题目内容

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Experiments under way in several labs aim to create beneficial types of genetically modified foods, including starchier potatoes and caffeine-free coffee beans. Genetic engineers are even trying to transfer genes from a cold-winter fish to make a frost-resistant tomato.
A low-sugar GM strawberry now in the works might one day allow people with health problems such as diabetes (糖尿病) to enjoy the little delicious red fruits again. GM beans and grains rich in protein(蛋白质) might help people at risk of developing kwashiorkor. Kwashiorkor, a disease caused by severe lack of protein, is common in parts of the world where there are severe food shortages.
Commenting on GM foods, Jonathon Jones, a British researcher, said: "The future benefits will be enormous(巨大的), and the best is yet to come". To some people, GM foods are no different from unmodified foods. "A tomato is a tomato," said Brian Sansoni, an American food manufacturer.
Critics of GM foods challenge Sansoni's opinion. They worry about the harm that GM crops might do to people, other animals, and plants.
In a recent lab study conducted at Cornell University, scientists tested pollen(花粉) made by BT corn, which makes up one-fourth of the U.S. corn crop. The scientist dropped the pollen onto milkweed, a plant that is the only known food source of a butterfly caterpillar(毛虫). Within four days of feeding on the leaves, almost half of a test group of caterpillars died. "This is a warning bell." said Cornell researcher Linda Raynor.
Some insects that are not killed by GM foods might find themselves made stronger. How so? The insecticides are used on the crops to kill the pests. But GM plants produce a continuous level of insecticide. Insects relying on those crops may develop resistance to the plants and they may also develop a resistance to the insecticide.
At the forum on GM food held last year in Canada. GM crops that have been made resistant to the herbicide might crossbreed with wild plants, creating "superweeds" that could take over whole fields.
So where do you stand? Should GM food be banned in the United States, as they are in parts of Europe? Or do their benefits outweigh(胜过) any of the risks they might carry?
(1)The first three paragraphs try to give the idea that__________
A.GM foods may bring about great benefits to humans.
B.GM foods are no different from ordinary ones.
C.GM foods may have both benefits and harm.
D.GM foods are particularly good to the kwashiorkor patients.
(2)Why is the pollen-sprayed milkweed mentioned in Paragraph 5?
A.To show GM foods can kill insects effectively.
B.To show GM foods contain more protein.
C.To show GM foods also have a dark side.
D.To show GM foods may harm crops.
(3)What happens to those insects when not killed by the spray of insecticide?
A.They may lose their ability to produce lay eggs.
B.They may have a higher ability to adapt to the environment.
C.They move to other fields free from insecticide.
D.They never eat again those plants containing insecticide.
(4)Which of the following statements concerning banning GM foods is true according to the passage?
A.Underdeveloped countries have banned GM foods.
B.Both Europe and the U.S. have banned GM foods.
C.Most European countries have not banned GM foods.
D.The United States has not banned GM foods.

【答案】
(1)A
(2)C
(3)B
(4)D
【解析】本文谈论了转基因极大优点,又提到了缺陷,那么转基因到底是像在欧洲那样在美国被禁止,还是看到它的极大优点而忽视它潜在的危险?

⑴细节理解。第一、二段确实谈到了转基因食物给人类带来的美好前景。故选A。

⑵细节理解。第五段谈到,在 milkweed上喷洒花粉,造成以 milkweed为食物的大蝴蝶幼虫死亡。本段昀后一句说: “This is a warning bell.”故选C。

⑶推理判断。依据是第六段的第一句 : Some insects that are not killed by GM foods might find themselves made stronger.可知一些昆虫有着更强的适应环境的能力,故选B。

⑷推理判断。依据是第八段的第二句 : Should GM foods be banned in the United States, as they are in parts of Europe?这个句子表明,有些欧洲国家巳禁止生产、销售转基因食品而美国没有这条法令。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
New Yorkers and visitors to the Big Apple will get to ring in the Lunar New Year,also known as Chinese New Year in the U.S.,in style with a fireworks display on the Hudson River set to music written by Academy Award﹣winning composer Tan Dun.
The display is part of the second annual"Happy Chinese New Year:Fantastic Art China"festival held in New York on February 5﹣10,2016.The China Central Academy of Fine Arts (CAFA),the U.S.﹣China Cultural Institute and the Cultural Associate of the Committee of 100announced this year's events on November 18at a press conference at the Lincoln Center.
The"Fantastic Art China"festival will feature a larger and more diverse series of artistic and cultural events across New York's top cultural venues (地点) and landmarks,including the Lincoln Center,Empire State Building and Jacob K.Javits Convention Center.
This year's theme focuses on exploring the complicated relationship between sound and image,said Professor Yu Ding from CAFA,who is also president of Fantastic Art China and in charge of the festival's design.Lunar New Year,which celebrates the"Year of the Monkey"in 2016,is an opportunity to bring China's modern art to mainstream America,and the festival serves as an innovative approach to establishing cultural exchange between China and New York City,Yu said.
UNESCO Goodwill Ambassador Tan Dun's music is a new edition that will be featured at several venues,including a major art exhibition at the Javits Center,events at the Lincoln Center and the fireworks display on the Hudson,which will take place on the evening of February 6.Five barges (游艇) on the river will launch the fireworks designed by CAFA that will tell a story about celebration and conservation.
"We Chinese are fond of nature,so the best way to celebrate the Lunar New Year is to salute with the sounds of nature,such as sounds of water,stone and bamboo,"said Tan Dun at the press conference,"And it will be fun to use the music of water during the firework display."
In addition to the fireworks,a special lighting show at the Empire State Building will illuminate New York City during the holiday.
Chinese New Year is being recognized as a public school holiday for the first time in New York.Children from the National Dance Institute,which represents 75schools,will perform traditional Chinese dances at the Lincoln Center and the Javits Center.And,in celebration of the"Year of the Monkey"events will feature a conservation message about the endangered golden monkey in China.
(1)The theme of this year's celebration is centered on
A.diversity of Chinese traditional festivals
B.relationship between sound and image of nature
C.endangered species and environment protection
D.cultural exchange between China and America
(2)The coming"Year of the Monkey"is to be celebrated in New York by
A.sailing on the Hudson River along with a new﹣year speech
B.holding a special concert at the Empire State Building
C.setting off fireworks and holding a special lighting show
D.taking a week off and organizing Chinese dance contests
(3)What does the underlined word"illuminate"(in Para.7)most probably mean?
A.Lighten
B.Surround
C.Decorate
D.Broaden
(4)This passage is written mainly in order to
A.compare some traditional festivals in China and America
B.attract visitors to America for the coming new﹣year celebration
C.strengthen the cultural co﹣operation between China and America
D.report celebration activities for the"Year of the Monkey"in New York.

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Aerial performer Jennifer Bricker was born without legs, but she never let it stop her.
Wrapped in a loop of red silk hung from the ceiling Jennifer Bricker climbs and twists to the music. Her head hangs down and her strong arms let go as she balances on her back, high above the ground a move that's all the more daring because she has no legs.
Jennifer was a few months old when she was adopted by Sharon and Gerald Bricker. She had big brown eyes, a bright smile, and huge amounts of energy. When a doctor advised her adoptive parents to carry her around in a kind of bucket, they refused.
Jennifer soon learned to walk — and run — on her hands and bottom, and grew up fearlessly climbing trees and bouncing on the trampoline(蹦床) with her three older brothers. “My parents didn't treat me differently so I didn't grasp the concept that I was different. I knew I didn't have legs but that wasn't stopping me from doing the things I wanted to do.”
At the age of three she was fitted with artificial legs, but she never really took to them — she moved more freely without.
In 1996 the Olympic Games took place in Atlanta. Jennifer loved to watch the women's gymnastics team, and especially adored the 14-year-old Dominique Moceanu who competed for the US. When Moceanu and the women's team won gold, Jennifer decided she was going to be a gymnast, too. She took up power tumbling, which involves performing floor exercises down a runway. But Jennifer did not want any allowances to be made for her disability.
At the age of 10 she took part in the Junior Olympics and by age 11 she was tumbling champion for the state of Illinois.
Jennifer now travels the world as an inspirational speaker and acts as an aerial performer.
(1)Why did Jennifer determine to be a gymnast?
A.She knew that she was different from others.
B.She wanted to make allowances for her disability.
C.She was eager to participate in the Junior Olympics.
D.She was greatly influenced by Dominique Moceanu.
(2)What do we know about Jennifer Bricker?
A.She felt embarrassed without legs.
B.She was carried in a bucket as a baby.
C.She was brought up as a normal child.
D.She lost her legs when she was adopted.
(3)Which of the following can best describe Jennifer Bricker?
A.Self-respected.
B.Cautious.
C.Sensitive.
D.Clever.

【题目】根据短文理解,选择正确答案。

A factory tour this summer! Here are some great ones to consider.

The Jelly Belly Bean Company
Fairfield, CA
At this working factory, guests can watch the process of making this famous candy. Have lunch at the Visitor Center Café, where you can order a jelly bean-shaped pizza or hamburger! It is located an hour north of San Francisco. There's no admission charge for the 40-minute walking tour. Tours are given most days from 9:00 am to 4:00 pm, but come during a weekday to see the candy making in process.

Louisville Slugger Baseball Bat Museum
Louisville, KY
See how each bat is carefully carved out at this family-favorite factory tour. Tour visitors leave with a miniature bat souvenir and personalized bats can be ordered when you arrive and picked up before you leave. Adult tickets are $9. Child tickets are $4. Ages five and under are free. It opens at 9:00 am Mondays through Saturdays. Check the website for specific days and times.

E-One Fire Truck Factory
Ocala, FL
Take this walking tour of a plant in Florida and see for yourself the technology and skill required to build these emergency vehicles. Tours are offered Monday to Friday, at 9:00 am and 11:00 am. Prices are $8 for adults and $6 for children. Kids under 6 are not permitted on the tour for safety reasons. Reservations are required for all tours. Please call 352-861-3524 to schedule a tour. Firefighters can tour for free!

Crayola Crayon Company
Easton, PA
No, this isn't the actual place where the waxy rainbows are made. But it's an even-better visitor center where families can not only see how crayons are made, but can explore and use various Crayola art tools and products. Kids can use the latest Crayola products to create masterpieces on site. The visitor center is open most days from 9:30 am to 3:00 pm. The online calendar shows special hours, themes, and daily activities. Tickets are $9.50 each.


(1)Which of the following is true about the Jelly Belly Bean Company?
A.Three meals are prepared for you.
B.It is open every day.
C.You have to spend some money visiting it.
D.It lies north of San Francisco.
(2)If a five-year-old boy and his parents visit Louisville Slugger Baseball Bat Museum, they have to pay ______.
A.$22
B.$17
C.$18
D.$13
(3)The factory tour this summer involves ______.
A.politics, economics, science and culture
B.diet, sports, traffic and art
C.history, literature, education and custom
D.health, invention, astronomy and car

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网