题目内容

Nuclear power's danger to health, safety, and even life itself can be summed up in one word: radiation.

Nuclear radiation has a certain mystery about it, partly because it cannot be detected by human senses. It can't be seen or heard, or touched or tasted, even though it may be all around us. There are other things like that. For example, radio waves are all around us but we can't detect them, sense them, without a radio receiver. Similarly, we can't sense radioactivity without a radiation detector. But unlike common radio waves, nuclear radiation is not harmless to human beings and other living things.

At very high levels, radiation can kill an animal or human being immediately by killing masses of cells in vital organs. But even the lowest levels can do serious damage. There is no levels of radiation that is completely safe. If the radiation does not hit anything important, the damage may not be serious. This is the case when only a few cells are hit, and if they are killed immediately. Your body will replace the dead cells with healthy ones. But if the few cells are only damaged, and if they reproduce themselves, you may be in trouble. They can grow into cancer. Sometimes this does not show up for many years.

This is another reason for some of the mystery about nuclear radiation. Serious damage can be done without the victim being aware at the time that damage has occurred. A person can be irradiated(辐射)and feel fine, then die for cancer five, ten, or twenty years later as a result. Or a child can be born weak as a result of radiation absorbed by its grandparents.

Radiation can hurt us. We must know the truth.

1.Which of the following statements is true?

A.Nuclear radiation is just like common radio waves.

B.Nuclear radiation can cause cancer to human beings.

C.Nuclear radiation can be detected by human senses.

D.Nuclear radiation can be safe to human beings if its level is low.

2.How can nuclear radiation kill an animal?

A.By damaging its heart.

B.By killing a few cells.

C.By hitting any place in its body.

D.By killing many cells in important organs.

3.If a human being is hit by nuclear radiation, he may __________.

A.die of cancer after many years

B.die immediately

C.have a child who may be born weak

D.all of the above

 

1.B

2.D

3.D

【解析】

文章大意:本文向我们介绍了核能对我们健康的危害。核能对人类的健康、安全乃至生命所造成的危害可用一个单词加以概括:辐射。

1.B 细节理解题。由第二段第一句话可知,C项错误;由第二段最后一句话“But unlike common radio waves, nuclear radiation is not harmless to human beings and other living things. ”可知,核辐射对人类健康有害,它和一般的微波不一样,所以A、D项错误;由第三段倒数第二句话可知,B项正确。

2.2】D 推理判断题。由第三段第一句话“At very high levels, radiation can kill an animal or human being immediately by killing masses of cells in vital organs.”可知,D项正确。

3.3】D 细节理解题。由第四段倒数后两句话可知,A、C项正确;由第三段第一句话可知,A项正确。所以选D项。

练习册系列答案
相关题目

根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

As we “happen to be” the best creature in the world, it’s our duty to look after other species. Here are some points which might help to protect wildlife. Join organizations like Greenpeace and World Wildlife Fund. They have devoted themselves to protecting the earth and its animals. Many volunteers join organizations like these and work for the environment. 1.

2. Don’t buy something made from ivory and things like this. Baby seals(海豹) are hunted for their skin, as it is used to make expensive coats. Don’t buy them.

3. You can write a heartfelt and logical letter to the government stating your ideas about this problem and how it can be solved.

Recycle(回收利用) and reuse. It will reduce the need to have more raw materials to produce something. 4.And wild animals’ home will not be destroyed.

Governments should create more safe zones and national parks for wild animals. 5. Governments should apply strict laws to stop hunting.

I hope this post was helpful. Share your views about this issue and let your voice be heard.

A.Let your voice be heard.

B.Stop hunting for pleasure.

C.As a result, fewer trees will be cut down.

D.You can build a bird house and feed local birds.

E.Refuse fur coats and medicines made from rare animals

F.You can find some organizations like these and join them.

G. There they will be able to move freely without worrying about hunters.

 

While the presence of rats in homes may cause anxiety and annoyance, they rarely result in driving out the residents. But that is exactly what happened to the inhabitants of the 10­square­mile Hawadax Island off the coast of Alaska, almost 230 years ago. Now thanks to a five­year effort by scientists, the terribly silent “Rat Island” as it had been called for many years has been returned to its rightful owners ——birds!

Hawadax Island is part of a chain of volcanic islands in the Bering Sea called the Aleutian Islands. The rats that arrived there in 1780, when a Japanese ship carrying them broke down nearby, completely destroyed the native population because the environment of the island was not built to defend its animals from these predators. There isn't any tree on the Island, which meant that the birds were accustomed to building their nests low in the ground, giving the rodents(啮齿动物) easy access to both eggs and baby chicks. As years passed, the birds that had called the island home for thousands of years became endangered and eventually, disappeared completely.

In 2007, the U.S. FWS (Fish and Wildlife Service) started a serious plan to rid the island of the rats and try bringing back the beautiful birds that had once called it home. Given that there were an estimated 10,000 rodents inhabiting “Rat Island” and the fact that they re­produce rapidly, it was not an easy task. But by 2009, the Island was officially declared rat free!

Then slowly but surely, the birds began to return. Unfortunately, some of the pioneers were unintentionally killed from the leavings of the raticide, a poison that had been used to wipe out the rodents. But now it seems things are becoming more stable and the Island is starting to increasingly look like its former self. Before the transformation, “Hawadax”, also known as “Rat Island”, was a silent and ghostly place with bird bones, snail remains and rocks covered in rat feces(粪便).

Today, birds' singing and flying in and out is a common sight. Tufted puffins and song sparrows, which had long disappeared, are gradually making their way back. Scientists have also been observing an increase in ground nesting and shorebirds. Though the Island is still not back to its full glory, the signs are encouraging and things can only get better, as time passes.

1.The underlined word “that”in Para.1 probably refers to ________.

A.the presence of rats

B.birds' being driven out

C.birds' returning to the island

D.residents' worrying about rats

2.Birds on Hawadax Island became an easy target because ________.

A.this island was treeless

B.they nested randomly

C.they reproduced too rapidly

D.their chicks were extremely weak

3.From the passage, we can know the plan of US FWS ______.

A.has helped the island fully recovered

B.cost little but benefited greatly

C.involved poisoning the rats on a large scale

D.accomplished its goal after exactly 24 months

4.Which would be the best title for the passage?

A.FWS Help Get Rare Birds Back to Alaska Island

B.Japanese Changed a Bird Paradise into Rat Island

C.FWS Plan to Drive Rats Out Of Rat Island

D.Alaska's Rat Island Returns to a Bird Paradise

 

Seven species of carp(鲤鱼) native to Asia have been introduced into United States waters in recent decades, but it's four in particular-bighead, black, grass and silver-that worry ecologists, biologists, fishers and policymakers alike. Introduced in the southeast to help control weeds and parasites in aquaculture (水产养殖) operations, these fish soon spread up the Mississippi River system where they have been crowding out native fish populations not used to competing with such aggressive invaders. The carps' presence in such numbers is also harming water quality and killing off sensitive species.

Asian carp are strong to jump over barriers such as low dams. They lay hundreds of thousands of eggs at a time and spread into new habitat quickly and easily. Also, flooding has helped the fish expand into previously unattainable water bodies. And fishers using young carp as live bait have also helped the fish's spread, as they have boats going through locks up and down the Mississippi.

The federal government considers the Asian carps to be annoying species and encourages and supports “active control” by natural resources management agencies. Federal and state governments have spent millions in tax dollars to prevent the carp from making their way into the Great Lakes, but an underwater electric fence constructed to keep them out has not worked as well as hoped, and policymakers are reviewing other options now.

In the meantime, state and federal agencies are monitoring the Mississippi and its branches for Asian carp and testing various barrier technologies to prevent their further spread. For instance, the National Park Service is cooperating with the state of Minnesota's Department of Natural Resources to construct new dams that are high enough to prevent Asian carp from jumping over. The Asian Carp Regional Coordinating Committee has funded DNA monitoring in potentially affected water bodies whereby researchers can determine whether the troublesome fish are present just by the biological footprints they leave behind. Individuals can do their part by not transporting fish, bait or even water from one water body to another, and by emptying and washing boats before moving them between different water bodies.

1.Asian carp have been introduced to the USA in order to ________.

A.improve water quality

B.help sensitive species

C.control the number of native fishes

D.control the ecosystem in aquaculture

2.The measure to keep Asian carp out of the Great Lake but proved not good is ________.

A.testing various barrier technologies

B.construction of an underwater electric fence

C.Emptying and washing boats before using them.

D.monitoring the Mississippi and its branches for Asian carp

3.It is suggested from the passage that ________.

A.aquaculture operations are dangerous to the water bodies

B.scientific technology is useless in preventing Asian carp spreading

C.both the state and the individuals can make efforts to keep out Asian carp

D.Asian carp have successfully invaded the Mississippi and the Great Lakes

 

The first robot rover to land on the Moon in nearly 40 years, China's Jade Rabbit, has begun sending back photos, with shots of its lunar lander(登月飞行器). Jade Rabbit rolled down a ramp lowered by the lander and on to the volcanic plain known as Sinus Iridum at 04:35 Beijing time on Saturday (20:35 GMT).It moved to a spot a few metres away, its historic short journey recorded by the lander. On Sunday evening the two machines began photographing each other. A Chinese flag is clearly visible on the Jade Rabbit as it stands deployed on the Moon's surface.

Ma Xingrui, chief mander of China's lunar programme, declared the mission (任务)a “plete success”. The first soft landing on the Moon since 1976 is the latest step in China's ambitious space programme, says BBC science reporter Paul Rincon.

The lander will operate there for a year, while the rover is expected to work for some three months. The Chang'e­3 mission landed some 12 days after being launched atop a Chinese­developed Long March 3B rocket from Xichang in the country's south. The official Xinhua news service reported that the lander began its descent(下降)on Saturday just after 13:00 GMT, touching down in Sinus Iridum (the Bay of Rainbows) 11 minutes later. “I was lucky enough to see a prototype rover(原型月球车) in Shanghai a few years ago ­ it's a wonderful technological achievement to have landed,” Prof Andrew Coates, from UCL's Mullard Space Science Laboratory, told BBC News.

Chang'e­3 is the third unmanned rover mission to touch down on the lunar surface, and the first to go there in more than 40 years. The last was an 840kg (1,900lb) Soviet vehicle known as Lunokhod­2, which was kept warm by polonium(钋)­210. But the six­wheeled Chinese vehicle carries a more sophisticated payload(复杂的有效负荷), including ground­penetrating radar which will gather measurements of the lunar soil and crust.

1.What does the text mainly talk about?

A.China's space and aeronautics industry develops quickly.

B.The importance of China's space and aeronautics industry.

C.China's Jade Rabbit Moon rover sends back first photos.

D.Chang'e­3 is the third unmanned rover mission to touch down on the lunar surface.

2.After ________ years' hard and scientific work, the first soft landing on the Moon has made such great progress.

A.nearly 40 B.37

C.64 D.more than 40

3.The purpose that the Chinese moon rover has visited the moon is to ________.

A.do some research about the moon

B.be the first settler on the moon

C.to plant the Chinese flag onto the moon

D.send a lovely jade rabbit onto the moon

4.From the text, we know that the lander began its descent on Saturday just after ________ Beijing time.

A.13:00 B.20:00

C.22:00 D.21:00

 

Peter Wiggins grew up in a poor family. He worked diligently at his ____ job as teaching assistant in a private kindergarten and put in three more hours at night as a part­time cashier at a ___. By the time Peter walked home with slow and heavy steps every day,it was often close to ____.

Peter worked very hard in order to ____ his aged parents who had retired as restroom cleaners with ____ savings left after putting Peter and his sister through school. Peter was the only ___, for his sister, Beth, was often in poor health.

One day, as Peter was walking home from ACE Supermarket where he ____, he stumbled(绊脚) upon a small brown packet on the pavement. The package was slightly ____.

So he picked it up to examine it more closely. To his ____, it contained fifty­dollar bills. Peter knew it was not his to keep and that the ____ might urgently need the money.

Without ____, Peter walked quickly to the nearest police station and handed it over to Mr. Roberts who was the police officer ____ for that night. Surprised to see someone hand in such a large amount of cash ____,the police officer said that Peter was indeed a role model others could ____.

“It's nothing really...I was doing what ____ would have done,” Peter's face turned red as the officer continued to ask for his name and contact number so that the owner could ____ thank him. The next day, Peter received a ____. The owner of the lost money was none other than Peter's ____ at the ACE Supermarket! He had found out about Peter from Roberts and had decided to ____ Peter to the position of manager with a handsome increase in salary. He had also decided to pay for Beth's ___.Peter was overjoyed.

1.A.any­time B.short­time

C.day­time D.night­time

2.A.supermarket B.night school

C.restaurant D.hotel

3.A.morning B.noon

C.evening D.midnight

4.A.settle B.impress

C.support D.treat

5.A.more B.some

C.little D.much

6.A.son B.breadwinner

C.one D.assistant

7.A.stayed B.shopped

C.worked D.visited

8.A.old B.torn

C.familiar D.heavy

9.A.joy B.disappointment

C.shock D.relief

10.A.leader B.assistant

C.boss D.owner

11.A.success B.fear

C.hesitation D.doubt

12.A.on behalf B.on duty

C.on watch D.on purpose

13.A.unfinished B.unused

C.untouched D.unexpected

14.A.look at B.look up to

C.look down on D.look forward to

15.A.few B.none

C.anybody D.policemen

16.A.independently B.personally

C.cautiously D.regularly

17.A.letter B.notice

C.call D.packet

18.A.colleague B.boss

C.consumer D.enemy

19.A.introduce B.expose

C.promote D.lead

20.A.university education B.travel costs

C.holiday parties D.medical treatment

 

It’s a delicate(棘手的)time — if not every parent’s worst nightmare — when a child enters adolescence. 

Not only are their bodies __ _ physically , but hormones (荷尔蒙) are spreading violently and bad moods are in full swing (活跃).Katie Couric spoke with Dr. Barbara Greenberg, a parenting expert and clinical psychologist , all about how parents can _ _ with their teens , and finally get some answers .Every parent wants to know what is going on inside their teenager’s _ ___, and while the normal instinct (本能) is to give them the third degree (盘问) about their day , Dr Greenberg strongly _ __ us not to question teens closely for long , who are _ __ to get upset or excited all of a sudden.

direct, general questions like “How was your day?” or “How was the date?”. Teens will respond more positively to questions like “How was the movie?” they aren’t ready to give you a whole bunch of information at once. Listening is an important part of any , and interrupting your child may not get you much .

Most adolescents are discovering who they are and how they society. While it might seem that their eyes are laden with laser beams (激光束) and you are their next target, they are also under a lot of pressure, both socially and academically. Let them themselves freely; this is their way of telling you about their .

Even though the idea isn’t “cool”, research has found that about 80% of teens admire and want to spend time with their parents. Teens really love their parents!

, but believe it. They are between wanting that precious independence and mom and dad.

Show your kids at an early age that it’s okay to talk about anything at home. like drugs, sex and alcohol can be scary for both to discuss, but having these conversations has been proven to help teens keep a healthy lifestyle.

It is totally possible to a strong relationship with your teen! Just remember to stay calm, what they have to say, and don’t take that sigh when you ask about their homework too personally.

1.A. promotingB. changingC. enlargingD. increasing

2.A. talk B. liveC. deal D. fight

3.A. roomB. bodyC. school D. head

4.A. suggests B. appeals C. encourages D. persuades

5.A. supposed B. concernedC. wantedD. expected

6.A. IgnoreB. AskC. EscapeD. Avoid

7.A. common B. indirectC. accurateD. specific

8.A. unlessB. becauseC. ifD. when

9.A. thought B. understandingC. conversation D. saying

10.A. response B. loveC. newsD. attitude

11.A. fit into B. put into C. object toD. respond to

12.A. examine B. teachC. enjoyD. express

13.A. dayB. future C. failuresD. studies

14.A. ExcitingB. DisappointingC. Shocking D. Frightening

15.A. fighting B. strugglingC. concerningD. pushing

16.A. carrying on withB. holding on to C. keeping up withD. keeping out of

17.A. Worries B. ConversationsC. TopicsD. Questions

18.A. parties B. people C. membersD. families

19.A. graspB. find C. hang D. keep

20.A. be silentB. keep smilingC. listen toD. be friendly

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网