题目内容
For thousands of years,mankind has bred plants and animals to create more desired and useful plants and animals. For instance, modem corn has been bred to such a large size that it is no longer able to reproduce without man's assistance. Modem dairy cows produce too much milk;because if they are not often drained of milk,they could leak,burst, become infected, and possibly die. Furthermore, most domesticated dogs cannot survive in the wild even with special training. Since natural evolution is extremely slow and mankind's selective breeding pro?grams only take a few generations to produce a completely new species,natural evolution has al?ready taken a backseat to mankind's breeding programs.
Additionally,mankind has successfully killed off several species all together. For instance, there are no more European wolves in existence and mammoths probably become extinct because of mankind. Even certain diseases have been permanently eradicated(根除) from the planet, and dozens of other diseases will soon be too. Again, natural evolution did not cause most of the ex?tinctions during humanity's reign.
Currently, scientists are creating new species with desired characteristics in the lab signifi?cantly faster than natural evolution creates new species. In a single generation, new species can be artificially created and destroyed,while natural evolution could take thousands of years to do the same but only haphazardly(4禺然地) .Scientists are even able to replace flawed(有缺陷的) or damaged genes with different genes to attempt to cure genetic defects. This is something that natural evolution could possibly never correct.
Eventually scientists will be able to enhance even people. For example, imagine not only correcting your eyesight with gene therapy,but also ensuring that all of your descendants do not inherit your old genes of poor eyesight too. Scientists will one day be able to enhance the mem?ory and intelligence of your children,so that they will do better in school and achieve more in life. Doctors and scientists will be able to customize babies before they are born just like picking options at a car dealership.
In the near future,natural evolution in the genetic code of any species can be quickly fixed if desired. As a result, natural evolution is doomed.
( ) 1. The underlined word "backseat" probably means .
A. powerful assistance B. important part
C. bad fortune D. secondary position
( ) 2. We can learn from the passage that .
A.artificial evolution can benefit the mankind
B.humans' flaws won't be inherited in future
C.natural evolution can't change species' nature
D.artificial evolution helps choose human sexes
( ) 3. Through the passage the author mainly wants to tell the readers that .
A.natural evolution survives strongly
B.natural evolution is almost dead
C.artificial evolution brings humans interests
D.artificial evolution causes species' extinction
( ) 4. We can infer from the passage that .
A. artificial evolution is the future B. artificial evolution causes mess
C.natural evolution causes species to die D. natural evolution will completely stop
1-4 DAB A
A数千年来,人类根据自己的需要,创造了无数新的动植物物种;与此同时,自然进化却在逐渐消退和衰落。未来属于人工进化。
1. D词义猜测题。参见第4题的注释,自然进化让位于人工培育,所以巳经处于"次要的地位"了。
2.A推理判断题。根据第三、四段可知,人工进化可以避免一些有缺陷和损坏了的基因,可以用于医学,使人的品质得到改进,避免不良基因的遗传,等等,由此可知,人工进化可给人类带来好处。
3.B主旨大意题。第一和最后一段相呼应,强调了自然进化的衰退和枯竭,换句话说:自然进化几乎死亡,这便是本文作者想要告诉读者的观点。根据第二、三段可知,人工进化具有优劣双重性。
4.A推理判断题。第一段说人类培育出了很多物种,与此同时自然进化缓慢,已经让位于人工物种培育(见最后一句) ;接下来的三段围绕着人工培育的优缺点展开了讨论,都表现出其强大的力量,以及自然进化的衰退。由此可推知,人工进化将是未来的主流。最后一段也给予了呼应。
报纸 | 1. 传统平面媒体,天天更新,信息可靠。 2. 携带方便,随时随地可以阅读。 3. 仅有文字和图片。 |
网站 | 1. 新兴媒体,信息更新速度快。 2. 依赖于电脑及互联网。 3. 包含文字、图片、音频和视频等。 |
注意:
1.短文必须包括表中所有内容,可以适当发挥;
2.词数:120;
3.参考词汇:更新update;音频audio;视频video 生词提示
come out出版reliable可靠contain包含audio音频video视频update更新convenient方便的