题目内容

17.I'm a 20-year-old boy,and the following is my story.
     A month after I graduated from high school in August,2007,I was coming home from swim practice in the training centre of the city and was involved in a car accident.I was so seriously injured that I was in a coma for more than two months at Prince Georges Hospital.
     I suffered a lot from the experience of dying eight times during my coma and I couldn't open my mouth to talk or to communicate when I eventually came around.At that time,it seemed that walking was never going to happen again due to all the extreme injuries.Just like my body,my dreams were completely destroyed.But I was not going to let my injuries stop me from realizing my dreams.
     After receiving a total of 15 operations and 36 blood transfusions,I had to make every great effort to learn to talk,eat,walk,shower,and live on my own again.When I was out Of hospital,I still had to go to outpatient therapy in Waldorf,Maryland.After I spent a few months in a wheelchair,I took baby steps to walk on my own.It was a miracle that I was able to walk again,but I still wanted to prove that I could not only walk,but also run.When it came true,I wanted to get back into the pool again.After having a few lung tests,I was able to go in the pool a little bit each week.After a few months of Swim training,I began my freshman year at St.Mary's College of Maryland and then became a proud member of the swim team.
     By telling my story,I want to make a positive influence on the world.I am just trying to live each day to the fullest and inspire other people never to give up their dreams no matter how bad a situation is to them.I remember when I was still in my hospital bed,I would have my mom and dad push me round in my wheelchair to the other rooms to see the other patients and chat with them and their family members.I wanted to let them know that everything was going to be okay.Somehow,things would work out for the best.

31.The underlined word"coma"in Paragraph 2 probably means"B".
A.operation      B.unconsciousness    C.treatment         D.emergency
32.According to Paragraph 3,it can be inferred that the authorC   
A.was unable to talk or communicate          B.was in despair
C.faced physical and mental challenges        D.felt anxious about his state
33.What is the correct order of the following events about the author?D
a.went to outpatient therapy
b.received membership of the swim team
c.was pushed around to visit other patients
d.walked like a baby
e.learnt to live all by himself
A.d,a,c,b,e                       B.e,c,d,a,b
C.d,c,a,b,e                       D.e,c,a,d,b
34.In the last paragraph,the author mainly wants to showC  
A.his positive influence on other patients      B.his meaningful life
C.his purpose of sharing his story              D.his great achievements
35.The best title for the passage would be"A".
A.Attitude is everything                   B.Actions speak louder than words
C.Everything happens for a reason          D.A good beginning is half done.

分析 本文作者写了自己的故事,作者在遭遇严重车祸之后,积极地面对生活,最后战胜利困难,又重新站立了起来,作者写作的目的在于告诉人们 成功的秘诀在于他的态度,不放弃,不抛弃.

解答 31.答案是B猜测词义题."I was so seriously injured"可知我受了重伤,因此我陷入了昏迷之中.unconsciousness   昏迷的,无意识的,所以答案选B.
32.答案是C.推理判断题.文章第三段说明我接受I was so seriously injured多次手术,并且我的梦想也受到影响,在精神上和身体上收到双重打击,所以选C.
33.答案是D. 细节理解题.根据短文第四五段可知作者首先要学会独自生活,故排除选项AC.他在住院期间由父母推着去探望其他病人,出院后要继续接受门诊治疗,所以答案选D
34.答案是C.推理判断题,根据最后一段"By telling my story,I want to make a positive influence on the world."以及本段描述可知作者主要是讲述了他分享这个故事的目的,所以答案选C.
35.答案是A.主旨大意题.纵观全文可知,作者在遭遇严重车祸之后,积极地面对生活,最后战胜利困难,又重新站立了起来,所以答案选A.

点评 故事类文章在阅读过程中,我们一直在某个线索的引导下,随着作者的思路去了解一个故事或一件事情的始末,因此会感到比较轻松.命题往往从故事的情节、人物或事件之间的关系、作者的意图和态度、故事的前因和后果等方面入手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力. 阅读故事类文章时,应注意把握主旨大意,弄清主要情节,立足文章的内容揣摩作者的态度和意图,根据文章的情节展开合理的想象,从而达到解题的目的.

练习册系列答案
相关题目
7.For over 30years,Rainbow Montessori in Addison has given children a place to grow and explore the world around them,and they're still going strong today.With 20years in the same location,the school is"not going anywhere,"says Dave Rodenborn,a son of the school's founders.As general director,Dave has overseen many improvements,including a new playground for the preschool and a complete modernization.
The school serves families of children from 6weeks to 6th grade.This allows them to have programs in baby care,preschool,kindergarten,and elementary(小学).The curriculum has developed over the decades,most notably in the Elementary.At first somewhat jokingly referred to as"Monte-sorta,"due to its relaxed application of the Montessori Method,the school's elementary now stresses a more traditional Montess environment.Montessori associates abstract concepts with concrete sensorial(感觉的) experiences,ensuring that children are involved in learning,not just memorization.Classrooms still have a creative,casual feel,with children having freedom of choice,but in keeping with Montessori principles,they work within a framework.This helps them learn about freedom within limits,maximizing their potential.
The truly international Rainbow Montessori staff comes from a wide range of backgrounds,all Montessori-trained."They are an energetic,devoted group,"says Dave."They are loyal,caring and like what they do a lot.I'd say a good 30to 40percent of them have been here for almost a decade or more."
Dave says that his favorite part of being at Rainbow Montessori is"making things grow".By that,he doesn't mean it in the sense of the organic,but by"coming up with good solutions to problems as they occur."This is reflective of Montessori beliefs,in which each child learns to use the right tools and discover solutions for themselves.Dave credits a strong staff and great parents with lots of patience for helping to make Rainbow Montessori an ideal place for children to learn and grow.
Rainbow Montessori
790East Duane Ave.,Addison
(408)738-3261
www.rainbow-montessori.com

60.What do we know about Rainbow Montessori school?B
A.It was founded by Dave Rodenborn.
B.It has stood at the same place for 20years.
C.Its students range from kindergarten to primary.
D.Half of its staff have worked there for ten years.
61.According to Paragraph 2,what is the characteristic of Rainbow Montessori?D
A.Students are expected to memorize concepts.
B.Classroom regulations are highly stressed.
C.Students are free to choose subjects.
D.Active learning is encouraged.
62.By saying"making things grow"in the last paragraph,Dave means the schoolD.
A.tries its best to prevent problems from occurring
B.provides suitable learning tools for each single child
C.creates a natural environment for the growth of students
D.encourages students to find proper ways to solve problems.
2.Dear Abby,
I am a very  conservative woman.I don't drink,dance,wear makeups or pants.I enjoy the company of friends despite(尽管)our differences and thought they enjoyed mine.
On our most recent outing,however,they laughed at my religious jewelry,commented on my"lack of fashion,"and made me feel guilty for not wanting to stay out late.
Despite this,they are great friends and would help me at the drop of a hat.I don't bring up their being overweight,or that I think some of the clothes they wear are ugly.I don't criticize them for sleeping around.I wish they would accept me for who I am.
I am considering not going out with them the next time they ask,but I don't really want it to come to that.Any suggestions?
-Just an Old-Fashioned Girl
       
Dear Old-Fashioned Girl,
Just this:It's time for you to start cultivating relationships with people whose values are more like your own.The friends you have described may be lovely,but their comments were out of line and folks are known by the company they keep.If you spend a lot of time with the women you have described,people will begin to make assumptions(臆断) about you.
-Abby

60.The underlined word"conservative"is closest in meaning toB.
A.beautiful
B.old-fashioned
C.overweight
D.ordinary-looking
61.When did Old-fashioned Girl feel guilty?C
A.When her friends stayed out late.
B.When she stayed out late with her friends.
C.When she refused her friends'request to stay out late.
D.When her friends refused her to stay out late with them.
62.Which of the following could Old-fashioned Girl most possibly agree to?C
A.It is easier to forgive an enemy than to forgive a friend.
B.Only your real friends will tell you when your face is dirty.
C.The friend is the one who knows all about you,and still likes you.
D.True friendship comes when silence between two people is comfortable.
63.According to Abby,it's a good idea for Old-fashioned Girl toD.
A.talk with her friends
B.understand her friends
C.forgive her friends
D.break up with her friends.
7.This is a story  that happened 15 years ago but it has always stayed with me since then.On the way back from work every evening,more often than not there would be a homeless man standing at the exit of the freeway.He always waved at every car,he was always happy and smiling and sometimes almost dancing.Every day after work when I got there,I would quickly roll down my window and give him the coins.Occasionally the red light would be on for a minute and we would ask each other about our day.His answer would always be the same,"I'm blessed!".
It amazed me that even in his situation of being homeless he was so positive,and his answer would remind me of how blessed I was.A single mother of four amazing kids,with a place to call home and with a job to provide for my kids.Then one day I was called into my boss's office and was told that I was being laid off due to the economy.Needless to say that on my was home that day I was very sad and upset.I didn't remember to look for my spare change and keep it ready like I usually did.I wasn't feeling the joy as I got off the ramp where the homeless man would be.Yet there he was as alway,as l turned the ramp.He set his eyes on me,while still smiling and waving at others.
While I was waiting for the red light to turn,he strolled over to my car.He had a big smile he looked me straight in the eyes and said"today I will give you a dollar".He then reached into his pocket and pulled out a dollar bill.I was blown away.I burst into tears.I wanted to jump out of my car and hug him!
You see that day he gave me more than a dollar bill,he taught me a valuable lesson.No matter  what material things are taken  from you,no one can take away your choice to be joyful.
56.What is the passage mainly concerned?B
 A.A dollar bill from a homeless person.
 B.A blessing coming from a homeless person.
 C.A woman who lost her job due to the economy.
 D.A homeless man standing at the exit of the freeway.
57.From the lst paragraph,we know the homeless man is.A
 A.optimistic  B.brave  C.Iazy   D.kind-hearted
58.After leaving the boss's office,the author.D
 A.felt relaxed to get rid of the tiring job
 B.still felt joyful when coming off the ramp
 C.took it for granted that she was fit for her job
 D.didn't put some change aside to give to the man
59.The underlined phrase"blown away"in the 3rd paragraph most probably  means.

A.completely defeated  
B.wholly blown down
C.really amazed  
D.murdered by gunfire
60.It can be inferred from the passage that.C
 A.material things are the most important in life
 B.people should be encouraged to beg by smiling
 C.the author's ride home that day was smooth sailing
 D.we should wait others'help when faced with challenges.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网