题目内容
【题目】2 Killed in Knife Attack in French Town Under Lockdown
In what was described as a potential terrorist attack, a knife-wielding man killed two people and wounded five others on Saturday morning in a town in southern France with only a few shops open under a national lockdown to prevent the coronavirus pandemic (新冠肺炎).
![]()
The attacks took place about 11 a.m. local time outside a bakery and other shops. Witnesses said that the suspect yelled, “Allahu akbar!" as he lunged at his victims, according to France Bleu. The assailant (行凶者)randomly attacked bystanders on the street, first cutting the throat of a man in his 40s in front of his companion and his son, in the center of Romans-sur-Isere, just south of Lyon, according to the French authorities and news media.
He then attacked two workers and a customer inside a tobacco store before heading to a butcher’s shop. The suspect, a 33-ycar-old man of Sudanese origin, was arrested by the police as he was "found on his knees on the sidewalk while praying in Arabic," said the country’s antiterrorism prosecutor’s office, which is handling the investigation into the attack. At the man’s home, investigators found religious writings in which the author complained of living in a "country of infidels (没有信仰的)the prosecutors said in a statement.
The suspect—who the French news media said was an asylum-seeker (避难者)from Sudan—was not immediately identified by name. President Emmanuel Macron vowed that "light would be shed on this odious (可 憎的)act which casts a shadow on our country, which has already been severely tested in recent weeks. "
【1】Where docs the attacker come from?
A.IraqB.Saudi ArabiaC.FranceD.Sudan
【2】The first victim was accompanied with when he was attacked.
A.his sonB.his companionC.his wife and his sonD.none
【3】Which of the following statements is Not True according the passage?
A.The attack was in the street.
B.The suspect was an infidel man.
C.The suspect’s name wasn’t known to the French new media at first.
D.President Emmanuel Macron eared much about the case and promised to make it clear.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】B
【解析】
本文是一篇新闻报道。文章讲述了在法国南部一个小镇上,一名持刀男子造成两人死亡的恐怖袭击。
【1】
细节理解题。根据最后一自然段The suspect—who the French news media said was an asylum-seeker from Sudan—was not immediately identified by name.(法国新闻媒体称这名嫌疑人是来自苏丹的寻求庇护者,但没有立即确认其姓名)可知,这名嫌疑人来自苏丹。故此题选D。
【2】
细节理解题。根据第二自然段The assailant randomly attacked bystanders on the street, first cutting the throat of a man in his 40s in front of his companion and his son, in the center of Romans-sur-Isere, just south of Lyon, according to the French authorities and news media.(据法国当局和新闻媒体报道,行凶者在里昂以南的罗马人苏尔伊塞尔市中心,行凶者在街头随机袭击旁观者,先是在他的伴侣和儿子面前割断一名40多岁男子的喉咙)可知第一位受害人是在自己的妻子和孩子前面被割喉杀死的。故此题选C。
【3】
细节理解题。根据第二自然段The assailant randomly attacked bystanders on the street(行凶者在街头随机袭击旁观者)可知,袭击发生在大街上,故A项说法正确。根据最后一自然段The suspect—who the French news media said was an asylum-seeker from Sudan—was not immediately identified by name.(法国新闻媒体称这名嫌疑人是来自苏丹的寻求庇护者,但没有立即确认其姓名)可知,受害者名字还没确认,所以目前法国媒体也不知道,所以C选项说法正确。根据文章最后一句话President Emmanuel Macron vowed that "light would be shed on this odious act which casts a shadow on our country, which has already been severely tested in recent weeks. "(马克龙总统说道:这一可憎的行为会给我们的国家蒙上阴影,我们的国家在最近几周已经受到了严峻的考验)可知马克龙总统已经知晓这个事件,并且要调查清楚保护国家安全。所以D项正确。故选B。