 比年轻的时候感到更自在了,这说明他年 轻的时候也羞于寻求帮助。

44. C解析:推理判断题。文章强调的是寻 求别人的帮助的必要性,由此可推知,作者 认为寻求帮助是件很自然的事情。

45. B解析:标题概括题。本文主要讲了在 我们需要帮助时,应该大方地向别人求助, 作者强调了向别人求助的必要性和重要 性,因此B项最适合做本文标题。

练习册系列答案
相关题目

第三部分阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

When my three children were young,there was very little time that wasn’t filled with stress,business and term papers.

“Can we go on a picnic,Mama?” my six-year-old daughter,Becky begged. “Please."

I had said no so many times in recent months. To her surprise,I agreed. I prepared a few sandwiches and other food and called Roy at work. “Meet us at the college pond for a picnic at twelve o’clock sharp,” I said excitedly.

Becky and I spread the tablecloth on the picnic table while Brad and Chad threw a football back and forth. In no time,the ducks joined us. Becky came with delight as the ducks begged for pieces of bread. When I got the lunch spread out on the table,Roy arrived on the scene.

That was one of the happiest meals we ever shared together. The gentle wind touched our face,as the sunshine warmed my heart. We felt a closeness that had been hidden by work for so many months. Having finished the food,Roy and the boys skipped rocks on the lake. Becky continued to feed the ducks,and I sat quietly on the picnic table,enjoying such a wonderful family.

Soon,Roy had to go back to work. When we got into the car,Becky climbed to the front seat with me. “Here,Mama!” she said. She was holding a yellow wildflower. Happy tears came to my eyes. That night as I tucked (盖好被子) our children under their covers,I kissed their cheeks and realised what a wonderful life I had.

“Thank you for the picnic,” Becky whispered. “My pleasure”’ I whispered back.

Even though the kids have now grown up and moved away from home,I can still remember how I felt that day while sitting on the picnic table. Since life is like potato salad,let's make it a picnic.

41. Why did the author often refuse her children's advice for a picnic?

   A. It was difficult to prepare the food.

   B. The place for a picnic was hard to find.

   C. She and her husband had their own work.

   D. Her husband worked far away from home.

42. When Becky asked for a picnic,it was natural that.

   A. she was refused

   B. her mother would be angry

   C. her mother was happy to accept

   D. she would be asked to do homework

43. Who was the last to come to the picnic?

A Becky. B. Chad. C. Brad. D. Roy.

44. Which of the following might move the author most that day?

   A. Preparing for the picnic.

   B. Receiving gifts from her husband.

   C. Receiving her daughter's flower.

   D. Having a rest on the picnic table.

45. According to the passage,the author may advise.

   A. finding more time for the family

   B. making a best picnic of your life

   C. remembering the past now and then

   D. having a family picnic every weekend

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网