题目内容
I was very fond of hunting when I was a young man. In the autumn of 1915, I was __1_ in the northwest of India. One evening, after hunting in the forest all __2__, I was returning alone to the place where I had __3__ up my tent. I was tired __4__ hungry. It was getting __5__ and darker, and I was walking slowly __6__ a narrow path. On my right was a wide river; on my left, a __7__, dark forest. All of a __8__ I saw two green eyes looking at me from among the trees. I knew it __9__ be a man?eating tiger. The tiger was getting ready to __10__ on me.
My heart __11__. What could I do? Should I jump __12__ the river and hope to save my life __13__ swimming? I looked to the __14__. In the river there was a __15__ crocodile waiting to welcome me with its mouth __16__ open. I was so __17__ that I shut my eyes. And I thought it would be the end of my __18__. I heard branches moving __19__ the tiger roared (咆哮) and jumped. __20__ then I opened my eyes. What do you think had happened? The tiger had jumped right over me and now in the jaws (嘴) of the crocodile.
1.A.practising B.studying
C.planting D.travelling
2.A.day B.night
C.the time D.the year
3.A.turned B.put
C.made D.brought
4.A.but B.and
C.or D.nor
5.A.colder B.warmer
C.brighter D.cooler
6.A.by B.beside
C.along D.on
7.A.thick B.strong
C.tall D.short
8.A.shock B.joy
C.sudden D.surprise
9.A.could B.can
C.must D.should
10.A.live B.depend
C.look D.jump
11.A.beat B.sank
C.ached D.jumped
12.A.across B.over
C.into D.from
13.A.on B.of
C.with D.by
14.A.front B.back
C.left D.right
15.A.big B.tiny
C.dead D.dying
16.A.long B.short
C.wide D.narrow
17.A.tired B.excited
C.frightened D.surprised
18.A.work B.study
C.day D.life
19.A.though B.as
C.but D.or
20.A.Just B.Even
C.Still D.Only
1.D 从下文作者打猎后回到他的帐篷里可知,他一定是在外旅行。
2.A 本句中的时间状语“one evening, after hunting in the forest”暗示作者肯定是白天在森林里打猎,而不是晚上。
3.B put up one’s tent 表示“搭帐篷”,故选B项,其他选项均不符合题意。
4.B 作者一整天都在森林里打猎,当然是又累又饿,故选B项,其他选项不符合题意。
5.A 从上文我们得知,当时是秋天的某个傍晚时候,随着天渐渐黑下来,天气也变得冷了起来。
6.C 从下文看,作者走在一条一边是河,一边是茂密的森林的小路上,walk along 表示“沿着……走”。
7.A thick, dark forest 表示“茂密的、黑黝黝的森林”。
8.C all of a sudden 意思是“突然”,是固定词组。
9.C 经验告诉作者,出现在森林中的、有两只绿眼睛的一定是吃人的老虎。
10.D jump on 表示“猛扑”,其他选项与 on 搭配均不符合题意。
11.B “my heart sank” 表示作者当时的心情非常沉重。my heart beat 表示“心脏跳动”,与当时的情景不符。
12.C jump into the river 表示“跳进河中”。
13.D by doing sht.“通过做……”,表示方式。
14.D 从上文 on my right was a wide river 可知,此处表示作者“向右看”。
15.A 由语境可知选A项。
16.C 从文章的最后一句得知,鳄鱼可以吞下老虎,可见它的嘴非常大。
17.C 从后半句 I shut my eyes 得知,当时作者非常害怕。
18.D 当时作者左右为难,无路可走,所以,他认为自己死定了。
19.B 本句的意思是“当老虎在咆哮、跳跃的时候,我听到树枝在摇动”。四个选项中只有 as 能充当时间状语。
20.A just then 表示“就在那时”;only then 表示“只有在那时”。本句的意思是“就在那时,我睁开了眼睛。”
阅读下面短文,撑握其大意,然后从36~55各题所给的四个选项(A、B、C和D),选出最佳选项。
I had my first job at the age of thirteen, when a friend of my mother’s who owned a bookshop _36 me for six hours a week to help her in the shop. I was very 37 to earn my own pocket money and my parents 38 interfered(干涉) with how I spent it, even when I was spending it 39 . They believed that by earning money, spending it, and learning from the 40 , I would become more mature(成熟) and 41 about how to handle work, relationships with others, and money.
Like many 42 parents, my parents also let me and my brothers do things over which they 43 a great deal. When I was sixteen, for example, after I finished high school and before I entered university, I wanted to spend the summer months traveling around 44 . My mother was against the idea of my traveling alone at such a young age, but my father felt that it would be a great 45 for me. In the end, my father won the 46 on the condition that I limited my traveling to France, my mother’s home, where I had many uncles, aunts and cousins 47 through the country who could 48 shelter and help if I need them.
Three years later, my younger brother decide to 49 a year off after his first year in university and travel through the United States and the Caribbean. Again my mother was very worried and not 50 to see my brother leave school, but my father encouraged him and my brother had a(n) 51 year working his way on trains and ships to 52 passage to different ports and cities, and discovering many fascinating places and people.
These kinds of experiences are probably rare(稀少的) for children in many countries but in the US they are fairly 53 . Most parents start 54 their children at a young age to do small things by themselves. By the time they have finished high school, many American kids have already had part-time jobs, traveled around the US or other countries on their own, have 55 the university they plan to attend and maybe even decided on their future career, and so on.
|
1. |
|
|
2. |
|
|
3. |
|
|
4. |
|
|
5. |
|
|
6. |
|
|
7. |
|
|
8. |
|
|
9. |
|
|
10. |
|
|
11. |
|
|
12. |
|
|
13. |
|
|
14. |
|
|
15. |
|
|
16. |
|
|
17. |
|
|
18. |
|
|
19. |
|
|
20. |
|