题目内容

Johnny the Explorer

Johnny was three when he ran away from home for the first time. Somebody left the garden gate open. Johnny wandered out, crossed some fields and, two hours later, arrived in the next village. He was just able to give his name and address.

By the time he was seven, Johnny used to disappear from home two to three times a year. Sometimes he covered quite long distances on foot. Sometimes he got on a bus or even a train, and simply sat there until someone asked for his ticket. Generally the police brought him home. “Why do you do it?” they used to ask. “I just like seeing places,” Johnny told them.

Johnny continued to “see places” although everyone tried to stop him. His parents used to watch him closely, and so did his teachers; but sooner or later Johnny managed to slip away. As he grew older, his favorite trick was to hide on a long distance truck. Sometimes he travelled hundreds of miles before anyone discovered him.

It is hardly surprising that eventually Johnny managed to board a plane. He was twelve at the time. It was a cargo plane and, a few hours later, Johnny found himself in Cairo. How did he get on board? No one knows! According to Johnny himself, it was easy: he just went into the airport, walked along some passages and got on board the nearest plane.

In spite of all this, Johnny did well at school. He enjoyed mathematics and languages and, perhaps not surprisingly, he was especially good at geography. “What do you want to be when you grow up?” his teachers asked him. “An explorer!” he answered. “But it’s difficult to become an explorer in this modern age,” they tried to tell him. But it was no use: Johnny knew what he wanted!

Just before he left school, Johnny saw a notice in a daily paper. A long journey was about to go to Brazil to travel up the Amazon River. There were jobs for three young people “willing to work hard and with a sense of adventure”. Johnny applied, and two months later, he was on his way to Brazil.

1.At what age did Johnny board a plane for the first time?

A. Three B. Seven C. Twelve D. Not mentioned

2.Johnny frequently left home because ______.

A. he preferred to stay alone

B. he enjoyed seeing new places

C. he couldn’t do well at school

D. he didn’t get along well with his parents

3.People around Johnny ______.

A. tried to stop him from slipping away

B. kept following him to get him back

C. booked tickets for him if necessary

D. were clear about how he travelled abroad

4.From the passage, we can learn that ______.

A. Johnny worked for a daily paper

B. Johnny lacked a sense of adventure

C. Johnny went exploring along the Amazon River

D. Johnny went to Brazil two months after he finished school

 

1.C

2.B

3.A

4.C

【解析】

试题分析: 本文介绍到一个小男孩从小喜欢新奇的事物,不顾周围人的反对去探索。

1. 细节理解题。根据第四段提到It is hardly surprising that eventually Johnny managed to board a plane. He was twelve at the time.这是令人吃惊的是,在十二岁时成功的驾驶飞机,故选C项。

2. 细节理解题。根据第二段提到By the time he was seven, Johnny used to disappear from home two to three times a year. Sometimes he covered quite long distances on foot. Sometimes he got on a bus or even a train, and simply sat there until someone asked for his ticket. Generally the police brought him home. “Why do you do it?” they used to ask. “I just like seeing places,” Johnny told them他频繁的离家是他喜欢去新地方,故选B项。

3. 细节理解题。根据第三段提到Johnny continued to “see places” although everyone tried to stop him.他继续去看新地方,虽然每个人都试图阻止他,故选A项。

4. 推断题。根据最后一段提到A long journey was about to go to Brazil to travel up the Amazon River. There were jobs for three young people “willing to work hard and with a sense of adventure”. Johnny applied, and two months later, he was on his way to Brazil可知他去巴西探索亚马逊河了,故选C项。

考点:人物类阅读。

练习册系列答案
相关题目

Make Up Your Mind to Succeed

Kind-hearted parents have unknowingly left their children defenseless against failure. The generation born between 1980 and 2001 grew up playing sports where scores and performance were played down because “everyone’s winner.” And their report cards sounded more positive (正面的) than ever before. As a result, Stanford University professor Carol Dweck, PhD, calls them “the overpraised generation.”

Dweck has been studying how people deal with failure for 40 years. Her research has led her to find out two clearly different mind-sets that have a great effect on how we react to it. Here’s how they work:

A fixed mind-set is grounded in the belief that talent (才能) is genetic – you’re a born artist, point guard, or numbers person. The fixed mind-set believes he’s sure to succeed without much effort and regards failure as personal shame. When things get difficult, he’s quick to blame, lie, and even stay away from future difficulties.

On the other hand, a growth mind-set believes that no talent is entirely heaven-sent and that effort and learning make everything possible. Because the ego (自尊) isn’t on the line as much, the growth mind-set sees failure as a chance rather than shame. When faced with a difficulty, he’s quick to rethink, change and try again. In fact, he enjoys this experience.

We are all born with growth mind-sets. (Otherwise, we wouldn’t be able to live in the world.) But parents, teachers, and instructors often push us into fixed mind-sets by encouraging certain actions and misdirecting praise. Dweck’s book, Mind-set: The New Psychology of Success, and online instructional program explain this in depth. But she says there are many little things you can start doing today to make sure that your children, grandchildren and even you are never defeated by failure.

1. What does the author think about the present generation?

A. They don’t do well at school.B. They are often misunderstood.

C. They are eager to win in sports.D. They are given too much praise.

2.A fixed mind-set person is probably one who ___ .

A. doesn’t want to work hard

B. cares a lot about personal safety

C. cannot share his ideas with others

D. can succeed with the help of teachers

3.What does the growth mind-set believe?

A. Admitting failure is shameful.

B. Talent comes with one’s birth.

C. Scores should be highly valued.

D. Getting over difficulties is enjoyable.

4. What should parents do for their children based on Dweck’s study?

A. Encourage them to learn from failures.

B. Prevent them from making mistakes.

C. Guide them in doing little things.

D. Help them grow with praise.

 

If you see a group of people dancing and singing on the street or in the railway station, you don't need to feel surprised. They are a flash mob(暴民). Who are they? Are they mobs? Don't be confused by their name. Actually, a flash mob is a group of people who gather suddenly in a public place, do something unusual for a brief period of time, and then quickly disappear.

They are usually organized with the help of the Internet or other digital communications networks. The messages may be sent to friends, who send to more people. At a predetermined time, they gather and perform some activities such as exchanging books, coming together to look at the sky, waving their hands and yelling something at the top of their voice for 30 seconds. Then, they quickly disappear before the police can arrive. Using mobile phones, the flash mob can change its place if the first one has been cancelled for any reason.

Bill Wasik, senior editor of Harper's Magazine, organized the first flash mob in Manhattan in May 2003 and the first successful flash mob gathered on June 3,2003. Wasik claimed that he created the flash mob as a social experiment designed to laugh at fashion seekers and stress the cultural atmosphere of wanting to be an insider or part of “the next big thing”.

Flash mob gatherings can sometimes shock people. Such an activity might seem amusing and magical, but it also might frighten people who are not aware of what is taking place. Undoubtedly, flash mob can serve as good political tools and have great potential, such as using to advertise a product.

The flash mob is now becoming more and more popular. People use it to do many things. Flash mobs give people from all walks of life an opportunity to come together to create a memory.

1.What is NOT the feature of the flash mob?

A.It can get together quickly.

B.It can change its place freely.

C.It can do activities suddenly.

D.It can injure people seriously.

2.How do flash mobs inform one another?

①By using the Internet.②By writing letters.③By yelling.④By waving hands.⑤By using mobile phones.

⑥By holding a meeting.

A.③④ B.①⑤ C.②⑥ D.⑤⑥

3.Why did Bill Wasik create the flash mob?

A.To advertise some products.

B.To help people make friends.

C.To laugh at fashion seekers.

D.To create some memories.

4.What can we learn about the flash mob from the passage?

A.Bill Wasik organized the first successful flash mob in May, 2003.

B.People are encouraged to take a more active part in an activity.

C.Flash mobs tend to do something illegal for a short time.

D.Flash mob gathering can frighten all the people present.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网