题目内容

【题目】任务型阅读

注意:每空只填一个单词。

Frederick M. Hess is the director of education policy studies at the American Enterprise Institute, which is a nonprofit organization that conducts research on many public issues. He says that a long summer vacation doesnt make sense in todays world.

Can American students afford to take a summer vacation? In a summer vacation, millions of kids spend valuable time sending messages, watching TV, playing video games and doing shopping in the mall. They will also be putting their academic futures at risk.

Summer vacation once made sense in the past when you didnt need an education to get a good job. But now things have changed. For todays students, academic skills are important to studentsfuture success, but such skills are affected in the summertime. Many nations dont give kids an American-style summer vacation. They offer no more than seven consecutive(连续的) weeks of vacation. Most American school districts offer up to thirteen weeks. To compete in the global marketplace, Americans must be prepared to go up against international competitors.

Summer vacation also causes challenges for todays families. In the 1960s, more than 60% of families had a stay-at-home Mom. Now two-thirds of American children live in households where every adult works. For these families, summer vacation can be more burden than break. Someone must watch the kids.

But the biggest problem may be how summer vacation hurts academic achievement. Researchers have found that disadvantaged students lose significant ground in the summertime.

A longer school year does not have to be an invitation to hard boring work. Rather, it should allow time-pressed teachers to conduct richer and more imaginative lessons. Schools would have more time to devote to athletics, languages, music and the arts. Summer vacation can be a grand thing. But in the 21st century, it may also be outdated.

Title: Summer Vacation

Theme

A long summer vacation isn’t 【1】 in today’s world.

Basic Information

【2】 length

13 weeks in most American schools

Students’ 【3】

·Sending messages and watching TV

·Playing video games

·Doing shopping

Disadvantages

· 【4】 student’s academic skills and putting academic futures at risk.

·Being a 【5】 to families for they have to watch kids.

·Hurting students’ academic achievement and resulting in 【6】 significant ground.

Suggestion

A longer school year does not have to 【7】 to hard boring work. Richer and more imaginative lessons should be 【8】 , such as athletics, languages, music and the arts.

【9】

Though being a ground thing, summer vacation might be out of

【10】 in the 21st century.

【答案】

【1】meaningful

【2】Vacation

【3】activities

【4】Affecting

【5】burden

【6】losing

【7】lead/contribute

【8】conducted

【9】Conclusion

【10】date

【解析】

试题分析:这是一篇议论文,论证了在当今美国社会,漫长的暑假假期是没有必要的。

【1】meaningful。从第一段中的He says that a long summer vacation doesnt make sense in todays world.句意为他说漫长的暑假假期在当今是没有意义的可以推断出,故为meaningful。

【2】Vacation。从第三段They offer no more than seven consecutive(连续的) weeks of vacation. Most American school districts offer up to thirteen weeks句意为他们只有连续不超过七周的假期,大部分美国学校有13周的假期中可以推断出,故为Vacation。

【3】activities。由该题后面框中的信息可以推断出,故为activities。

【4】Affecting。由第二段中They will also be putting their academic futures at risk.句意为他们使他们的学术未来陷入冒险的境地可以推断出,故为Affecting。

【5】burden。由倒数第三段中For these families, summer vacation can be more burden than break. Someone must watch the kids.句意为对于这些家庭,暑假比休息更有压力,因此有些人必须照看孩子可以推断出,故为burden。

【6】losing。由倒数第二段中But the biggest problem may be how summer vacation hurts academic achievement. 句意为但是最大的问题也许是暑假如何破坏学术成果可以推断出,故为losing。

【7】lead/contribute。由最后一段中A longer school year does not have to be an invitation to hard boring work.句意为一个长学年不会导致枯燥的学习可以推断出,故为lead/contribute。

【8】conducted。由最后一段中it should allow time-pressed teachers to conduct richer and more imaginative lessons.句意为它应该使时间紧迫的老师进行多样的且更富有想象力的课程成为可能可以推断出,故为conducted。

【9】Conclusion。由该题后面框中的信息可以推断出,故为Conclusion。

【10】date。由最后一段中的it may also be outdated.句意为它也许会过时的可以推断出,故为date。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Friendship Day in India falls on the first Sunday of August every year. It is celebrated with many activities.

Young people in India spend the day with their closest friends and have fun together. Most youngsters in India plan a movie or have a meal with their friends. Many friends may go on a drive to tourist places or make a plan for camping. Some friends go to the supermarket to do some shopping. On Friendship Day, most stores offer discounted prices for customers and it is the perfect day to buy something for friends.

Some friends go to parties that are organized by many restaurants in order to attract youngsters. Such parties are very enjoyable. You can get food at a discounted price. Some friends just decide to meet up (碰头,相聚) at someone’s home and talk about their happy time. The time good friends spend sitting together and talking over a cup of coffee is precious and unforgettable.

Long-distance friends call up each other on this day and wish each other with warm feelings. Some of them even plan to meet up on this particular day. Yet some others plan a surprising visit just to see their friend gasp (喘息) in shock!

In 2009, Friendship Day in India falls on August 2nd. So don’t forget to celebrate it with your friends.

【1】When is Friendship Day celebrated in India?

A. On August 2nd every year.

B. On the third weekend of August every year.

C. On August 1st every year.

D. On the first weekend of August every year.

【2】According to the text, which of the following is the most popular way that youngsters in India celebrate Friendship Day?

A. Traveling with friends.

B. Seeing a film with friends.

C. Dancing with friends.

D. Going shopping with friends.

【3】How many ways are discussed in Paragraph 3 that friends spend Friendship Day together?

A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.

【4】The underlined phrase “a surprising visit” in Paragraph 4 refers to “________”.

A. a visit to a friend who hasn’t expected it

B. a visit to a friend who has dreamed of it for a long time

C. a visit to a friend who tries to avoid it

D. a visit to a friend who lives in a faraway place

【题目】 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为余选项。

Everyone knows that the Frenchmen are romantic, the Italians are fashionable and the Germans are serious. Are these just stereotypes or is there really such a thing as national character? And if there is, can it affect how a nation succeed or fail?

At least one group of people is certain that it can. A recent survey of the top 500 entrepreneurs (企业家) in the UK found that 70% felt that their efforts were not appreciated by the British public. Britain is hostile (敌意的) to success, they said. It has a culture of jealousy(嫉妒). 1 Jealousy is sometimes known as the “green – eyed monster” and the UK is its home.

Scientists at Warwich University in the UK recently tested this idea. They gathered a group of people together and gave each an imaginary amount of money. 2Those given a little were given the chance to destroy the large amount of money given to others – but at the cost of losing their own. Two thirds of the people tested agreed to do this.

3 . But there is also opposite evidence. The Organization for Economic Cooperation and Development recently reported that the UK is now the world’s fourth largest economy. That is not bad for people who are supposed to hate success. People in the UK also work longer hours than anyone else in Europe. So the British people are not lazy, either.

“It is not really success that the British dislike,” says Carey Cooper, a professor of management at the University of Manchester Institute of Science and Technology. “It’s people using their success in a way that seems proud or unfair or which separates them from their roots.”

4 They set out to do things in their way. They work long hours. By their own efforts they become millionaires. 5 It hardly seems worth following their example. If they were more friendly, people would like them more. And more people want to be like them.

A. This seems to prove that the entrepreneurs were right to complain.

B. The one who owns most money in the end is the winner.

C. As a result, the survey said, entrepreneurs were “unloved, unwanted and misunderstood.”

D. It is not true that British people are born jealous of others` success.

E. Some were given a little, others a great deal.

F. But instead of being happy they complain that nobody loves them.

G. Perhaps it is the entrepreneurs who are the problem.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网