题目内容

An energy watchdog is alarmed about the threat to the environment from the increasing electricity needs of gadgets(小装置)like MP3 players, mobile phones and flat screen TVs.

In a report today, the Paris-based International Energy Agency says new electronic gadgets will be three times their energy consumption by 2030 to 1,700 terawatt hours(千瓦时), which is equal to today's home electricity consumption of the United States and Japan combined.

The world would have to build around 200 new nuclear power plants just to power all the TVs, iPods, PCs and other home electronics expected to be plugged in by 2030,when the global electric bill to power them will rise to $200 billion a year, the agency said.

“Consumer electronics is the fastest growing area and the area with the least amount of policies in place to control energy efficiency, ” said Paul Waide, a senior policy analyst at the agency.

Electronic gadgets already account for about 15 percent of household electric consumption, a share that is rising rapidly as the number of these gadgets multiplies. Last year, the world spent $80 billion on electricity to power all these household electronics, the energy agency said.

“ Most of the increase in consumer electronics will be in developing countries, where economic growth is the fastest and ownership rates of gadgets are the lowest , ”Waide said.

“This will jeopardize efforts to increase energy security and reduce the amount of greenhouse gases blamed for global warming.” the agency said. Existing technologies could cut down gadgets’energy consumption by more than 30 percent at no cost or by more than 50 percent at a small cost, the agency estimates, meaning total greenhouse gas emissions(排放) from households’electronic gadgets could be held stable(稳定的) at around 500 million tons of CO2 per year.

1. How many terawatt hours did the energy consumption of new electronic gadgets reach?

A. Nearly l, 700. B. Nearly 600.

C. About 200. D. About 60.

2. What is the condition in the area of consumer electronics?

A. There are a lot of rules to control the market.

B. There are few policies to control energy efficiency.

C. There are few choices for the customers.

D. There are lots of regulations to protect consumers' rights.

3. The underlined word “jeopardize” in the last paragraph probably means “________ ”.

A. harm B. inspire

C. strengthen D. encourage

4. We can know from the last paragraph that existing technologies ___________.

A. are able to control gadgets’energy consumption

B. could do nothing about gadgets’ energy consumption

C. could only cut down gadgets’ energy consumption by 30 percent

D. cut down gadgets’energy consumption at great cost

 

1.B

2.B

3.A

4.A

【解析】

试题分析:本文讲述了电能的需求量越来越大使得对环境的威胁也越来越大,相关人士对此前景表示担忧的同时也在想解决问题的办法,认为这个情况是可以调和的。

1. electronic gadgets will be three times their energy consumption by 2030 to 1,700 terawatt hours(千瓦时)可知将来的能量消耗是现在的3倍,1700除以3约为600.故选B

2. electronics is ..the area with the least amount of policies in place to control energy efficiency可知需要一些政策作为条件来控制能量效率。故选B

3. of the increase in consumer electronics… fastest and ownership rates of gadgets are the lowest 可知由于发展中国家对电力的大量使用使得能源安全和温室气体的问题扩大。故选A

4. technologies could cut down gadgets’energy consumption可知能耗是可以较少的,故选A

考点:考查科学类阅读

练习册系列答案
相关题目

阅读下列各小题,根据汉语提示,用句末括号内的英语单词完成句子。

1.__________________________ whether our pay will be raised by 5% this year. (difference)

今年工资是否上调百分之五将会很不一样。

2.If the victim is badly injured, _____________________ to get the victim to the hospital at once. (vital)

如果受害者伤势严重,至关重要的是立即带他去看医生或去医院。

3.___________________________,the movie Inception can hardly be well understood. (divide)

如果把《盗梦空间》分成几部分,将很难看懂。

4.From my point of view, it is you, rather than your husband, ______________ your spoiled child. (blame)

在我看来,是你,而不是你丈夫,应为宠坏孩子负责任。

5.The committee consists of 20 members, _________________________ are women. (quarter)

委员会有20个成员,其中四分之一是女性。

6.I cannot _______________________ the poem, but perhaps I will if I read it again. (sense)

我不懂这首诗,但或许再读一遍就会懂。

7.So __________________ in the novel that he didn’t notice his father at the door. (absorb)

他如此专注于小说,以至于丝毫没有注意站在门边的父亲。

8.On the top of the mountain _________________ surrounded by tall trees. (lie)

山顶上有一座被大树环抱的古庙。

9. ___________________, Joan of Arc showed great bravery in the battle. (as)

尽管是个女孩儿,圣女贞德在战争中表现得英勇无畏。

10.I _________________ by some students in the exam, but in fact I’m totally innocent. (accuse)

有些学生指责我在考试中作弊,但事实上我完全是无辜的。

 

English is the most widely used language in the history of our planet. One in every seven human beings can speak it. More than half of the world’s books and three quarters of international mail are in English. Of all languages, English has the largest vocabulary — perhaps as many as two million words.
However, let’s face it: English is a crazy language. There is no egg in an eggplant, neither pine nor apple in a pineapple and no ham in a hamburger. Sweet-meats are candy, while sweetbreads, which aren’t sweet, are meat.
We take English for granted. But when we explore its paradoxes (探讨它的矛盾), we find that quicksand can work slowly, boxing rings are square,  public bathrooms have no baths in them.
And why is it that a writer writes, but fingers don’t fing, grocers don’t groce, and hammers don’t ham? If the plural of tooth is teeth, shouldn’t the plural of booth be beeth? One goose, two geese — so one moose, two meese?
How can a slim chance and a fat chance be the same, while a wise man and a wise guy are opposites? How can overlook and oversee be opposites, while quite a lot and quite a few are alike? How can the weather be hot as hell one day and cold as hell the next?
English was invented by people, not computers, and it reflects (反映) the creativity of human beings. That’s why, when stars are out, they are visible (能看见的); but when the lights are out, they are invisible. And why, when I wind up my watch, I start it; but when I wind up this essay, I end it.

  1. 1.

    According to the passage ______.

    1. A.
      sweet-meats and sweetbreads are different things
    2. B.
      there should be egg in an eggplant
    3. C.
      pineapples are the apples on the pine tree
    4. D.
      boxing rings should be round
  2. 2.

    Which of the following is the correct plural?

    1. A.
      Beeth.       
    2. B.
      Geese.        
    3. C.
      Meese.       
    4. D.
      Tooth.
  3. 3.

    Which of the following includes two items which have the similar meaning?

    1. A.
      A wise man and a wise guy.   
    2. B.
      Overlook and oversee.  
    3. C.
      Quite a lot and quite a few.    
    4. D.
      Hot as hell and cold as hell.
  4. 4.

    The underlined words “wind up” in the last paragraph probably mean “______”.

    1. A.
      blow       
    2. B.
      roll up        
    3. C.
      get hurt       
    4. D.
      finish
  5. 5.

    Through the many paradoxes in the English language, the writer wants to show that human beings are ______.

    1. A.
      clever     
    2. B.
      crazy       
    3. C.
      lazy        
    4. D.
      dull

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网