题目内容
【题目】阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。
Most students do an IQ test early in their school career. Even if they never see their results, they feel that their IQ is determines how well they are going to do in life. When they see other students doing (good)than them, they usually believe that those students have higher IQ and that there is nothing they can do (change) facts. However, new research into EQ suggests that success is not (simple) the result of a high IQ.
While your IQ tells you how (intelligence) you are, your EQ tells you how well you use your intelligence. Professor Salovery, who (invent) the term EQ, gives the following description: At work, it is IQ gets you promoted. Supported by his academic research, Professor Salovery suggests that when (predict) someone's future success, their character, is measured by EQ tests, might actually matter more than their IQ.
【答案】what;better;a;to change;simply;intelligent;invented;that;predicting;which
【解析】本文谈论的是关于智商和情商。
(1)what 句意:他们依然觉得在生活中是自己的智商决定了自己的工作干得是好是坏。此处是what引导的表语从句,从句缺少引导词,缺少主语,故填 what。
(2)better 根据后面的than可知此处用比较级,故填better。
(3)a 根据句意:那些学生有一个更高的IQ,故填a.
(4)to change 此处是动词不定式做目的状语,故填to change。
(5)simply 句意:成功不只是高智商的结果。此处是副词修饰整个句子,故填simply。
(6)intelligent be动词后面用形容词作表语,故填intelligent。
(7)invented 根据句意可知此处用一般过去时态故填invented。
(8)that 根据句意可知此处考查强调句式,故填that。
(9)predicting 此处是when+现在分词在句中做时间状语,故填predicting。
(10)which此处此处their character做先行词,后面是which引导的非限制性定语从句,故填which。