题目内容

【题目】"BANG!" the door caused a reverberation (回声). It was just standing there, with father standing on one side, and me on the other side.

We were both in great anger. "Never set foot in this house again!" stormed father. With tears welling up in my eyes, I rushed out of the flat and ran along the street.

The street lights were shining, causing rather sad feelings. I wandered aimlessly.

A young father who held a child in his arms walked past me. I felt as if I saw my childhood from another space: happy and carefree.

But now … I don’t know whether it is because I have grown up or because dad is getting old. We differ in our ways of thinking. We are just like two people coming from two different worlds. It feels like there is an iron door between us that can never be opened.

I wandered the streets, without a destination in mind. My heart was frozen on this hot summer night. As I walked on, there were fewer and fewer people on the streets, until I had only the street lights to keep me company. When I finally reached the high-rise apartment block in which I lived, I saw that the light was still on.

I thought to myself: "Is father waiting for me, or is he still angry with me?"

In fact, it was nothing. Perhaps, dad was throwing away some of his old stamps. Perhaps he thought they were useless. I never had the courage to tell him that I liked collecting stamps.

All the lights were off except father’s.

Dad was always like this. Maybe he didn’t know how to express himself. After shouting at me, he never showed any mercy or any moments of regret.

This was how he always was. He has been a leader for so long that telling everyone else what to do has become his second nature.

The light was still on. "Am I wrong" I whispered, maybe… With the key in my hand, I was as nervous as I had ever been. At last, I decided to open the door. As soon as I opened the door, tears ran down my cheeks. I suddenly realized that the iron door that I had imagined between us did not exist at all. Love—it’s second to none.

1According to the author, why did his father often shout at him ?

A. Perhaps the father was getting older and older.

B. Perhaps they never agreed with each other.

C. Perhaps the son had already grown up.

D. Perhaps the father had been used to doing that.

2Which of the following statements is TRUE according to the passage ?

A. The author fully understood why he and his father had different thinking.

B. The author and his father lacked communication.

C. The author’s father didn’t approve of his stamp collecting.

D. The author’s father opened the door for him when he came back.

3What was the author’s attitude towards his father at the end of the story?

A. He was frustrated with his father.

B. He loved his father.

C. He was afraid of his father.

D. He was dissatisfied with his father.

【答案】

1D

2B

3B

【解析】文章讲述了一个发生在一对父子之间的故事。与父亲闹矛盾之后,作者漫无目的地在街上走着,行人越来越少,只有路灯陪着作者。作者看到家里还亮着灯,于是就想是否是父亲在等他。当作者鼓起勇气打开门的一瞬间,他感受到了父亲的爱。

1D

细节理解题。根据倒数第二段“This was how he always was. He has been a leader for so long that telling everyone else what to do has become his second nature.”可知,作者父亲以前是一位领导,命令他人已经成了他的性格的一部分,故选D。

2B

推理判断题。根据倒数第三段Dad was always like this. Maybe he didn’t know how to express himself. After shouting at me, he never showed any mercy or any moments of regret.可知作者和他的父亲缺乏交流。根据句意可知选B。

3B

推理判断题。根据最后一段“As soon as I opened the door tears ran down my cheeks. I suddenly realized that the iron door that I had imagined between us did not exist(存在) at all. Love—it second to none.”可知,作者的父亲可能是在等作者,当作者打开门的一瞬间,他感动地落泪了,他感受到了来自父亲的爱,可知作者是爱父亲的,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】书面表达

请阅读下面短文,并按照要求用英语写一篇150词左右的文章。

In recent years, internet voting has become increasingly popular in China. People not only cast on-line votes themselves, but also urge others to vote for competitions like the Most Beautiful Teacher and the Cutest Baby.

Li Jiang, a high school student, is invited to vote in the Best Police Officer competition, organized by the local government to let the public have a better understanding of police officers’ daily work. Li Jiang visits the website and reads all the stories. He is deeply moved by their glorious deeds. He is already thinking of becoming a policeman himself in the future.

Su Hua is invited by his uncle to vote for his cousin in the Future Singer competition. He has already received three similar invitations this week. His uncle tells him that if his cousin wins the competition, the family will win an overseas tour for free. Su Hua likes his cousin very much, but he finds other singers perform even better. To vote, or not to vote? This is a question that troubles him very much.

【写作内容】

1. 用约30个单词写出上文概要;

2. 用约120个单词阐述你对网络投票的看法,并用2~3个理由或论据支撑你的看法。

【写作要求】

1. 写作过程中不能直接引用原文语句;

2. 作文中不能出现真实姓名和学校名称;

3. 不必写标题。

【评分标准】

内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。

【题目】Do you still remember the haze(雾霾)in the winter? So many people got terribly ill during or after the haze. 1Here is advice for you to protect yourself in hazy weather.

Spend less time outdoors.This is the most effective way for self-protection in such bad weather.With PM2.5 increasing 103mg per cubic meter,residents will risk a 2.29% increase of death,which experts found out in 2012.If you have to get out,avoid riding bicycles.2

Close your windows.Experts advice residents to avoid opening windows at home.If you have to ,avoid the time when smog is at its densest(浓的).3Besides,you can keep plants with broad leaves at home to absorb dust,and use air purifiers(清洁器).

Smoke less.4In hazy weather,smoking would be even more harmful.Smokers are advised to keep their distance from cigarettes before the weather gets better.

5For example ,wear special masks outside to avoid breathing in PM2.5.Then take off your coat after getting indoors and keep it away from your other clean clothes,Don’t forget to wash your face,rinse(漱)your mouth,and clean your nasal cavity(鼻腔)to clean the particulate matters(颗粒物)that fall on you.Last but not least,keep off stimulating(刺激性)foods.

A.Wear masks.

B.Pay attention to other daily things.

C.Also avoid rush hours,when pollutants will be denser.

D.That’s because haze does harm to the health of people.

E.Cigarettes could cause more particulate matters,which are included in PM2.5 .

F.Take more fruits and vegetables instead,which are good for lung,spleen(脾)and kidney(肾).

G.For residents who use air-conditioner,make sure your apartment has enough oxygen indoors.

【题目】With this letter I want to give up on my kitchen duties,until there is clear evidence of mutual respect(互相尊重)within the home.

For years it has been thought that I will be the one to pick up the dropped socks,turn off lights,turn on the dishwasher.But I reached my breaking point this weekend.Everyone was happy when the dog found a piece of bone. He played with it,carried it around and dropped it.You all watched,took photos,had fun and then went away.I was left finishing the lunch tidy-up,my heart warmed by all your laughter.

Until I came across the piece of fruit in some dog hair in the middle of the carpet.You had all seen it and walked away.Did anyone really want to pick it up?I don't mind walking the dog and bathing the cat.We have chosen to look after them.I'm building a family,a home filled with love.

But look at you now! My husband,with your job growing,each step forward,you have more challenges to conquer(战胜).My children,wonderful teenagers and young adults growing into yourselves,you are living your free lives.I love you all more than anything else in this world.But something went wrong—I became static(静止的).I became less the heart of the family,more the caretaker.

We are a family,a unit that lives and loves in a mutually supportive way.I'm inviting you to step up and join in. My position is open for discussion but never again will I play the role of cook and bottle washer.I will continue to cook at times—I love to do so—but only when I have the time.I have a life to live as well.

Your loving wife and mother

1When the writer heard other members' laughter,she felt .

A. angry B. unequal

C. sad D. warm

2According to the writer,how will the problem mentioned in this letter be solved?

A. She won't do the cooking at all.

B. She will act as the leader of the family.

C. She will find someone to do the housework.

D. Everyone will take his share to take care of the family.

3To whom did the writer write this letter?

A. Her mother. B. Caretakers.

C. Her husband and children. D. Housewives.

4Why did the writer write this letter?

A. To ask for respect from the family.

B. To offer housewives some suggestions.

C. To call on readers to help her.

D. To express her love to the family.

【题目】As a leading Chinese language school and a cultural exchange institute in China, Global Exchange Education Center has been providing Mandarin (or Putonghua) language courses and cultural exchange programs for over a decade.

How to apply for our programs

■In order to apply for all of our programs, you must be

at least 18 years old.

in good health,

a senior high school graduate.

■Application Procedure for Chinese Language Programs

Step 1. Send us a completed application form by email or fax.

Step 2. Send us $ 60 application fee after receiving our email confirmation.

Step 3. Arrange the payment transfer.

Step 4. Plan the trip to Beijing.

■Application Procedure for Chinese Business Internship (实习)Program

Step 1. Send us a completed application form with your CV and personal statement for the program by email or fax.

Step 2. Send us $ 310, including $60 application fee and $ 250 internship placement deposit, after receiving our letter of acceptance for the program.

Step 3. Arrange final payment transfer after receiving our second confirmation.

Step 4. Plan the trip to Beijing.

■Personal Statement for applicants for Chinese Business Internship Program

You should state why you want to take this program and what your expectations of the program are. How you will make use of this program in your future career.

■ APPLICATION DEADLINES

The applications for most programs are reviewed on a rolling basis. You are encouraged to submit your application ahead of the application deadlines.

■Confirmation

Having received your application, Global Exchange Education Center usually sends out an email confirmation for the booking within 2-5 working days.

1The text is probably written for ______.

A. junior high graduates B. job seekers

C. international students D. language trainers

2If you apply for both of the programs, the total application fees will be ______.

A. $ 120 B. $310

C. $25 D. $ 370

3If you want to apply for Chinese Business Internship program successfully, you'll ______.

A. send the application form by post B. send personal statement and CV only

C. have to get confirmed at least twice D. have to make a travel plan in Beijing

4Which of the following is not necessarily included in applicants,personal statement?

A. Their purposes of taking the program. B. Their expectations of the program.

C. Their future practice of the program. D. Their feedbacks on the program.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网