题目内容
If the world were a village of 1,000 people it would include:
·584 Asians
·124 Africans
·95 Eastern and Western Europeans
·84 Latin Americans
·55 Former Soviets(including Lithuanians, Latvians, Estonians, and other national groups)
·52 North Americans
·6 Australians and New Zealanders
The people of the village would speak:
·165 Mandarin
·86 English
·83 Hindu/Urdu
·64 Spanish
·58 Russian
·37 Arabic
The above list covers the mother tongues of only half the village.
One-third of the people in the village are children, and only 60 are over the age of 65. Just under half of the married women in the village have access to modern equipments.
This year 28 babies will be born. Ten people will die, 3 of them for lack of food, 1 from cancer. Two of the deaths will be of babies born within the year. With the 28 births and 10 deaths, the population of the village next year will be 1, 018.
In this village of 1, 000 persons, 200 people receive 75 percent of the income; another 200 receive only 2 percent of the income.
About one-third have access to clean, safe drinking water.
Of the 670 adults in the village, half can not read or write.
The village has a total yearly budget(预算), public and private, of over $ 3 million-$ 3, 000 per person if it is distributed evenly. Of the total $ 3 million:
$ 181, 000 goes to weapons and warfare
$ 159, 000 to education
$ 132, 000 to health care
These weapons are under the control of just 100 of the people. The other 900 are watching them with deep anxiety, wondering whether they can learn to get along together.
1.Which of the following is true about Mandarin according to the text?
[ ]
A.Nearly one-third of Asian people speak Mandarin in the village.
B.About 8.25 percent of the people speak Mandarin in the village.
C.About 16.5 percent of the people speak Mandarin in the village.
D.Nearly all the Mandarin-speaking people are from Asia in the village.
2.Which of the following problems is NOT mentioned in the text?
[ ]
3.The underlined part “have access to” (in Para. 4) means ________.
[ ]
4.The last sentence in the text implies that most of the people long for ________.
[ ]
解析:
|
1.这是一道正误辨认题。这篇短文假设这个村里有1,000人,其中165人说Mandarin语,占整个人口的16.5%。 2.这是一道正误辨认题。这篇短文讲到了财富、教育和环境,没有讲有关婚姻的问题。 3.这是一道猜测词义题。根据这个动词的宾语modern equipments可猜测出,have access to的意思是“使用”。 4.这是一道推理判断题。短文尾段中These weapons are under the control of just 100 of the people.说明,其中10%的人掌握着武器,90%的人处于深深的焦虑之中,大多数人渴望着生活在一个和平的世界里。 |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||