题目内容
Friendship can be found closer than you think,even in your own home. 1 ,I knew I always had a great friend,my brother.
My brother and I have a(n) 2 tradition of never letting the other 3 the mishaps (小事故) that " accidentally" occurred between us. My " accidents" involved " accidentally" 4 him and then he would run as fast as he could around the house. My favorite memory is the time my brother threw a dart (飞镖) at the dartboard while I happened to be standing in front of it 5 the darts. He stood there,halfhorrified,halfsmiling,watching the dart hang from my back,dropping in my bare skin. He also 6 a toy truck at my knees. To make matters worse,instead of making sure my brother 7 what he was doing,my dad pulled out the camera and took a picture. However,neither of them feels any 8 of this.
Another time that sticks in my mind is both painful and 9 . One night we were staying at my aunt's house and I was really 10 about something. I just remember crying and crying in my brother's arms. I don't even remember 11 I was so sorrowful;the important thing is that I have this memory of 12 he was there for me and feeling comforted by him. In looking back,it is nice to know that two brothers could share that kind of 13 with each other. I love that 14 .
We had,and still have such a custom. 15 my brother has a caring soul,the days I did believe in him felt very good. That is a feeling I experience so 16 in my life these days― feeling completely understood without even 17 . More often than not,my path feels lonely. But Fve realized that discovering my own 18 is even more of a reason to cherish siblings (兄弟姐妹) whom I can understand and 19 . Almost everyone has a sibling,and they can be the precious 20 to get such feelings.
( ) 1. A. Looking around B. Coming out
C. Getting forward D. Growing up
( ) 2. A. continuing B. strange C. unfamiliar D. classic
( ) 3. A. forget B. mention C. avoid D. remember
( ) 4. A. following B. finding C. chasing D. calling
( ) 5. A. collecting B. bringing C. holding D. showing
( ) 6. A. dropped B. threw C. passed D. offered
( ) 7. A. realized B. recorded C. asked D. stopped
( ) 8. A. pressure B. pain C. shame D. responsibility
( ) 9. A. tiring B. comforting C. fantastic D. crazy
( ) 10. A. serious B. anxious C. worried D. sad
( ) 11. A. whether B. where C. why D. when
( ) 12. A. watching B. hearing C. valuing D. knowing
( ) 13. A. joy B. text C. emotion D. idea
( ) 14. A. achievement B. memory C. change D. development
( ) 15. A. Because B. If C. While D. Although
( ) 16. A. commonly B. rarely C. accidentally D. frequently
( ) 17. A. moving B. speaking C. trying D. listening
( ) 18. A. belief B. happiness C. soul D. aloneness
( ) 19. A. miss B. respect C. trust D. stand
( ) 20. A. resources B. gifts C. advisors D. helpers
1-5 DAACA 6-10 BDCBD
11-15 CDCBA 16 -20 BBDCA
友谊就在身边,就在家里,就在兄弟姐妹之间。作者回忆儿时和哥哥吵闹时的追赶,玩飞镖时的尴尬和痛苦时哥哥的安慰,认为兄弟姐妹之间不需要言语就能相互理解,这种情感是非常值得珍惜的。
1. D在"我"成长的过程中,"我"一直有位伟大的朋友:"我"的哥哥。
2. A. 根据最后一段"We had,and still have such a custom."可知,在孩提时期,"我"和哥哥之间有个现在仍然保留的传统。
3. A根据后文描述可知,这个传统就是"绝不会让对方忘记偶尔发生在我们之间那些不愉快的事情"。
4. C根据后文"…and then he would run as fast as he could around the house."可知,"我”的"小事故"包括冷不丁地追着哥哥满屋跑。
5. A根据后文"He stood there,halfhorrified,halfsmiling,watching the dart hang from my back,dropping in my bare skin."可知,此处说的是:"我"站在飞镖靶前面拾飞镖,哥哥想捉弄"我",在身后把飞镖扔向"我"的后背,飞镖顺着衣服滑落到"我"的身上。
6. B根据前文"My favorite memory is the time my brother threw a dart…"和"also"可知,此处说的是:他还把玩具卡车扔向"我"的膝盖。
7. D 根据前文"To make matters worse…"可知,更糟的是:爸爸不但不阻止哥哥的行为,反而拿出照相机拍照。然而,两人对此没有一点内疚感。
8. C见上题解析。
9. B根据后文"he was there for me and feeling comforted by him."可知,此处说的是:另一份脑海中的记忆既是痛苦的又是令人感到安慰的。
10. D根据后文"I just remember crying and crying in my brother's arms."和”...I was so sorrowftil..."可知,作者当时因为某件事感到悲伤。
11. C根据后文"...the important thing is that …"可知,此处语境为:"我"已经不记得为何事那样悲伤了。
12. D "我"知道哥哥陪着"我",给"我"安慰,这是最重要的。
13. C根据前文"…he was there for me and feeling comforted by him."可知,此处指的是哥哥安慰"我",他能理解"我"的感受,兄弟俩能够分享彼此的情感。
14. B前文都是作者的回忆。
15. A因为"我"的哥哥有颗体贴人的心,所以"我"信任他,这种信任的感觉很好。
16. B根据后文"More often than not,my path feels lonely."可知,此处说的是:几乎不用说什么,兄弟姐妹之间就能完全理解对方的感受。这种情愫是很少能感受到的。
17. B见上题解析。
18. D根据前文"More often than not,my path feels lonely."可知,此处说的是:"我"在人生之路上常感到孤独。但"我"已经意识到,这种孤独感成为了"我"更加珍惜"我"与兄弟姐妹之间情谊的理由。
19. C 根据前文"The days I did believe in him …"可推知,此处应表示"信任"。
20. A几乎每个人都有兄弟姐妹,而他们是我们获取理解和信任的珍贵源泉。